USD/TRY & EUR/TRY Analizi (İntegral Yatırım Menkul Değerler )

USD/TRY & EUR/TRY Analizi
Küresel piyasalarda, Dolar endeksinin güçlenme çabası devam ediyor. Sabah saatlerinden bu yana, 90 puana doğru ivme iştahını sürdüren endeks, bu isteğinde ısrarcı olduğu müddetçe gelişmekte olan ülke piyasalarını rahatsız etmeye devam edebilir. Gelişmekte olan ülke piyasalarının, şubat ayına karnesine baktığımız zaman, ocak ayına göre oldukça zayıf olduğunu gözlemliyoruz. TL'deki kırılganlıkta devam ediyor. TL, bir taraftan GOP'lardaki huzursuz havadan diğer taraftan ise Afrin ile ilgili operasyonda Esad rejimiyle ilgili spekülasyondan olumsuz etkileniyor. Dolayısıyla, USD/TL ve EUR/TL kurlarında yukarı yönde tepkiler görülüyor. Günün geri kalanında, ABD'den açıklanacak PMI rakamları ve ardından TSİ 22:00 'da 30-31 Ocak tarihlerinde yapılan Fed toplantısının tutanakları takip edilecek. Özellikle, tutanaklarda "enflasyon" ve "faiz" vurguları ön planda olacaktır. Ancak, taze bir veri olmadığı için fiyatlamalar üzerinde yeni bir sayfanın açılmasını beklemiyoruz. TL içinse Afrin ile ilgili yeni bir gelişmenin olup olmaması önemli olabilir.
USD/TRY
Teknik Analiz: USD/TL kuru, sabah 3.8080 bölgesine doğru yükselmesine karşın bu seviyeyi aşmakta başarısız kaldığı için aşağı yönde tepki vermeye başladı. Kur, şu sıralarda 3.79 sınırında işlem görüyor. Kurda, ana resimde hala önemli bir değişiklik bulunmuyor. 21 günlük üssel ortalamanın geçtiği 3.78 bölgesi ara destek konumundadır. Kur, bu destek noktasının altına doğru tepkisinde zayıf kalırsa bu durumda 3.75 seviyesine doğru uzamalarda zorlanabilir. Yukarıda ise bugün aşmakta zorlandığı 3.8080 bölgesi kritik direnç konumundadır. Bu direnç noktasının üzerine doğru tepkisinde güçlenmesi durumunda yükselişinde hız kazanabilme ihtimalini unutmamakta yarar var.
Destekler: 3.7800 / 3.75 / 3.73
Dirençler: 3.8080 / 3.8450
EUR/TRY
Teknik Analiz: EUR/TL kuru, 16 Ocak 2018 tarihinden bu yana yatay bir seyir içerisinde hareketini sürdürüyor. Yükselen trendini koruyan kur zaman zaman trendini ihlal etmek isstese bile 4.65 altı kapanışlarında çok güçlü olamadığı için bu hareketinde başarılı olamıyor. Kurun, yükselen trendinin dışına çıkması ve geri çekilmelerde hız kazanabilmesi açısından 4.65 altı güçlü bir tablo oluşturması gerekebilir. Bunu başaramadığı müddetçe yukarı yönde tepkisini koruyabileceğini söylemekte yarar var. Yükselen trendinin dışına çıkması durumunda ise 4.6210 (50 GHO) seviyesine doğru tepkiler alabiliriz. Kurda en yakın direnç noktası 21 günlük üssel ortalamasına denk gelen 4.67 bölgesi olarak takip edilebilir. Bu direnç noktasının üzerinde kalması yatay bandın üst sınırı olan 4.7235 seviyesine doğru tepki hareketini tetikleyebilir.
Destekler: 4.65 / 4.6210 / 4.5995
Dirençler: 4.67 / 4.7235/ 4.7268


 İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.integralmenkul.com.tr

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Facebookta Paylaş