Sanmar Denizcilik, Tuzla ve Yalova’da üretim kapasitesini artıracak yatırım yapıyor.

Dünya gazetesinde yayınlanan habere göre; Sanmar Denizcilik, Tuzla ve Yalova’da üretim kapasitesini artıracak yatırım yapıyor. Kanada ile Norveç’e elektrikli römorkör teslim etmeye hazırlanan şirket, güneş paneli ve şarj ünitesi yatırımını da gündeme aldı. Ali Gürün, “Zor şartlarda artan maliyet baskısıyla beraber istihdamı artırarak, kontrollü yatırım yaparak, yüksek teknolojili ürün üretmeye devam ediyoruz. Büyük tecrübe gerektiren bu dönemde ülke ekonomisine katkı sağlamak için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi.

 Römorkör inşasında dünyanın en büyükleri arasında yer alan Sanmar Denizcilik, pandemi ve Rusya-Ukrayna savaşının tedarik zincirinde yarattığı tüm olumsuzluklara rağmen sektörüne öncülük eden yatırımlarını sürdürüyor. Sanmar Yönetim Kurulu Başkan Vekili Ali Gürün, “Değişen şartlarda artan maliyet baskısıyla beraber istihdamı artırarak, kontrollü yatırım yaparak, yüksek teknolojili ürün üretmeye devam ediyoruz. Büyük tecrübe gerektiren bu dönemde ülke ekonomisine katkı sağlamak için mücadelemizi sürdürüyoruz” dedi. Üretim kapasitesini artıran şirketin bu yıl en önemli projelerinden biri elektrikli römorkörler olacak. Kanada ve Norveç’e yapılacak ihracatın yanı sıra şirket, Türk sularında hizmet veren genç filosuna da elektrikli bir römorkörle güçlendirecek.

Tuzla ve Yalova’daki tersanelerinde inşa ettiği römorkörlerle alanında dünyada birçok ilke imza atan Sanmar Denizcilik, hareketli bir altı ayı geride bıraktı. Ali Gürün, pandemi kısıtlamalarının gevşetilmesi ile birlikte son iki yılda yapamadıkları müşteri ziyaretlerini gerçekleştirdiklerini ifade ederek, “Dünyanın her yerindeki müşterilerimiz bu ziyaretlerden çok memnun kaldı” dedi. Gürün, üretim ve teslimatlar açısından yılın ilk yarısının iyi geçmesine karşın, ekipman fiyatlarının ani artışı ve tedarik zincirindeki zorluklardan dolayı 6 aydır her günü kriz yönetimi yaparak geçirdiklerini dile getirdi. Gürün, “Bir yandan artan ekipman fiyatlarının yönetmeye çalışırken, diğer yandan bu artışı ürünlerimize en az şekilde yansıtmanın mücadelesini verdik. Ayrıca dünya üzerinde enerji ve hammadde fiyatlarının artması da işi çok zorlaştırdı. Bunun üzerine bir de Euro’nun dolara karşı gevşemesi özellikle bizim gibi

Euro ihracatı yapan firmaları oldukça zorladı. Bir de bunun üzerine yüzde 7.5’luk dolar enflasyonun geldi” diye konuştu.



Facebookta Paylaş