Uluslararası GS1 Organizasyonu, bu yılki genel kurul toplantısını Türkiye’de yapacak.

Ticari ortaklar arasındaki işbirliğini geliştirme ve tedarik zincirinin etkinliğini artırma amaçlı standartlar ve çözümler geliştiren, Uluslararası GS1 Organizasyonu, bu yılki genel kurul toplantısını Türkiye’de yapacak.

 90 ülkeden 286 sektör temsilcisinin Uluslararası GS1 Genel Kurul Toplantısı 21 Mayıs 2019 Salı günü İstanbul Çırağan Sarayı’nda gerçekleştirilecek.

 Global standartların küresel stratejisinin konuşulacağı toplantı, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, GS1 Türkiye’nin kurucusu TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Migros Türk A.Ş. Genel Müdürü Özgür Tort, GS1 Yönetim Kurulu Başkanı ve Johnson & Johnson Başkan Yardımcısı Kathyn Wengel ile GS1 Genel Müdürü Miguel Lopera’nın açılış konuşmalarıyla başlayacak.

 

GS1 Türkiye ev sahipliğinde gerçekleştirilecek toplantıya; aralarında AliBaba, Walmart, Nestle, Procter&Gamble, Loreal gibi firmaların üst düzey temsilcileri katılım sağlayacak.

 

-GS1 nedir?

 

Uluslararası GS1 Organizasyonu; 1973’de ABD’de, 1977’de Avrupa’da kurulan iki kuruluşun, 2005 yılında Belçika’da yerleşik tek bir merkez altında birleşmesi ile oluştu.

 

GS1 Organizasyonu, bu çözüm ve standartları 112 üye ülke organizasyonu kanalıyla dünyadaki tüm firmaların hizmetine sunuyor. Bu üye ülke organizasyonları, Asya Pasifik, Avrupa, Latin Amerika, MEMA ve Kuzey Amerika olmak üzere 5 tane bölgesel birlik oluşturdu. GS1 Türkiye, GS1 Avrupa Bölgesi üyesidir. 2017 yılından itibaren GS1 Türkiye; Fransa, İtalya, İngiltere, İsveç, Avusturya, İspanya, Polonya, Çekya, Hollanda ve Almanya ile birlikte GS1 Avrupa Bölgesi Yönetim Kurulu üyesidir.

 1988 yılından itibaren TOBB Global Standartlar Müdürlüğü altında hizmet veren GS1 Türkiye; 22 Eylül 2016 tarihinden itibaren TOBB’un kurucusu olduğu GS1 Türkiye Vakfı olarak hizmet vermeye başladı.



Diğer Haberler
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 58137,5 milyon TL ekside
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 23216,5 milyon TL
NİSAN AYINDA YURT DIŞI ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ AYLIK % 4,93 ARTTI (ÖNCEKİ AY: +3.44%) - TÜİK
YURT DIŞI ÜRETİCİ FİYAT ENDEKSİ NİSAN AYINDA YILLIK % 33,43 ARTTI(ÖNCEKİ AY: +32.24%) -TÜİK
TÜRKİYE'NİN NET ULUSLARARASI YATIRIM POZİSYONU MART AYINDA: -337,1 MİLYAR DOLAR (ÖNCEKİ: –362,9 MİLYAR DOLAR)
TÜRKİYE’NİN YURTDIŞI VARLIKLARI, MART AYINDA: 241,7 MİLYAR DOLAR (ÖNCEKİ: 243,6 MİLYAR DOLAR)
TÜRKİYE'NİN DIŞ YÜKÜMLÜLÜKLERİ MART AYINDA: 578,8 MİLYAR DOLAR (ÖNCEKİ: 606,5 MİLYAR DOLAR)
İTALYA EKONOMİ BAKANI : VERGİLERİ AZALTIRKEN VE HARCAMALARI YÜKSELTİRKEN AÇIK/BORÇ TAAHHÜTÜNE BAĞLI KALMAK İMKANSIZ, HÜKÜMET SEÇMEK ZORUNDA KALACAK
İTALYA EKONOMİ BAKANI : HÜKÜMET, YATIRIMLARI YENİDEN BAŞLATIRKEN MALİ İSTİKRARI KORUMAYA KESİN OLARAK KARARLI
Facebookta Paylaş