USD/TL & EUR/TL Analizi (İntegral Yatırım Menkul Değerler )

USD/TRY & EUR/TRY Analizi
Şubat ayını, gelişmekte olan ülke piyasaları ılımlı seyrediyor. GOÜ'ler arasında, Türk Lirası ABD Doları karşısında, şubat ayı içerisinde %4'e yakın değer kazancıyla listenin ilk sırasında yer alıyor. Ardından, Rus Rublesi, Güney Afrika Randı, Brezilya Reali geliyor. Dolar endeksinin, 101.00 seviyesinin üzerine yerleşememesi ve global piyasalarda Doların çok güçlü olamaması şimdilik GOÜ'lerin seyrini bozamıyor. Haftanın ilk işlem gününde, ABD'de başkanlık günü nedeniyle ABD piyasaları tatil bu nedenle piyasalarda sert hareketler izlenmiyor. Geçtiğimiz hafta, TCMB'nin reeskont kredileriyle ilgili yapmış olduğu açıklama, piyasada dövize olan talebi engellemesi, TL'nin Dolar ve Euro karşısında değerlenmesini destekliyor. Global piyasalarda ılımlı rüzgarında etkisiyle USD/TRY ve EUR/TRY paritelerinde aşağı yönlü seyirler izliyoruz.
Teknik olarak USD/TRY paritesi, 4 saatlik periyotta alçalan kanal içerisinde seyrini sürdürüyor. Paritede, aşağı yönlü baskısının biraz daha hız kazanabilmesi için 3.63 seviyesinin altındaki seyrinde güçlü olması gerekebilir. Bu nedenle, USD/TRY'de 3.63 seviyesinin altındaki seyrin ne kadar güçlü olup olmadığını izlemekte fayda var. Şimdilik, paritede trendin değiştiğini söylemek erken olabilir. Hala ana resimde, parite üzerinde yukarı yönlü riskler mevcut. Paritenin, 3.63 altı seyrini korumayı başarması paritenin 3.53-3.54 aralığına düşme potansiyelini arttırabilir. Yeniden yukarı yönlü hareketler için 3.65 üzeri güçlü seyirlerin görülmesi gerekebilir. Bu durumda, USD/TRY'nin 3.67-3.70 aralığına doğru yükselme riskini karşımıza çıkarabilir.
Destekler: 3.60 / 3.53 / 3.54
Dirençler: 3.63 / 3.65/ 3.70
EUR/TRY paritesi ise teknik olarak, yükselen kanal içerisinde hareketini sürdürse bile yükselişlerinde çok güçlü olamıyor. Paritede, 3.83 ana destek noktası olarak takip ediliyor. Parite, şu sıralarda, 3.85-3.86 aralığında ancak yükselişinde çok güçlü değil. Bu nedenle, parite bir süre daha aşağı yönlü seyrini sürdürmeek isteyebilir. Ancak, burada önemli olan nokta 3.83 altı kapanışlarda ne kadar kalıcı olacağıdır. Paritenin, 3.83 seviyesinin altındaki kapanışlar aşağı yönlü baskıyı hızlandırabilir. Bu durumda, 3,8050 desteğine doğru uzamalara neden olabilir. Yükselişlerde, 3.8650 ilk etapta takip edilecek direnç noktası olarak takip ediliyor.
Destekler: 3,83 / 3,8050 / 3,7640
Dirençler: 3,8650 / 3,8980 / 3.9275




İntegral Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.integralmenkul.com.tr

***Raporun Tamamı Ekteki Dosyada Bulunmaktadır***

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayannmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
ALMAN MALİYE BAKANI : İNGİLTERE HÜKÜMETİ YETKİLİLERİ, BREXİT'İN NASIL ZOR GİTTİĞİNİ ŞİMDİ FARKETMEYE BAŞLIYOR
ALMAN MALİYE BAKANI : FAKAT BÖYLESİ BİR BAKACILIK BİRLİĞİ, EĞER RİSKLER İLKİN AZALTILMAZSA BİR FELAKET OLABİLİR
ALMANYA MALİYE BAKANI SCHAEUBLE: TİCARET FAZLASINA DAİR ELEŞTİRİLERİ KABUL EDEMEM- BLOOMBERG HT
ALMANYA MALİYE BAKANI SCHAEUBLE: PARASAL BİRLİK YAPISI HALA ÇOK KIRILGAN-- BLOOMBERG HT
İNGİLTERE BAŞBAKANLIK SÖZCÜSÜ : HÜKÜMETİN MADDE 50'Yİ İPTAL ETME NİYETİ YOK
Facebookta Paylaş