Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Dört eksenden oluşan ve Avrupa Birliği dijital dönüşüm hedeflerini somutlaştırmak ve ilerlemeyi ölçmek amacıyla geçtiğimiz aylarda açıklanan "Dijital Pusula: Avrupa'nın Dijital On Yılı" yol haritası TÜSİAD'ın düzenlediği webinarda ele alındı. TÜSİAD Yazılım Çalışma Grubu Başkanı Utku Barış Pazar ve DIGITALEUROPE Genel Direktörü Cecilia Bonefeld-Dahl'ın katılımıyla gerçekleşen "Dijital Pusula 2030: Avrupa'nın Dijital On Yılı" başlıklı webinarda, COVID-19 pandemisinin dijitalleşme olgusunun önemini her geçen gün arttırmasına ve dijital dönüşümün Avrupa Birliği'nin temel gündemini ve gelecek stratejisini oluşturmasına vurgu yapıldı.
Utku Barış Pazar: "2030 dijital hedefleri, Türk sanayisinin AB ile ilişkilerinin önümüzdeki yıllardaki ajandasını belirleyecek."
Webinarda Avrupa Birliği'nin dijital on yılını ve Dijital Pusula kavramlarını tüm boyutlarıyla değerlendirmeye çalıştıklarını ifade eden TÜSİAD Yazılım Çalışma Grubu Başkanı Utku Barış Pazar sözlerine şöyle devam etti: "Pandemi ve küresel iklim krizinin ivmelendirdiği 2030 dijital hedeflerinin AB'nin gelecekteki iç ve dış politikasına yön vereceğini ve Türkiye'nin de bu politikadan her boyutuyla etkileneceğini biliyoruz. Örneğin, 2030'da AB'de çalışan Bilgi ve İletişim Teknolojileri Uzmanı sayısının 20 Milyona çıkarılması hedefi, Dijital Pusula'da da belirtildiği üzere Türkiye gibi ülkelerden de işgücü transferi ile mümkün olabilecek. Bir başka önemli konu da AB'nin dijital ticarette global iş birliklerine verdiği önem. Eylül ayında ilk kez toplanan AB-Amerikan Teknoloji Konseyi, Avrupa Birliği'nin dijital ve ekonomik hedeflerini gerçekleştirmek için benzer mantalitedeki ülkelerle birlikte hareket edeceklerine dair önemli bir işaret. Yeşil dönüşümle dijital dönüşüm kavramlarını ikiz dönüşüm kavramı altında birleştiren DIGITALEUROPE'a göre dijital teknolojiler, 2030'a kadar, diğer endüstrilerdeki karbon salımını %20 düşürme potansiyeline sahip. Tüm bu unsurlarla birlikte 2030 dijital hedefleri, Türk sanayisinin AB ile ilişkilerinin önümüzdeki yıllardaki ajandasını belirleyecek"
Cecilia Bonefeld-Dahl: Uluslararası ortaklıklar, Avrupa "Dijital On Yıl" hedeflerinin önemli bir parçası.
Konuyla ilgili değerlendirmede bulunan DIGITALEUROPE Genel Direktörü Cecilia Bonefeld-Dahl; "Avrupa, "Dijital On Yılı" için iddialı hedefler belirledi ve uluslararası ortaklıklar bunun önemli bir parçası. Dijital dünya doğası gereği sınır tanımıyor; bu nedenle Türkiye gibi yakın ortaklar ile birlikte en ileri düzeyde araştırma, yapay zeka gibi yeni teknolojilerin yüksek standartlarını belirleme ve karbon emisyonlarını azaltmaya yardımcı yeşil teknolojileri teşvik etmek için çalışmamız gerekiyor" dedi