TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı, "Dönüşen Rekabette Yıkıcı Güç" temasıyla yarın düzenlenecek

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

TÜSİAD tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen "Dijital Türkiye Konferansı" 1 Ekim'de (yarın) gerçekleşecek. "Dönüşen Rekabette Yıkıcı Güç" temasıyla düzenlenen konferansta; yeni teknolojilerin küresel rekabete, üretim ve tedarik süreçlerine, iş yapış biçimleri ve insan kaynağına etkilerinin çok boyutlu bir perspektiften ele alınması amaçlanıyor. Etkinliğin açılış konuşmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Zekeriya Çoştu, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve TÜSİAD Yönetim Kurulu Üyesi ve Dijital Türkiye Yuvarlak Masası Başkanı Perihan İnci yapacak.

Konferansta, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Cenk Alper ve Koç Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO'su Levent Çakıroğlu, TFI CTO, ATP Capital Yönetim Kurulu Üyesi Erman Karaca'nın moderasyonunda ikili sohbet oturumunda bir araya gelecek.

Konferansın ana tema konuşmacısı UBS Baş Ekonomisti Paul Donovan, geleceğin ekonomik trendleri ve dijital dönüşümün küresel ekonomik görünüme etkileri hakkında derinlemesine bir bakış açısı sunacak.
 
Geleceğin ekonomisi teknoloji ve dijitalleşme ile şekilleniyor. Üretken yapay zeka başta olmak üzere operasyonel verimlilikten karar alma mekanizmalarına kadar pek çok sektörde yıkıcı bir dönüşüm yaratan teknoloji eğilimleri küresel ekonomi üzerinde önemli bir potansiyeli barındırıyor. Rekabetin kuralları yeniden yazılırken inovasyon ve teknoloji rüzgarını arkalarına almak isteyen firmaların teknolojik devrime hızla uyum sağlaması ve harekete geçmesi gerekiyor.

TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı kapsamında ulusal ve uluslararası birçok değerli konuşmacı, geleceğin teknolojileri ve dijitalleşme vizyonu öngörülerini paylaşacak. Türkiye'nin rekabetçi gücünü koruması için üretken yapay zekanın küresel ekonomik görünüme etkisi, CEO'ların dijital dönüşüm ajandası, değişen yetkinlik gereksinimleri, teknoloji ve tasarım, "Silikon Vadisi" ruhu ve girişimcilik ele alınacak konulardan bazıları olacak.

TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı yenilikçi ve dinamik "Start-up Zone" ile bu yıl bir adım daha ileriye gidiyor. Start-Up Talks ve TÜSİAD SD² kapsamında, teknoloji tedarikçilerinin projelerini tanıtmak için ideal bir platform sunacak. Gün boyunca Start-Up Zone'da firmaların stantlarını ve deneyim alanlarını ziyaret etme ve networking imkânı bulunacak. Dönüşümde Yeni Nesil özel oturumuyla ise genç ve yaratıcı kuşakların etkileyici hikayeleri ve ilham verici projelerini dinleme imkânı bulunacak.

 TÜSİAD Dijital Türkiye Konferansı hakkında gelişmelere erişmek için konferansın web sitesini www.dijitalturkiyekonferansi.com adresinden ziyaret edebilirsiniz.



Diğer Haberler
Bankacılık sektörü yurt içi personel sayısı Ağustos sonunda208.910 (Önceki: 209.352 kişi)- BDDK
Bankacılık sektörü aktif büyüklüğü Ağustos sonunda 29 trilyon 689.77milyar TL (Önceki: 28 trilyon 550.88 milyar tl) - BDDK
Bankacılık sektörü kredileri Ağustos sonunda 14 trilyon 630.6 milyar TL (Önceki: 14 trilyon 134.0 milyar TL)-BDDK
Bankacılık sektörü mevduatları Ağustos sonunda 17 trilyon 460.58 milyar TL (Önceki: 16 trilyon 941.73 milyar TL)-BDDK
Bankacılık sektörü özkaynakları Ağustos sonunda 2 trilyon 547.27 milyar TL (Önceki: 2 trilyon 516.79 milyar TL)-BDDK
Bankacılık sektörü sermaye yeterliliği standart rasyosu Ağustos sonunda %16,97 (Önceki: 17.02%) - BDDK
Bankacılık sektörü çekirdek sermaye yeterliliği rasyosu Ağustos sonunda %13,26 (önceki: 13.35%) - BDDK
Bankacılık sektörü yurt içi şube sayısı Ağustos sonunda 10.872 (Önceki: 10.858 adet)- BDDK
Bankacılık sektörünun net karı Ocak-Ağustos döneminde 382.77 milyar TL (Ocak- Ağustos 2023: 350.58 milyar tl)- BDDK
Facebookta Paylaş