Türkiye’de çalışan kesim ‘girişimci’ olmak istiyor - Workmonitor / İnsan Kaynakları İstihdam Araştırması

Kuruluştan konuya ilişkin olarak yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

İnsan kaynakları seçme, yerleştirme ve danışmanlık şirketi Randstad’ın yılın 4 çeyreğinde paylaştığı “Workmonitor/İnsan Kaynakları İstihdam Araştırması Raporu” yayınlandı.

Workmonitor / İnsan Kaynakları İstihdam Araştırması, 18-65 yaş aralığında, haftada en az 24 saat çalışan kişilerle gerçekleştiriliyor. 2017 yılının ilk çeyreğine ilişkin sonuçları içeren rapor yayınlandı. Global olarak, katılımcıların yüzde 53’ü girişimci olmak istediğini belirtiyor. Ancak konu sahip olduğu işi, girişimci olmak için bırakmaya geldiğinde fikirler değişiyor; yüzde 73’lük kesim iş kurmak için istifa etmeye sıcak bakmıyor. Hali hazırdaki işinden ayrılıp kendi işini kurmayı düşünenlerin oranı küresel ölçekte yüzde 28 olarak belirtiliyor. Türkiye’de bu oran yüzde 42’yi bulmuş durumda.
Türkiye’de genel olarak katılımcıların yüzde 76’sı girişimci olmak istiyor; çünkü girişimci olmanın birçok avantajı olduğuna inanılıyor. Global olarak yüzde 53’lük bir kesim girişimci olmak istediğini belirtirken, Türkiye açık ara önde seyrediyor. Global ölçekte katılımcıların girişimci olma fikrinden uzaklaşma sebebi başarısız olma korkusu ve riskin fazla olması. Genç ve erkek katılımcılar, kadınlara nazaran başarısızlıktan daha fazla korkuyor. Türkiye başarısızlık korkusunda yüzde 52’lik oranla, ülkeler arasında 25’inci sırada yer alıyor.
Araştırma kapsamında çıkan sonuçlardan biri de insanların işlerini kaybetmeleri halinde girişimci olma fikrine sıcak bakmaları. İşten çıkarılma gibi bir durum sözkonusu olduğunda toplam katılımcıların yüzde 47’si kendi işini kurmayı düşünebileceğini, belirtiyor. Bu yönde cevap verenlerin oranı Türkiye’de yüzde 69.

“Start up” ların desteklenmesi büyük önem taşıyor
Küresel katılımcıların yüzde 56’sı, yaşadıkları ülkenin bir girişimde bulunmak için iyi bir ortama sahip olduğunu düşünüyor. Yine küresel katılımcıların yüzde 50’si, ülkelerindeki Hükümetin Start Up’ları aktif olarak desteklediğini belirtiyor. Türkiye’de bu oran da globalin üzerinde görünüyor. Türkiye’deki katılımcıların yüzde 55’i bu soruya olumlu yönde yanıt vermiş. Birinci sırada ise yüzde 86 ile Hindistan bulunuyor.
Bir Start Up kurmak ve onun için çalışmak isteyebileceklerini belirtenlerin oranı Türkiye’de yüzde 72. Bu oran globalde yüzde 50 seviyesinde.

Randstad Workmonitor Araştırması hakkında
Workmonitor raporu araştırması, 2003 yılında Hollanda’da başlamış, Almanya ile devam etmiştir ve şu anda 34 ülkeyi kapsamaktadır. Araştırma Avrupa, Asya Pasifik ve Amerika’da yürütülmektedir. Yılda 4 kere yayınlanan araştırma raporu, yerel ve global istihdam piyasalarına dair hareketlilik (mobility) trendlerini sunmaktadır.
Araştırma, 18-65 yaş aralığındaki, haftada en az 24 saat çalışan kişilerle yapılmaktadır. Araştırmaya, her ülke için minimum 400 kişi katılmaktadır.
Raporun tamamına ulaşmak için
www.randstad.com
Randstad hakkında
Randstad 4.473 şube ve 29.750 çalışan ile 5 kıtada, 39 ülkede, toplam 597,400 kişiiye istihdam sağlayan dünyanın lider İnsan Kaynakları ve Danışmanlık Hizmetleri şirketinden biridir. Randstad Arjantin, Belçika & Lüksemburg, Kanada, Şili, Fransa, Almanya, Yunanistan, Hindistan, Meksika, Hollanda, Polonya, Portekiz, İspanya, İsviçre ve İngiltere gibi önemli pazarlarda ilk üçte ve Avustralya ile ABD’de ise önde gelen pozisyonlarda yer almaktadır.
Amsterdam borsasında işlem görmekte olan Randstad'ın 2015 yılı cirosu 19.2 milyar Euro'dur.
Randstad, Türkiye pazarında 2006’dan bu yana faaliyet göstermektedir. Bu pazarda dönemsel ve kalıcı seçme-yerleştirme hizmetleri, İK danışmanlık hizmetleri, on-site destek, değerlendirme ve geliştirme merkezi, İK proje hizmetleri ve bordroloma çözümleri sunmaktadır.
Randstad Türkiye uzmanlaştığı birimlerde profesyonel işe yerleştirme yapmaktadır;
- Mühendislik
- Finans
- Satış ve Pazarlama
- Teknoloji



Diğer Haberler
POLONYA MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ DEĞİŞTİRMEDİ (ÖNCEKİ: 1.50%)
ROMANYA MERKEZ BANKASI POLİTİKA FAİZİNİ DEĞİŞTİRMEDİ (ÖNCEKİ: 1.75%)
AB/TUSK: YUNANİSTAN PROGRAMINDA CUMA GÜNÜ BİR ANLAŞMAYA VARILMASINI UMUYORUM
TSİPRAS: 7 NİSAN'A KADAR KURTARMA PROGRAMI KONUSUNDA BİR ANLAŞMAYA VARILAMAZSA, YÜKSEK SEVİYEDE İNSİYATİFLER BAŞLATILABİLİR
ŞİMŞEK: AYSAN, TCMB'DEN KİŞİSEL NEDENLERLE AYRILDI, ÜNİVERSİTEYE DÖNECEK
RUSYA MALİYE BAKANLIĞI : BU SÜREÇTE GÜNLÜK DÖVİZ ALIMLARI İÇİN 3.5 MYR RUBLE ÖNGÖRÜLÜYOR
RUSYA MALİYE BAKANLIĞI : BAKANLIK, 7 NİSAN-5 MAYIS SÜRESİNDE YABANCI DÖVİZ ALIMLARI İÇİN 69.9 MİLYAR RUBLE HARCAYACAK
İNGİLTERE'DE SAAT BAŞI ÜRETİM 4. ÇEYREKTE ÇEYREKLİK %+0.4 -ONS
AĞBAL:EKONOMİK BÜYÜME YUKARI ÇIKARKEN, OTOMOBİL SATIŞLARI ARTMIŞTIR -BLOOMBERG HT
Facebookta Paylaş