Tarfin, Gelir Korumalı Paket kapsamında yapılandırılmış Varlığa Dayalı Menkul Kıymet ihracı gerçekleştirdi

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Türkiye'nin lider dijital tarım platformu Tarfin, geçtiğimiz yıl çiftçilere tarımsal girdi maliyetlerini, yetiştirdikleri ürünün piyasa değerine bağlamış ve bu sayede önemli bir ilke imza atmıştı. Geçen sezon bu paketi tercih eden çiftçiler, Temmuz ve Ağustos aylarında yaptıkları ödemelerle yüzde 20'nin üzerinde tasarruf elde ettiler. Tarfin, sadece çiftçilere kazanç sağlamakla kalmayıp, Gelir Korumalı Paket kapsamında yapılandırılmış Varlığa Dayalı Menkul Kıymet (VDMK) ihracını da gerçekleştirdi. İhracın ikinci ve son itfa ödemesi de geçtiğimiz hafta tamamlandı.
 
Yeni tarım sezonuna 1200'den fazla satış noktası ve 500 bini aşkın Tarfin Mobil kullanıcısıyla güçlü bir başlangıç yapan Tarfin, çiftçiler için sunduğu Gelir Korumalı Paket'i genişletmeyi ve daha fazla çiftçiye sürdürülebilirlik sağlamayı hedefliyor. Bu bağlamda, şirket Gelir Korumalı Paket’in piyasa penetrasyonunu artırmayı planlıyor. Tarfin, yatırımcılar ve tarımsal üretim arasında bir köprü olmaya devam ederek, bu paketin daha da gelişmesi için çalışmalarını sürdürmeyi amaçlıyor. Geçtiğimiz yıl Gelir Korumalı Paket için gerçekleştirilen VDMK ihracı kapsamında son ödeme 15 Eylül tarihinde, 84 gün vadede yıllık yüzde 84,66 getiri oranıyla tamamlandı. Bu stratejik adımla Tarfin, tarıma ve Türkiye'nin geleceğine yatırım yapmayı düşünen yatırımcılara yüksek getirili bir araç sundu.
 
Pasha Yatırım Bankası aracılığı ve OMG Capital Advisors danışmanlığı ile hazırlanan Tarfin Gelir Korumalı Paket VDMK ihracı, emtia üzerinden yatırım yapılmasının önünü açıyor. Bu ürün yatırımcılar için yatırım değeri yüksek bir ürün olmakla birlikte, buğdayı bir girdi olarak kullanan un, yem, makarna ve bisküvi fabrikaları için üretimlerini fiyat dalgalanmaları riskinden koruyan bir yatırım aracı olarak da öne çıkıyor. Böylece tüm üreticilere yönelik üretim öngörülebilirliği sağlanıyor. Ek olarak bu ürün sadece üreticilere değil tarım odaklı yatırım yapmak isteyen finansal yatırımcılara, buğday fiyatlarının performansına dayalı bir getiri sağlama potansiyeli sunuyor. Hizmet ettiği sektör itibariyle sosyal etkisinin de yüksek olduğu Gelir Korumalı Paket’in VDMK ihracı, hububat fiyatlarına endeksli yapılandırılmış menkul kıymet özelliği ile öne çıkıyor.
 
Tarfin CEO’su Mehmet Memecan, “Tarfin olarak teknolojilerimizle çiftçi ve tarım bayilerimizin hayatlarına katma değer sağlıyor, yatırımcıları tarım sektörüyle buluşturmaya devam ediyoruz. Sektörü büyütmek için devletin sunduğu projelere ek olarak özel sektöre de görev düştüğünün farkındayız ve bu bilinçle gece gündüz çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Girdi maliyetlerindeki artışla mücadele eden çiftçimize destek olmak ve üretimdeki belirsizliği ortadan kaldırmak amacıyla Gelir Korumalı Paket’in ilk VDMK ihraçlarını geçtiğimiz tarım sezonunda başarıyla gerçekleştirdik. Yakın dönemde, Gelir Korumalı Paket'e ve bu paketin değerine odaklanarak, ihraçların sayısını artırmayı planlıyoruz” dedi.
 
Buğday üretimi için girdi alışverişlerini mahsul fiyatına sabitleme avantajı
Gelir Korumalı Paket, çiftçilere giderlerini gelirlerine endeksleyebilecekleri bir alternatif sunuyor ve maliyet belirsizliğini ortadan kaldırarak çiftçilere rahat bir nefes aldırıyor. Bu paket ile tarımsal alışveriş sırasında Türkiye Ürün İhtisas Borsası’ndaki (TÜRİB) ekmeklik buğday fiyatlarının ortalaması baz alınıyor ve çiftçi, ödeme tarihinde yine aynı borsanın fiyatlarına endeksli olarak ödemesini gerçekleştiriyor. Tavan fiyat uygulaması sayesinde, girdi alışverişinin çiftçi için belirli bir tutarı aşmaması sağlanıyor. TÜRİB piyasasının şeffaf fiyat yapısı sayesinde, çiftçiler fiyatları güvenle takip edebiliyor. Tarfin, bu paketiyle yeni tarım sezonunda sektöre öncülük yapacak bir projeye imza atmış oluyor.



Diğer Haberler
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi %0.4 artışla 17997,17 puandan kapandı
TCMB'nin 3 ay vadeli 400 milyon euro tutarında döviz karşılığı TL swap ihalesinde teklif 220 milyon euro
TCMB'nin 2 hafta vadeli 800 milyon dolar tutarında döviz karşılığı TL swap ihalesinde teklif 400 milyon dolar
TCMB'nin 1 ay vadeli 400 milyon euro tutarında döviz karşılığı TL swap ihalesinde teklif 214 milyon euro
TCMB'nin 2 ay vadeli 600 milyon dolar tutarında döviz karşılığı TL swap ihalesinde teklif 325 milyon dolar
TCMB'nin 3 ay vadeli 700 milyon dolar tutarında döviz karşılığı TL swap ihalesinde teklif 819 milyon dolar
Facebookta Paylaş