Yabancıların Hisse & DİBS İşlemleri (Bizim Menkul)

Yabancılar 313,4 Milyon Dolarlık Hisse Aldı…

9 -16 Haziran 2023 haftasında yurt dışı yerleşik yatırımcılar, reel olarak (fiyat ve kur etkisinden arındırılmış) 313,4 milyon dolar hisse senedi alımı, 16,2 milyon dolar Devlet İç Borçlanma Senedi (DİBS-Kesin Alım1) satışı ve 4,3 milyon dolar Özel Sektör Tahvil alımı gerçekleştirmiştir. BİST100 Endeksi 9 -16 Haziran tarihleri arasında %2,68 değer kaybetti. 2 yıllık gösterge tahvil faizinde ise 74 baz puan artış yaşandı.

Yılbaşından beri yurt dışı yerleşikler toplam 1.025,4 milyon dolarlık hisse senedi satışı, 18,4 milyon dolarlık DİBS satışı ve 3,3 milyon dolar ÖST satışı yaptı. Yurt dışı yerleşikler böylelikle 2023 yılında toplam 1.047,1 milyon dolarlık menkul kıymet2 satışı gerçekleştirmiş oldu.

Son 1 yıllık süre zarfında yurt dışı yerleşikler 1.843,7 milyon dolarlık hisse senedi satışı, 445,9 milyon dolarlık DİBS satışı ve 18,6 milyon dolar ÖST satışı gerçekleştirirken menkul kıymet piyasasından2 2.308,1 milyon dolar yabancı çıkışı oldu.

Hisse senedi piyasasında yabancıların payı 16 Haziran itibariyle %28,6 olurken, önceki haftada bu oran %27,9 seviyesindeydi. 2022 yılı kapanışında %29,6 olan yabancı payı 1 sene öncesinde ise %33,8 idi.

Rapor için tıklayınız.
https://www.bmd.com.tr/application/files/1316/8743/9930/Yabancilarin_Hisse__DIBS_Islemleri_21.06.2023.pdf


 BMD Araştırma
 Bizim Menkul Değerler A.Ş.
 bmd.com.tr
 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
IMF Başkanı Georgieva: Kırılgan ülkelere yeniden yönlendirmek için 100 milyar dolarlık SDR hedefine ulaştık
Şimşek: Öngörülebilirliği sağlayacak olan ise güvendir. Güven, ancak kurala göre politikalar uygulanarak temin edilebilir
Şimşek: Eekonomi felsefemizin temeli; teşebbüs hürriyeti, piyasa ekonomisi, dışa açık serbest kambiyo rejimi, dalgalı kur sistemi ve enflasyon hedeflemesi modeli ilkeleri tarafından belirlenen çerçeveye dayanmaktadır
Şimşek: Bugün Merkez Bankası’nın aldığı kararı bu çerçevede değerlendirmek gerek
Şimşek: Türkiye Yüzyılı’nın temel felsefesi üç kavramla somutlaşmıştır: İstikrar, Güven, Sürdürülebilirlik…
Şimşek: Önümüzdeki dönemde izleyeceğimiz ekonomi politikamız da bu kavramlar ekseninde şekillenecek
Facebookta Paylaş