Türk Şirketleri Eurotahvili Fiyatlamaları (İş Yatırım)

Tarımdışı istihdam verisi sonrası genişleyen ABD hazine tahvil getirilerinin hafta boyunca yapılacak yeni ihraçlar sonrası izleyeceği seyir ve FOMC üyelerinin hafta genelinde yapacağı açıklamalarda Tapering özelinde ipuçlarına odaklanan piyasalar, bir yandan delta varyantına dair gelişmeler ile karışık seyir izledi. Türk eurobondları hafta genelinde hazine ve şirket kıymetlerinde ayrışma ile işlem görürken, hafta başında yükseliş gösteren ülke risk primi daha sonra yabancı ilgisinin tekrar Türk kıymetlerine yönelmesi ile aşağı geldi.
Türk hazine eurotahvilleri hafta ortasına kadar kısa vade kıymetlerde kuvvetli alım, orta ve uzun vade kıymetlerde ise satış baskısı ile işlem gördü. ABD tarafında yüklü hazine ihraçlarının yanı sıra, şirket tarafında da yoğun ihraç aktivitesi getirilerde genişleme yaratırken, TCMB’nin enflasyona dair açıklamaları sonrası TL’de yaşanan sert değer kaybı ile birleşerek hazine kıymetlerinde satış aktivitesini artırdı. Hafta ortasından sonra ABD tahvil getirilerinde tekrar düşüş eğilimi ve TL’de toparlanma ile hazine kıymetlerinde tekrar alımlar öne çıktı. Getiri eğrisinde kısa taraf nispeten daha iyi performans gösterirken, uzun tarafta yabancıların satıcı olması ile oluşan arz bu kısmın daha negatif performans sergilemesinde etkili oldu. Getiri eğrisi genelinde 2-6 bps genişleme olurken, beş yıl vadeli kıymet 4,75%, on yıl vade 6%, uzun taraf ise 6,70% bölgesinde işlem gördü. Şirket kıymetleri hafta genelinde fon talebi ve zayıf likidite ile pozitif işlem görmeyi sürdürdü, lokallerin daha kısa kıymetlerde alıcı olmaya devam etmesi ve daha çok senior kıymet ilgisi fiyatları desteklerken, uzun tarafta yine bireysel talebi öne çıktı. Vakıfbank ve Kuveyt Türk’ün USD tahvil ihraçlarına yatırımcıların güçlü ilgisi, şirket tarafında bir diğer pozitif olurken, kıymetler ikinci piyasada da kuvvetli işlem gördü.
ABD hazine tahvilleri hafta başında satış ağırlıklı işlem gördü. Hazine tarafında farklı vadelerde yapılan toplam $120 milyarlık yeni arz mevcut kıymetlerden çıkış yaratırken, yeni ihraç olan kıymetlere oldukça kuvvetli ilgi olması getirilerin yukarı hareketini sınırladı. Yaz döneminde birkaç kez test ettiği 1,38% seviyesini kıramayan on yıl vadeli kıymet tekrar 1,30% seviyesine daralırken, otuz yıl vadeli kıymette 2% seviyesinden dönüş yaptı. Fed üyelerinin yaklaşan FOMC toplantısı öncesinde hafta genelinde yaptığı açıklamalar, ekonominin mevcut ilerleyişi koruduğu takdirde Tapering’e bu sene başlayacağını öne çıkardı



İş Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.isyatirim.com.tr

                           ***
                  Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
RUSYA MB BAŞKANI: PARA POLİTİKASI EÇİCİ ENFLASYONİST FAKTÖRLERE BİLE TEPKİ VERMELİ
RUSYA MB BAŞKANI: ENFLASYONİST BEKLENTİLER HALA YÜKSEK
RUSYA MB BAŞKANI: BÜYÜME YÖRÜNGESİ KOVİD KRİZİ ÖNCESİNE GERİ DÖNÜYOR
RUSYA MB BAŞKANI: GLOBAL FİYATLAR VE HASAT, ENFLASYON ÜZERİNDE ÇOK GÜÇLÜ ETKİ YAPMAKTA
HİNDİSTAN'DA İMALAT SANAYİ ÜRETİMİ TEMMUZ'DA YILLIK %+10.5 (ÖNCEKİ: %+13.0)
HİNDİSTAN'DA SANAYİ ÜRETİMİ NİSAN-TEMMUZ DÖNEMİNDE %+34.1
BREZİLYA'DA PERAKENDE SATIŞLAR TEMMUZ'DA AYLIK %+1.2 (BEKLENTİ: %+0.7 ÖNCEKİ: %-1.7)
BREZİLYA'DA PERAKENDE SATIŞLAR TEMMUZ'DA YILLIK %+5.7 (BEKLENTİ: %+3.5 ÖNCEKİ: %+6.3)
HİNDİSTAN'DA SANAYİ ÜRETİMİ TEMMUZ'DA YILLIK %+11.5 (BEKLENTİ: %+10.7 ÖNCEKİ: %+13.6)
KUZEY İRLANDA/DUP: AB'DEN SEFCOVİC'İN YORUMLARI AGRESİF
LÜBNAN BAŞBAKANI MIKATI: ARTIK SÜBVANSİYONLAR İÇİN REZERVİMİZ KALMADI
Facebookta Paylaş