TÜSİAD SD² 2020 döneminin başarı hikayeleri açıklandı

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

 Sanayinin dijital dönüşümü sürecinin güçlendirilmesi ve teknoloji tedarikçisi ekosisteminin desteklenmesi hedefi ile üç yıldır devam eden TÜSİAD SD2 (Sanayide Dijital Dönüşüm) Programı'nın Başarı Hikayeleri Töreni, bugün online olarak gerçekleştirildi.

TÜSİAD SD2 Başarı Hikayeleri Töreni'nde, 2020 döneminde eşleşen ve birlikte dijital çözüm dosyalarını üreten teknoloji kullanıcıları ve tedarikçilerinin başarı kategorileri açıklandı. Etkinliğin açılış bölümünde, 2018 yılında hayata geçen programın üç yılda geldiği aşamayı ve edinilen deneyimi TÜSİAD SD2 Görev Gücü Başkanı Perihan İnci, TÜSİAD'ın sanayi politikaları çerçevesinde dijital dönüşüme bakışını ve çalışmalarını TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Sanayi Politikaları Yuvarlak Masa Başkanı Bahadır Balkır paylaştı. Bu konuşmaları takiben Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Milli Teknoloji Genel Müdürü Zekeriya Çoşkun tarafından Bakanlığın dijital dönüşüme yaklaşımı aktarıldı. TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal'ın ana açılış konuşmasını yaptığı törende TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski yeni dönemin dijitalleşme dinamikleri ile TÜSİAD SD2 Programının gelecekteki modelini aktardı.


2020 Çözüm Dosyalarının tanıtımı ve başarı kategorilerinin ilanı sonrası etkinlik, 2018 ve 2019 dönemlerinden ilham veren örneklerle devam etti.

TÜSİAD SD2 2020 Dönemi Başarı Hikayeleri Töreni, Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı'nın konuk olduğu “Türkiye'den Globale Dijital Dönüşüm” kapanış oturumu ile tamamlandı.

Vodafone Türkiye (Altın Sponsor), Gün+ Partners Avukatlık Bürosu (Hukuki Destek Paydaşı), Inventram (Gümüş Sponsor) ve Medianova (Canlı yayın çözüm ortağı) desteğiyle 2020 dönemi tamamlanan TÜSİAD SD2 Programı'nın TÜSİAD SD2 Başarı Hikayeleri Töreni'nde başarı kategorileri şöyle belirlendi:
  
• Ticarileşme Potansiyeli - Brisa & Skysens, Akıllı Isıtma Kontrol Sistemi
• Yaygınlaşma Potansiyeli - Enka & HKSM, İnşaat Makine Ekipman Yönetimi
• Uluslararası Rekabetçilik - Kordsa & Intenseye, İSG için Sınırlandırılmış Alan ve Kişisel Koruyucu Ekipman Kontrolü
• Sektörel Dönüşüm Potansiyeli - Esan & Organon Analitics, Maden Arama Süreçlerinde Yapay Zeka Uygulanması
• Sektörel Dönüşüm Potansiyeli- Siemens & Simsoft, Üretim Süreci ve Materyal Planlaması için Simülasyon
• Sektörel Dönüşüm Potansiyeli - Erkurt & MBİS , Akıllı Proje Fiyatlandırma Sistemi Kurulması
• Katma Değer - Esan & Reengen, Enerjinin Dijital Ortamda İzlenmesi /Takip Edilmesi ve Optimizasyonu
• Katma Değer - Dalgakıran & Armolis, Fabrikada ve Üretimde Dijitalleşme, MES
• Teknolojinin Sürdürülebilirliği - DHL & Arute Solutions, Nakliye Departmanı Operasyonel ve Finansal Yönetimi
• Vodafone Kategorisi - Kordsa & Intenseye, İSG için Sınırlandırılmış Alan ve Kişisel Koruyucu Ekipman Kontrolü
  
TÜSİAD SD2 HAKKINDA

TÜSİAD SD2, sanayinin dijital dönüşümü sürecinin güçlendirilmesi ve teknoloji tedarikçisi ekosisteminin desteklenmesi hedefi ile:
• üretim süreçlerinde teknolojiyi kullananlar ile teknolojik çözüm sağlayanları buluşturuyor;
• teknoloji tedarikçi kapasitesinin tanıtılmasını ve teknoloji üretimini destekliyor;
• teknolojik dönüşüm planlamaları için ilham olacak iyi uygulama örneklerini ortaya koyuyor.
Mikro, küçük ve orta ölçekli teknoloji tedarikçilerine yönelik kurgulanan TÜSİAD SD2, çalışan prototipi olan teknoloji sağlayıcılarının müşteri doğrulamalarını yapma süreçlerine de önemli katkı sağlıyor.

TÜSİAD SD2 Programı'nda süreç nasıl işliyor?

Teknoloji kullanıcılarının dijital dönüşüm arayışına uygun nitelikte ürün ve/veya hizmet için teknoloji tedarikçilerine çağrılar web platformunda yayınlanır.

Bu çağrılara cevap verecek nitelikte ürün ve/veya hizmet geliştiren teknoloji tedarikçilerinin başvuruları web platformu üzerinden alınır.
“Teknoloji kullanıcılarının” ön değerlendirmesini geçen teknoloji tedarikçileri, “Sanayi-Teknoloji Entegrasyon Programı” (STEP) kapsamında farklı uzmanlar, kullanıcılar ve önemli ekosistem aktörleriyle bir araya gelme imkanı elde eder.

STEP kapsamında, “teknoloji kullanıcıları” en uygun “teknoloji tedarikçileri” ile eşleşip, bire bir çalışma dönemine girerek birlikte bir ‘Çözüm Dosyası' oluşturur. Oluşturulan çözüm dosyaları TÜSİAD'ın, değerli iş insanları, kamu temsilcileri, akademisyenler ve yatırımcılardan oluşturduğu jüriye sunulur. Yapılan sunumlar jüri tarafından değerlendirilerek projelerin başarı sağladığı alanlar belirlenir.
Bu sürecin sonunda oluşacak başarı hikayeleri “Sanayide Dijital Dönüşüm Başarı Hikayeleri Töreni”nde kamuoyuyla paylaşılır.



Diğer Haberler
BIST 100 ENDEKSİ BUGÜN %1.13 GERİLEDİ (1551), TOPLAM GÜNLÜK İŞLEM HACMİ 48 MİLYAR 371 MİLYON TL OLDU
EURO BÖLGESİNDE TÜKETİCİ GÜVEN ENDEKSİ OCAK'TA:-15.5 (BEKLENTİ:-15.0 ÖNCEKİ:-13.9)
Merkez Bankası'nın bir sonraki iş günü için açıkladığı geçici rezerv -78222,2 milyon TL
ECB/LAGARDE: ENFLASYON RAKAMLARI AŞIRI ÖLÇÜDE ZAYIF KALMAYA DEVAM EDİYOR
ECB/LAGARDE: KURDAKİ DEĞERLENME ENFLASYON İÇİN BİR ENGEL
ECB/LAGARDE:ALMANYA'DA KDV İNDİRİMİNİN GERİ ALINMASI ENFLASYONU POZİTİF ETKİLER
ECB/LAGARDE:AŞILAMADAKİ İLERLEMEYİ BAZ ALAN TAHMİNLER OLDUKÇA KADEMELİ
Facebookta Paylaş