Tepe Home\Çapan: Birçok şirket karlılıklarından feragat ederek, maliyet yönetimlerini stratejik bir yaklaşımla planlayarak pazar paylarını korumaya çalışıyor

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
 
 2024 yılının ilk üç ayında Türk mobilya sektöründe önemli bir hareketlilik yaşandığını belirten Tepe Home Genel Müdürü Levent Çapan, “Seçimlerden sonra fiyat artışları olacağı beklentisi, tüketicilerimizi mobilya alımlarını öne çekmeye yöneltti. Bu beklenti, yılın ilk döneminde sektör genelinde satışların artmasını ve şirketlerin karlılığının olumlu etkilenmesini sağladı." dedi. Yılın geri kalanına dair öngörülerini paylaşan Çapan, "Yılın ikinci yarısında sıkı para politikalarının devam etmesi ve faiz oranlarının artması bekleniyor. Bu durum, mobilya gibi yüksek değerli dayanıklı tüketim mallarına olan talebi azaltabilir ve inşaat sektöründe durgunluğa neden olabilir. İnşaat sektöründeki yavaşlama ise dolaylı olarak mobilya sektörünü de olumsuz etkileyecektir. Ayrıca, yüksek girdi maliyetleri ve finansman zorlukları sektör üzerinde baskı yaratmaya devam edecektir." şeklinde konuştu.

Finansal planlamalar doğru yapılmalı

Sektördeki büyüme oranının geçen yıla kıyasla yaklaşık %20 düştüğünü ifade eden Tepe Home Genel Müdürü, "Tüketici harcama kapasitesinin azalması, firmaların müşterilerine kampanyalar ve esnek ödeme seçenekleri sunmasını zorunlu hale getirmiştir. Bu koşullar altında, birçok şirket karlılıklarından feragat ederek, maliyet yönetimlerini stratejik bir yaklaşımla planlayarak pazar paylarını korumaya çalışmaktadır." dedi.

2024 yılına dair sektörde beklenen gelişmeleri sıralayan Levent Çapan, şunları kaydetti:

Operasyonel Küçülme: Sektördeki firmaların, maliyetlerini kontrol altına almak için operasyonel küçülmelere gitmesi ve verimlilik artırıcı ve maliyetleri azaltıcı önlemler alması gerekebilir.

Talep Azalması: Yüksek faiz oranları ve ekonomik durgunluk nedeniyle tüketici talebinde önemli bir düşüş bekleniyor. Firmaların, tüketici ilgisini çekmek için cazip kampanyalar düzenlemesi büyük önem taşımaktadır.

Maliyet Baskısı: Döviz kurlarındaki dalgalanmalar ve artan hammadde fiyatları, mobilya üreticileri üzerinde ciddi bir maliyet baskısı oluşturacaktır. Bu durum, nihai ürün fiyatlarına da yansıyabilir. Firmalar üretimde ve satın alımda maliyet avantajı sağlayabilmek için stratejiler geliştirmelidir.

E-Ticaretin Yükselişi: Fiziksel mağaza ziyaretlerinde olası azalmaya karşılık, e-ticaret kanallarının daha da güçlenmesi beklenmektedir. Dijital dönüşüm yatırımları, bu dönemde kritik bir rol oynayacaktır.

Yeni Pazar Arayışları: İç pazardaki daralmayı telafi edebilmek için mobilya üreticilerinin ihracata yönelmesi ve yeni pazarlar araması gerekecektir.

Tepe Home olarak, bu zorlu süreçte müşterilerine en kaliteli ürünleri sunmaya ve sektördeki güçlü konumlarını korumaya yönelik çalışmalara devam edeceklerini belirten Çapan, 2024 yılına dair öngörülerinin yakından takip edilmesi gerektiğini vurguladı
 



Diğer Haberler
Hong Kong'da Hang Seng endeksi %0.3 azalışla 17511,08 puandan kapandı
Altınkılıç Gıda, ABD merkezli US Gourmet Food firması ile distribütörlük sözleşmesi imzaladı, bu anlaşma ile kendi markası Altınkılıç ile satış gerçekleştirecek
TCMB, 27 Ağustos vadeli 20 milyar lira, 21 Ağustos vadeli 200 milyar lira tutarı TL depo alım ihalesi açtı
TCMB, 27.08.2024 vadeli 1.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
BİST: Şirketin Genel Kurul toplantısının ertelendiğine ilişkin KAP açıklamasına istinaden KUVVA.E sırası saat 11:30'da Tek Fiyat Emir Toplama bölümünde yeniden işleme açılacaktır
Fitch: ABD seçim sonucu Çin şirketleri için daha fazla kredi riski oluşturabilir
Facebookta Paylaş