UberXL ürünü nedeniyle A.B.D.’deki Uber şirketine açılan haksız rekabet konulu dava Uber’in lehine sonuçlanarak mahkeme tarafından reddedildi

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Mayıs 2019’da Uber’in kendi insiyatifi ile hizmete kapattığı UberXL ürünü nedeniyle A.B.D.’deki Uber şirketine açılan haksız rekabet konulu dava Uber’in lehine sonuçlanarak mahkeme tarafından reddedildi.
 
Kullanıcılarının dakikalar içinde diledikleri yere kolayca ulaşmalarını sağlayan ulaşım teknolojisi platformu Uber’in 2019 yılının Mayıs ayında kendi insiyatifi ile hizmete kapattığı UBERXL ürünü nedeniyle Amerika’da bulunan Uber Technologies Inc’e açılan haksız rekabet konulu dava Uber’in lehine sonuçlanarak mahkeme tarafından reddedildi.
Temasa geçilen Uber global sözcüsü: ”Alınan mahkeme kararını memnuniyetle karşılıyoruz ve Uber olarak Türkiye’ye olan bağlılığımızı sürdürüyoruz. İstanbul, Ankara ve İzmir’deki tüm yerli ve yabancı kullanıcılarımıza ve taksi sürücülerine UberTaksi hizmetimizi başarıyla sunmaya devam edeceğiz” dedi.
Uber Dava Süreci
Uber 2014 yılında İstanbul’da kullanılmaya başlanmasından bu yana şehirde güvenli ulaşım hizmeti alabilmek için kullanılan popüler bir seçenek haline gelmiştir. Uygulama Türkiye’de 5 milyon kullanıcı tarafından indirilmiş ve kullanılmıştır. Asliye Ticaret Mahkemesi bu karar ile Amerika’da mukim bir şirket olan Uber Technologies Inc. aleyhine 2017 yılında açılmış olan haksız rekabet konulu davayı reddetti. Mahkeme bu kararı, Türkiye’de Uber uygulamasının Uber Technologies Inc. tarafından sunulup sunulmadığını değerlendirmek üzere bilirkişi heyeti atadıktan sonra aldı. Mahkeme tarafından atanan bilirkişi heyeti, hazırladığı iki raporda da Uber uygulamasının Türkiye’de Uber Technologies Inc. tarafından değil, Uber B.V. şirketi tarafından sağlandığı yönünde görüş bildirdi. Geçtiğimiz yılın Aralık ayında İstinaf Mahkemesi Uber aleyhine açılan bir diğer haksız rekabet davasında alınan ve Uber’e Türkiye’de erişim engeli getirilmesine neden olan ilk derece mahkemesi kararını hatalı bulmuş, şirketin Türkiye’de sarı taksiler ile hizmet vermesini onaylamıştı.
 
Uber Hakkında:
Tek bir tuşa basarak istediğiniz yere gitme fikriyle yola çıkan Uber, bugün 66 ülkede, 700’den fazla şehirde günde 19 milyon yolculuk yapılmasına imkân sağlayan global bir teknoloji platformudur.
 
Uber’in misyonu şehir ulaşımını geliştirmektir. Uber 2010 yılında basit bir sorunu çözmek için ortaya çıktı: Tek bir tuşa basarak nasıl yolculuk yapılabilir? O günden bugüne, 15 milyardan fazla yolculuk yapılarak, Uber insanları gitmek istedikleri yere yakınlaştıran çeşitli ürünler geliştirmeye devam etmiştir. Uber, insanların, yemeklerin, eşyaların şehirlerde nasıl taşındığını değiştirerek dünyaya ulaşımda yeni imkanlar yaratan bir platform haline gelmiştir.



Diğer Haberler
ÇİN MERKEZ BANKASI: FİNANSAL KURULUŞLAR, ŞİRKETLER İÇİN AKTİF OLARAK DÖVİZ KURU RİSKİNDEN KORUNMA HİZMETİ SAĞLAMALI
FRANSA MALİYE BAKANI : 2. RİSK İSTİHDAMDAKİ SIKINTI, 3. İSE ENFLASYON
FRANSA MALİYE BAKANI : ENFLASYON FRANSA'DA VE AVRUPA'DA GEÇİCİ
FRANSA MALİYE BAKANI : FRANSA'NIN BÜYÜMESİ ÜZERİNDE ÜÇ RİSK VAR BUNLARDAN BİRİ PANDEMİNİN OLMASI
ÇİN MERKEZ BANKASI: YUAN KURU GELECEKTE DEĞER KAZANABİLİR VEYA KAYBEDEBİLİR
ÇİN/POLİTBURO: 2021/2025 İÇİN ULUSAL GÜVENLİK STRATEJİSİNİ YENİDEN GÖZDEN GEÇİRECEĞİZ
OECD, FRANSA İÇİN 2021 YILI BÜYÜME TAHMİNİNİ %6.3'TEN %6.8'E ÇIKARDI
OECD, FRANSA İÇİN 2022 YILI BÜYÜME TAHMİNİNİ %4.0'TEN %4.2'YE ÇIKARDI
OECD: FRANSA'NIN EMEKLİLİK SİSTEMİ PARÇALANMIŞ VE HARCAMALAR ÇOK YÜKSEK
KREMLIN: KUZEY AKIM 2 ALMAN LİSANSI ALMAK İÇİN TÜM BÜROKRATİK GEREKSİNİMLERİ KARŞILIYOR, BORU HATTI TEKNİK OLARAK BAŞLATILMAYA HAZIR
Facebookta Paylaş