Schneider Electric Türkiye, şarj istasyonu kurulumu için FullCharger ile iş birliği anlaşması imzaladı

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Enerji yönetimi ve otomasyonunun dijital dönüşümü alanında dünya lideri olan Schneider Electric; Türkiye’deki elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumu için, Türkiye’de elektrikli araç şarj sektörünün kurucusu ve ilk şirketi olan FullCharger ile bir iş birliği anlaşması imzaladı.
İstanbul’da gerçekleştirilen imza töreninde Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü İsmail Yamangil ve Schneider Electric Türkiye Kanal Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Gökhan İşbitiren ile FullCharger Yönetim Kurulu Başkan Vekili Begüm Dermancıoğlu ve FullCharger CEO’su Osman Ataman açıklamalarda bulunarak basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonlarının kurulumu için hayata geçirilen iş birliği kapsamında, Schneider Electric’in elektrikli araçlar için güvenli, sürekli ve verimli bir enerji altyapısı sağlamak üzere geliştirdiği “eMobility için EcoStruxure” çözümü kullanılacak.
 
Türkiye’de e-Mobilite’nin geleceği için önemli bir adım
Türkiye’de elektrikli araç şarj istasyonu ağının kurulumu açısından büyük önem taşıyan bu iş birliği anlaşmasının, ülkemizin e-Mobilite geleceği açısından da çok değerli bir adım olduğuna dikkat çeken Schneider Electric Türkiye Genel Müdürü İsmail Yamangil, şunları söyledi: “Sayıları giderek artan elektrikli otomobiller dahil olmak üzere, inovatif yeni teknoloji çözümlerinin çalışabilmesi enerji kaynaklarına ve enerji teknolojilerine bağlı. 100’ü aşkın ülkede, 185 yıllık deneyime sahip bir şirket olan Schneider Electric olarak, bu alana liderlik etmek üzere güçlü hedeflerle operasyonlarımızı sürdürüyoruz.” dedi.
 
Tüketici, daha kısa şarj süresi talep ediyor
Toplantıda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Schneider Electric Türkiye Kanal Yönetimi Genel Müdür Yardımcısı Gökhan İşbitiren ise şu bilgileri paylaştı: “Schneider Electric olarak odaklandığımız alanlar arasında, E-mobilite ve Şarj I·stasyonları da önemli başlıklar olarak yer alıyor. Türkiye'nin otomotiv sektöründe sahip olduğu tecrübe, rekabet gücü ve jeostratejik konumu ile elektrikli araç ve ilgili ekipman yatırımlarında cazip bir konuma sahip. Türkiye’nin bu alandaki birikimi ile elektrikli araç ve ilgili yan sanayi ürünlerinin imalatı açısından önemli fırsatlar barındırıyor. Elektrikli otomobiller konusundaki sevindirici ve hızlı gelişme, elbette sahada farklı ihtiyaçları da acil biçimde gündeme getirecek. Bunlar arasında şarj istasyonları öne çıkıyor. Elbette sorun sadece yaygın istasyon ağı kurmak değil. Yapılan tüketici araştırmalarına göre, tüketiciler seyahat ederken 30 dakikanın altında şarj süreleri bekliyor. Buna karşın günümüzde hizmet veren şarj istasyonlarının büyük çoğunluğunda harcanan zaman 3 saati aşıyor. Bu iş birliği ile tüketicinin elektrikli araçları için şarj istasyonu ihtiyaçlarının karşılanması için çalışacağız.”
 
“Türkiye, dünyada örnek gösterilebilecek potansiyele sahip”
İmza töreni sonrası değerlendirmede bulunan FullCharger Yönetim Kurulu Başkan Vekili Begüm Dermancıoğlu, Schneider Electric iş birliği ile ilgili memnuniyetlerini; “Türkiye, şarj istasyonları konusunda önümüzdeki 1 yıllık dönemde, dünyada örnek ülkelerden biri olma potansiyeline sahip. Ülkemiz güneyden kuzeye, doğudan batıya lisans sahibi ve sertifikalı şarj ağı işletmecileri tarafından hızlı şarj ağı ile örülecek. Mevzuat ve yönetmelikler aracılığıyla binalar da yenilenebilir enerji ve e-mobilite altyapısı ile tanışmaya yoğunlaşarak devam edecek. FullCharger olarak konuya enerji dönüşümü çerçevesinde, bütünlüklü bakıyoruz. Bütünlükten kastımız; bir yapının şebekeden bağımsız olarak kendi enerjisini üretebilmesi, depolayabilmesi ve daha büyük oranda tüketebilmesinin kurgusunu yönetebilmek. Türkiye’nin ve dünyanın geleceği için bu adımlar büyük önem taşıyor” sözleriyle ifade etti.
 
“Kendi enerjisini üreten şarj istasyonlarımız olacak”
Elektrikli araçların, otomobilin geleceği olacağı ifadesinin artık tahmin değil somut bir veri olduğuna dikkat çeken Dermancıoğlu, “Otomobil markalarının tüm üretimlerini bu alana kaydırma kararları, kamu araçlarının hızla bu şekilde yenilenmesi, vergi avantajları ve çevresel zorunluluklar elektrikli araçları kaçınılmaz bir seçenek haline getirdi. 2025’ten itibaren dünyada elektrikli araç dışındaki otomobil üretimi büyük oranda azalacak. Buna bağlı olarak da şarj istasyonu sektörünün, büyüklüğünün yanı sıra otomotiv endüstrisi üzerindeki potansiyel etkisi de artmış durumda. Tüketici tercihlerinde belirleyici etkiye sahip olacak sektörümüz, hükümetin de desteğiyle otomotiv pazarındaki rekabeti etkileyecek, elektrikli araçlara geçişi hızlandıracaktır” dedi.
 
Sayılarla dünyada ve Türkiye’de e-Mobilite
• Küresel elektrikli araç ve hibrit pazarı pandemi etkisinde geçen 2020 yılında bile %43 gibi yüksek bir oranda büyüme kaydetti. Aynı dönemde dünyada içten yanmalı motor segmentinde ise pazar %18,5 oranında küçüldü.
• Dünyada 2030 yılına kadar satılan her iki araçtan birinin elektrikli olacağı tahmin ediliyor. International Energy Agency'nin (IEA) tahminlerine göre, küresel elektrikli binek araç parkı 2030 yılında 125 milyona ulaşacak. Bu hacim artışı, satışlarda %17,5; stokta ise %7,5’lik bir paya işaret ediyor.
• 2025 için öngörülen elektrikli araç pazar payı %16 ve 2035 yılında Avrupa araç pazarında elektrikli araçların tahmini payı %95.
• eMobilite ekosistemi geliştikçe, küresel değerinin 2030 yılına kadar 1 trilyon doların üzerine çıkacağı tahmin ediliyor.
• Türkiye'deki elektrikli araç sayısı 2021’de 34 binlerdeyken, bu sayının 2023’te 69 bini, 2030’da 2,4 milyonu ve 2040'ta ise yaklaşık 17 milyonu bulması bekleniyor. Türkiye’de elektrik araçların toplam sayıdaki payının ise 2023’te 0,3’e ulaşmasını; bu oranın 2030’da %8’e ve 2040’ta ise %38’e ulaşması öngörülüyor.
• Türkiye’de elektrikli araç şarj ünitesi (şarj ağı işletmecisi ve özel üniteler) sayısının da 2023’te 54 bine, 2030’da 1,1 milyona ve 2040’ta ise 4,8 milyona ulaşması tahmin ediliyor.
• Toplam üstyapı ve altyapı donanım yatırımının ise; 2023'te 468,4 milyon avro, 2030'da 9,2 milyar avro ve 2040'ta 72,3 milyar Avro olarak gerçekleşmesi öngörülüyor.
 
 
 
Schneider Electric Hakkında
Schneider’in amacı herkesin enerji ve kaynaklardan en iyi şekilde faydalanmasına yardımcı olmak, süreçleri ve sürdürülebilirliği ilişkilendirmektir. Schneider Electric'te biz buna Life Is On diyoruz.
Misyonumuz Sürdürülebilirlik ve Verimlilikte dijital iş ortağınız olmaktır.
Dijital dönüşümü teşvik etmek amacıyla kullanım döngüsünün tamamında dünya lideri süreç ve enerji teknolojilerini, uç nokta - bulut bağlantı ürünlerini, kontrolleri, yazılım ve hizmetleri entegre ediyor; evler, binalar, veri merkezleri, altyapı ve sektörlerde entegre şirket yönetimini mümkün kılıyoruz.
Global şirketler arasında en yerel olanıyız. Anlamlı Hedeflerimizi, Kapsayıcı ve Güçlendirilmiş değerlerimizi paylaşanlarla iş birliği içinde açık standartları ve ortaklık ekosistemlerini savunuyoruz.
www.se.com
FullCharger Hakkında
FullCharger, hem Şarj Ağı İşletmecisi hem de Uzman Proje Yüklenicisi olarak faaliyet gösteren öncü bir e-mobilite şirketidir. 2007 yılından itibaren elektrikli araç şarj altyapıları konusunda faaliyet gösteren FullCharger, Amsterdam, Atina, Paris, Sofya, Bükreş, İstanbul gibi birçok Avrupa başkentinde ‘ilk’ şarj istasyonlarını kurmuştur.
Türkiye’nin ilk şarj operatörü olan FullCharger, aynı zamanda ilk şarj ünitesini de kuran şirkettir.
FullCharger, Başbakanlık Ofisi ve Konutu başta olmak üzere devlet kurumları, büyükşehir belediyeleri, otomotiv firmaları ve bireysel kullanıcılar için 1.000’in üzerinde kurulum gerçekleştirmiştir. Türkiye’de elektrikli araç şarj altyapıları sektörünün kurucusu olan FullCharger, sektörün öncüsü olarak Nisan 2022’de yayınlanan Elektrikli Araç Şarj Hizmeti Yönetmeliği kapsamında ilk lisans başvurusunu yapmış ve EPDK tarafından Mayıs 2022’de ilk kez verilen Şarj Ağı İşletmecisi lisansını almıştır.
www.fullcharger.com.tr
 



Diğer Haberler
Fıtch /Kılınç: Ana risklerin makro ve finansal taraftaki risklerin olduğunu düşünüyoruz- Bloomberg HT
Rusya Savunma Bakanlığı: Rus füzeleri Dnipro yakınlarındaki Ukrayna askeri kontrol merkezini vurdu
UKRAYNA DEVLET BAŞKANLIĞI OFİSİ BAŞKANI, RUS GÜÇLERİNİN SNAKE ADASINDAN ÇIKIŞINI TEYİT ETTİ
Rusya Savunma Bakanlığı: Rusya yılan adasından asker çekerek Ukrayna'dan tarım ürünleri için koridor yapılmasına engel olmadığını gösteriyor
Fıtch /Kılınç: TL Kredilere Yönelik Düzenlemelerle TL Büyümesinde Yavaşlama Beklenebilir- Bloomberg HT
Rusya Savunma Bakanılığı, birliklerinin Karadeniz'deki Yılan adasından çekildiğini açıkladı - RIA
UBS, Euro Bölgesi için 2023 yılı büyüme tahminini % 2.2'den % 1.2'ye indirdi
Fransa Maliye Bakanı: AB gelecek aylarda Macaristan'ınin desteği olsun veya olmasın global asgari kurumlar vergisi reformunu kabul edecek
Avrupa Komisyonu: İtalya, kurtarma ve dayanıklılık tesisi kapsamında 21 milyar euro tutarındaki ikinci ödeme talebini gönderdi, hedeflerini yerine getirip getirmediğini değerlendireceğiz
İSPANYA'DA CARİ İŞLEMLER DENGESİ NİSAN'DA -0.48 MİLYAR EURO
TCMB, 07.07.2022 vadeli 156.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
İTALYA'DA İŞSİZLİK ORANI MAYIS'TA: % 8.1 (BEKLENTİ:%8.4 ÖNCEKİ:%8.4)
İsrail Parlamentosu kendini feshetmek için oy kullanıyor - Sözcü
Facebookta Paylaş