Teknik Analiz Bülteni (Piramit Menkul)

BIST100
BIST100 Endeksi haftanın son işlem gününü %0,18 sınırlı yükselişle 10.891 puandan kapattı. Endeks 11.088 (21 Mayıs) tarihi zirvesi altında üçüncü kapanışını yaptı ve seviyenin aşağı yönlü kırılımı onaylandı. Geçtiğimiz bültenlerde dile getirdiğimiz kısa vade teknik görünüm de bozulmayı işaret eden teknik unsurlar güçlenmeyle birlikte kısa vade bir düşen trend kanalına (kırmızı) girildi. Kısa vade teknik görünümün pozitife dönmesi için aşılması gereken seviye olarak bu kanalın direncini (bugün: 10.958) takip edeceğiz. Perşembe günü endeks düşük eğimli düşen trend kanalı (nokta çizgi-turuncu) içerisine geri dönmüştü. Endeks hafta kapanışını bu kanalın direncinde (10.891) yaptı. İlk etapta en yakın destek olarak bu kanal direnci (bugün: 10.887) takip edilebilir. Bu seviyenin altında ise daha kritik ve orta vade pozitif görünümün devamı için korunması gerektiğini düşündüğümüz 27 Mart’tan gelen yükselen trend kanal desteği (siyah-10.779), orta vade fincan-kulp formasyonu yarı hedefi (10.752) ve kısa vade düşen trend kanal (kırmızı) desteği 10.747 yakınlaşmasının olduğu aralık güçlü destek aralığı olarak takip edilebilir. Bu güçlü destek aralığının korunması önemli zira bu seviyeler altında orta vade fincan-kulp boyun çizgisine (mavi) kadar (bugün: 10.410) bir destek boşluğu mevcut. Dün endeks yatay bir seyir izlerken; taş, toprak sektör endeksi %1,08 yükselişle pozitif, sigorta endeksi ise %3,01 düşüşle negatif ayrışan sektörler oldular. Endeksin hacmi ise son dönem ortalamalarının bir hayli altında 84,34mlr TL olarak gerçekleşti.
Dolar Bazlı Endeks dün güne, 331 dolardan başladıktan sonra gün içinde 329-332 dolar dar bandında hareket etti. Perşembe günü 335 dolar yatayının aşağı yönlü geçilmesi ile birlikte 328 dolar yatay desteği hedefinin testi gerçekleşmişti. 328 dolar yatay desteği haftanın son işlem günü korundu. Dolayısıyla bugün aşağı yönlü hareketlerde 328 dolar kısa vade yatay desteği yukarı yönlü hareketlerde ise 335 dolar kısa vade yatay direnci en yakın destekdirenç seviyeleri olarak izlenmeye devam edilebilir. 328 doların aşağı yönlü geçilmesi durumunda orta vade yükselen kama direnci (gri-323 dolar) ve kısa vade yükselen trend kanal desteği (yeşil-324 dolar) kesişmesinin güçlü destek olarak çalışması muhtemel. 335 doların yukarı yönlü aşılması durumunda ise kısa vade yükselen trend kanal direnci (yeşil-343 dolar) güçlü direnç olarak izlenmeye devam edilebilir.

VIOP30
VIOP30 Ağustos Vade Kontratı haftanın son işlem gününü %0,13 sınırlı düşüşle 12.217 puandan ve 31 Mayıs’tan gelen düşen trendin (haki-12.202) yakın üzerinde kapattı. Bu seviyenin üzerinde kapanışlar satışların sertleşmemesi için önemli zira bu seviye altında fibonacci %61,8 (11.989) ve %78,6 (11.537) seviyelerine kadar bir destek boşluğu mevcut. Haftanın son işlem günü genişleyen yükselen takoz formasyonun (bknz: ek not) da iptal olması ile birlikte destek boşluğu arttı. Olası yukarı yönlü tepkilerde %50 fibonacci seviyesi kritik en yakın direnç zira hafta kapanışı ile birlikte altında ikinci günlük kapanış gerçekleşmiş oldu. Üçüncü kapanış kırılım onayı anlamına geleceği için bu seviye kritik. Aynı durum kontrat başlangıcından beri devam eden yükselen destek (bugün: 12.387) için de geçerli. Bu seviyeler üzerindeki gün içi hareketlerin hedefi ise 12.435 güçlü yatay direnci olabilir.
Ek Not: Yarı hedefi: 12.255 (ulaşıldı); teorik hedefi ise 11.855 olan genişleyen yükselen takoz formasyonu haftanın son işlem günü iptal olmuştur.

USDTRY
USDTRY kurunda haftanın son işlem günü; 32,9028-33,1545 bandında hareket edildi. Kur TOBO formasyonu (bknz:ek not) yarı hedefi (33,00) ve kısa vade yükselen trend kanal desteği altında üçüncü günlük kapanışını Çarşamba günü yapmış ve bu seviyelerin kırılımları onaylanmıştı. Haftanın son işlem günü de önceki güne benzer şekilde bu yakınlaşan seviyeler güçlü direnç görevi gördü. (33,00-33,07) 5 günlük AO ve 22 günlük AO kesişmesi (32,89) üzerinde kapanışı oldukça olumlu değerlendirdiğimizi ve bu seviye üzerinde kalıcılığı oldukça önemsediğimizi geçtiğimiz bültende belirtmiştik. Haftanın son işlem günü bu destek noktasal ve güçlü çalıştı. (gün düşüğü: 32,90) Takip ettiğimiz en yakın destek-direnç seviyeleri arasında hareket devam ettiği için aynı destek direnç seviyelerini takip etmeye devam edeceğiz. Yukarı yönlü hareketlerde TOBO formasyonu yarı hedefi ve kısa vade yükselen trend kanal desteği aralığı (bugün: 33,00-33,10) güçlü direnç; 5 günlük AO ve 22 günlük AO kesişmesi (32,90) ise aşağıda güçlü destek olarak takip edilmeye devam edilebilir.
Ek Not: Başlangıcı 23 Nisan, dip seviyesi 28 Mayıs olan bir ters omuz-baş-omuz (TOBO) formasyonu yarı hedefi 33,00 (ulaşıldı), teorik hedefi 33,35 olmak üzere onaylanmış durumdadır.

 

Piramit Menkul Kıymetler A.Ş
www.piramitmenkul.com.tr

 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TCMB'nin USD cinsi zorunlu karşılıklara uygulayacağı gecelik faiz oranı bugün için % 4,500 olarak açıklandı
Yeo Teknoloji'nin %100 ortağı olduğu Reap Batarya Teknolojileri ile Great Power grubu arasında ortaklık sözleşmesi imzalandı, ortaklık kapsamında %51 Reap A.Ş. ve %49 Great Power'in ortak olacağı yeni bir şirket kurulacak
Yeo Teknoloji: Yapılan anlaşma kapsamında Reap A.Ş. hem kendi markası olan "Reap Batarya" hem de "Great Power" markası ile Türkiye'de üretim ve başta Türkiye pazarı olmak üzere Avrupa, Türki Cumhuriyetler ve Afrika ülkelerinde satış yapabilecektir
Facebookta Paylaş