Siemens AG’nin 3. çeyrekteki toplam siparişleri 113 milyar Euro’ya ulaştI

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Alman devi Siemens AG, 3. çeyrek rakamlarını açıkladı. Şirket, 2024 yıl sonu mali hedeflerini koruduğunu belirtti. Ayrıca, Siemens AG’nin 3. çeyrekteki toplam siparişleri 113 milyar Euro’ya ulaştı. Siemens AG Başkanı ve CEO’su Roland Busch “Üçüncü çeyrekteki kârlı büyümemiz, 2024 yıl sonu hedeflerimize emin adımlarla ilerlediğimizi teyit ediyor " dedi.

 

Siemens AG, üçüncü çeyrekte de kârlı büyüme trendini sürdürdü. Şirket, net gelirini ve kâr marjını artırarak, finansal gücünü bir kez daha ortaya koydu. Siemens, 3. çeyrekte toplam 113 milyar Euro’luk sipariş alırken, sipariş-satış oranı ile geleceğe son derece hazır olduğunu gösterdi. Şirketin 2024 yılı sonundaki mali büyüme hedefleri olan; yıllık gelirini yüzde 4 ila yüzde 8, Dijital Endüstriler iş kolundaki kâr marjının yüzde 18 ila yüzde 21, Akıllı Altyapılar iş kolundaki kâr marjının ise yüzde 16 ila 17 olarak teyit ettiğini duyurdu. Siemens AG, yılın 3. çeyreğinde gelir rakamını bir önceki döneme göre yüzde 5 artırarak 18.9 milyar Euro’ya yükseltti (Q3 2023: €18.1 milyar). Aldığı siparişler ise yüzde 15 azalarak 19.8 milyar olarak gerçekleşti (Q3 2023: €23.5 milyar). Öte yandan şirketin; Dijital Endüstriler ve Akıllı Altyapılar iş kollarındaki sipariş hacimleri yükseldi. Buna karşılık, Mobilite iş kolundaki büyük çaplı siparişlerin hacmi, Mobilite'nin 2023 yılının 3. çeyreğindeki rekor seviyedeki sipariş alımına kıyasla daha düşük kaldı. Açıklanan 3. Çeyrek raporunda; Dijital Endüstriler iş kolunda kâr, tüm endüstriyel iş kollarından gelen katkılarla yüzde 11 artarak 3 milyar Euro’ya ulaştı. Ayrıca kâr marjı yüzde 16,5’e yükseldi. Şirketin net geliri yüzde 48 artış ile 2,1 milyar Euro’ya çıkarken, önceki yılın aynı çeyreğinde Siemens Energy AG'deki hisselerle ilgili olarak 600 milyon Euro’luk bir zarar söz konusuydu.

GELİR VE KÂR MARJI YÜKSELDİ

Siemens AG Başkanı ve CEO’su Roland Busch konuyla ilgili şunları söyledi: "Üçüncü çeyrekte kârlı bir şekilde büyüyerek, elektrifikasyon alanındaki yüksek talepten faydalanmaya devam ettik. Bir başka büyüme faktörü de; çeşitli büyük çaplı lisans sözleşmelerine imza atan son derece güçlü endüstriyel yazılım iş kolumuz oldu. Endüstriyel otomasyon iş kolundaki zorluklar devam ediyor. Üçüncü çeyrekteki kârlı büyümemiz, 2024 yıl sonu hedeflerimize emin adımlarla ilerlediğimizi teyit ediyor."

Siemens AG CFO’su Ralf P. Thomas ise "Genel olarak, üçüncü çeyrekte hem net gelirde hem de kâr marjında net artışlar elde ettik. Yine güçlü bir serbest nakit akışı yarattık ve güçlü bir dördüncü çeyrekle nakde verdiğimiz önemi yeniden vurgulayacağız" diye konuştu.

NAKİT AKIŞI 2.1 MİLYAR EURO OLDU

Grup düzeyinde sürdürülen ve durdurulan faaliyetlerden elde edilen serbest nakit akışı 2,1 milyar Euro seviyesine ulaştı. Serbest nakit akışındaki düşüşün başlıca nedenini, 2023 yılının üçüncü çeyreğindeki 3,1 milyar Euro’ya kıyasla, 2,5 milyar Euro seviyesinde serbest nakit akışı kaydeden Endüstriyel İş Kolu oluşturdu. Önceki yılın aynı çeyreğinde Mobilite İş Kolu müşterilerinden önemli miktarda avans ödemesi alınmıştı. İkinci olarak, vergi ödemeleri için yapılan nakit çıkışları 2024 yılının 3. çeyreğinde bir önceki yılın aynı çeyreğine oranla 500 milyon Euro daha fazla gerçekleşti.

ENDÜSTRİYEL İŞ KOLLARI BÜYÜYOR

Dijital Endüstriler iş kolundaki siparişler 3. çeyrekte yüzde 21 artarak 4,5 milyar Euro'ya ulaşırken, yazılım iş kolundaki olağanüstü yüksek sipariş artışı temel olarak lisanslı yazılımlar alanında imzalanan bir dizi büyük sözleşmeden kaynaklandı. Öte yandan, otomasyon iş kollarındaki siparişler, müşterilerde devam eden yüksek stok seviyeleri nedeniyle zorlu bir pazarda bir nebze düşük kaldı. 4,9 milyar Euro seviyesinde gelir neredeyse 2023 yılının 3. çeyreği seviyesinde gerçekleşirken, yazılım sektöründe kaydedilen yüksek gelir, otomasyon sektöründeki düşüşler, olumsuz portföy ve kur çevrim etkileri ile dengelendi. Kâr yüzde 3 artışla 1,1 milyar Euro'ya yükselirken, kâr marjı bir puanlık iyileşmeyle yüzde 22,9'a ulaştı.

EN BÜYÜK SATIŞ ABD’YE YAPILDI

Akıllı Altyapı iş kolunda siparişler, tüm alt iş kollarının büyümeye katkı sunmasıyla birlikte geçen yıla göre yüzde 11 artarak 6 milyar Euro değere ulaştı. Alınan siparişler içerisinde veri merkezleri için imzalanan bir dizi büyük sözleşme ve enerji sektöründeki müşterilerden alınan siparişler yer aldı. Büyük sipariş hacmi üzerinde titizlikle çalışmaya devam eden elektrifikasyon iş kolundaki kayda değer büyüme de dahil olmak üzere, tüm iş kollarının gelirleri geçen yıla göre yüzde 10 artarak 5,4 milyar Euro'ya ulaştı. Coğrafi bazda en büyük büyüme katkı Amerika Birleşik Devletleri'nden geldi. Akıllı Altyapılar iş kolu daha yüksek gelir, artan kapasite kullanımı ve devam eden verimlilik iyileştirmeleri sayesinde kâr ve kârlılığı bir önceki yılın aynı dönemine göre artırmaya devam etti. Kâr yüzde 20 artışla 923 milyar Euro seviyesine yükseldi. 2023 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 15,6 olarak kaydedilen kâr marjı ise yüzde 17,0 olarak gerçekleşti.

MOBİLİTE İŞ KOLUNDA GELİRDE ARTIŞ

Mobilite iş kolunda gelir, karşılaştırılabilir bazda yüzde 2 artışla 2,6 milyar Euro’ya yükseldi. Öte yandan siparişler, Mobilite iş kolunun Mısır'da anahtar teslim bir raylı sistem için 2,5 milyar Euro’luk bir sipariş ve Almanya'da banliyö trenleri için 2,1 milyar Euro’luk bir sipariş de dahil olmak üzere rekor bir sipariş alımı bildirdiği 2023 yılının 3. çeyreğine kıyasla karşılaştırılabilir bazda yüzde 71 düşüşle 2,4 milyar Euro’ya geriledi. Toplam kâr 227 milyon Euro olarak gerçekleşti. 2023 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 8,1 olarak kaydedilen kâr marjı ise yüzde 8,7 olarak gerçekleşti.



Diğer Haberler
Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduat ve fonları (mevduat+katılım bankaları) 2 Ağustos itibarıyla 165.48 milyar dolar (Önceki hafta: 165.19 milyar dolar)
Bankacılık sektörünün verdiği krediler, 2 Ağustos itibarıyla haftalık %0,94 artış ile 13 trilyon 672.56 milyar TL
Bankacılık sektörü mevduat ve fonları, 2 Ağustos itibarıyla haftalık %0,63 azalış ile 17 trilyon 292.06 milyar TL
Bankacılık sektörü yabancı para mevduatları, 2 Ağustos itibarıyla haftalık %0,46 artış ile 6 trilyon 498.63 milyar TL
TCMB'nin net uluslararası rezervleri 2 Ağustos itibarıyla 51.45 milyar dolar (önceki hafta: 47.59 milyar dolar)
Mevduat bankaları tasfiye olacak kredi kartları, 2 Ağustos itibarıyla haftalık %3.88 artış ile 42 milyar 379.31milyon TL
Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatlarında haftalık stok farkı değişimi +291 milyon dolar
tcmb
Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduatlarında parite etkisinden arındırılmış haftalık değişim -1.14 milyar dolar
Bankacılık sektörü TL mevduatları, 2 Ağustos itibarıyla haftalık % 1.83 düşüş ile 10 trilyon 354.76 milyar TL
Yurt içi yerleşiklerin mevduat bankalarındaki toplam yabancı para mevduatları 2 Ağustos itibarıyla haftalık %0,12 artış ile 147.40 milyar dolar
Yurt içi yerleşiklerin katılım bankalarındaki toplam yabancı para mevduatları 2 Ağustos itibarıyla haftalık %0,64 artış ile 18.08 milyar dolar
TCMB altın cinsinden rezerv varlıkları, 2 Ağustos itibarıyla 57.90 milyar dolar (Önceki: 56.10 milyar dolar)
Facebookta Paylaş