İngiltere Merkez Bankası (BOE) Başkanı Bailey'nin acil tahvil alımlarını Cuma günü sonlandıracağını ve emeklilik fonlarının buna göre pozisyonlarını konumlandırmasını söylemesinin ardından Sterlin'de sert geri çekilme gözlendi. Öte yandan Financial Times'ın bu sabahki haberine göre, BOE, Bailey'nin dünkü açıklamalarına karşın, bankacılara piyasa koşullarının gerektirmesi durumunda tahvil alımlarının uzayabileceğini söyledi. İngiltere tahvil piyasasındaki baskılar Amerikan piyasalarını olumsuz etkiledi. Dün S&P 500 ve Nasdaq %0,7 ve %1,1 düşüş kaydederken Dow Jones %0,1 yükselişle yatay kapattı. Avrupa'da piyasalar negatif tarafta seyretti. Euro Stoxx 50 endeksi %0,5 geriledi. Dolar endeksi (DXY) yükselişini sürdürdü 113,5 seviyesi test edildi. Yurtiçi tarafta ise BİST-100 endeksi 3.563-3.606 seviyeleri arasında işlem gördü. Kapanış 3.572'den olurken günlük geri çekilme %0,3 olarak hesaplandı. İşlem hacmi de 61,4 milyar TL oldu. THYAO, SISE ve BIMAS hisselerindeki aşağı yönlü hareketler endeksi baskıladı. Diğer taraftan XBANK %2'in üzerinde günlük yükseliş kaydetti. Bugüne bakıldığında ABD vadelileri artıda seyrediyor. Asya'da ise karışık bir görüntü var. MSCI Asya Pasifik endeksi %0,6 civarında satıcılı. Yurtiçinde ise endeksteki pozitif ayrışmanın devam etmesini ve açılışın yataya yakın gerçekleşmesini bekliyoruz. Veri tarafında bugün yurtiçinde ve Euro bölgesinde sanayi üretimini takip ediyor olacağız. ABD'de ise yarınki kritik TÜFE verisi öncesi bugün ÜFE açıklanacak. Eylülde ÜFE'nin yıllık olarak hafif gevşemesi (%8,7'den %8,4 seviyesine) bekleniyor. Ek olarak, ABD'de FOMC toplantı tutanakları da açıklanacak. Ayrıca, ECB Başkanı Lagarde'ın TSİ 16:30'daki Minneapolis Fed Başkanı Kashkari'nin ise TSİ 17:00'deki konuşmaları da izlenecek gelişmeler arasında.
MAKROEKONOMİ
IMF tarafından Küresel Ekonomik Görünüm Raporu yayınlandı. Raporda, küresel ekonomik aktivitenin beklenenden daha keskin bir yavaşlama yaşadığı ve enflasyonun son yıllarda görülenden daha yüksek olduğu vurgulandı. Özellikle, birçok ülkede gözlenen hayat pahalılığı, sıkılaşan finansal koşullar, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali ve devam eden koronavirüs salgınının ekonomik görünüm üzerinde ağır bir baskı oluşturduğu belirtildi. Bu kapsamda IMF, küresel büyüme tahminini bu yıl için %3,2'de tutarken, 2023 yılı için %2,9'dan %2,7'ye aşağı yönlü revize etti. Söz konusu durumun, küresel finans krizi ve pandeminin en yoğun yaşanan dönemi hariç tutulduğunda 2001 yılından bu yana en zayıf büyüme görünümü olduğu vurgulandı. Ayrıca IMF, 2023 yılında küresel büyüme hızının %2 seviyesinin altında gerçekleşmesi olasılığının da %25 olduğunu ifade etti.
• Küresel ekonominin üçte birinden fazlasının bu yıl veya gelecek yıl daralacağı, en büyük üç ekonominin (ABD, AB ve Çin) yavaşlamaya devam edeceği belirtildi. Bu kapsamda, en kötüsünün henüz görünmediği vurgulandı.
• GSYH büyüme hızlarında bu yıl en sert aşağı yönlü revize 0,7 puanla ABD'de görülürken, onu 0,6 puanla Hindistan ve 0,3 puanla Meksika takip etmekte. Bu yıla ilişkin büyümesi en fazla yukarı yönlü revize edilen ülke ise 1,1 puanla Brezilya olmuş. 2023 yılı büyüme tahminlerine bakıldığında ise, ABD, Hindistan ve Meksika hariç tüm ülkelerde büyümenin aşağı yönlü revize edildiği görülmekte. Gelecek yıl en sert aşağı yönlü revizyon 1,1 puanla Almanya, 0,9 puanla İtalya ve 0,8 puanla İspanya'da görülmekte.
• Küresel enflasyonun ise 2022'de ortalama %4,7'den %8,8'e yükselmesinin ve öngörülenden daha uzun süre yüksek kalmasının ardından 2023'te %6,5'e ve 2024'te %4,1'e gerilemesi tahmin edilmekte.
• Türkiye'nin ise bu yıla ilişkin büyüme tahmini %4'ten %5'e yükseltilirken, 2023 yılı büyümesi ise %3,5'ten %3'e hafif aşağı çekilmiş. Raporda, Türkiye'nin 2022 yılı ortalama TÜFE beklentisi %60,5'ten %73,1'e, yıl sonu beklentisi %52,4'ten %73,5'e yükseltilmiş. 2023 yılı için ortalama TÜFE beklentisi %37,3'ten %51,2'ye, yıl sonu beklentisi ise %29,7'den %36,9'a çekilmiş. Cari açık/GSYH oranı bu yıl için -%5,7 seviyesinde korunurken, gelecek yıl için -%2'den -%3,9'a yükseltilmiş. Ayrıca işsizlik oranı tahmini bu yıl için %11,3'ten %10,8'e, 2023 yılı için %10,6'dan %10,5'e iyileştirilmiş.
Yurt içinde, TCMB tarafından ağustos ayına ilişkin cari işlemler dengesi verisi yayınlandı. Ağustos ayında dış ticaret açığının temmuza göre genişlemesine karşılık hizmet gelirlerindeki artışın sürmesiyle cari açık temmuza göre yavaşladı ve piyasa beklentisine yakın 3,1 milyar USD gerçekleşti. (İlk 7 ayda cari açık ortalama 5,2 milyar USD seviyesindeydi.) Altın ve enerji hariç cari işlemler dengesi ise geçen sene ağustosta 4,97 milyar USD fazla vermişti, bu sene ağustosta 6,28 milyar USD fazla verdi. Ticaret Bakanlığı verilerine göre eylülde dış ticaret açığı 10,4 milyar USD gerçekleşirken, ağustosta 11,1 milyar USD ile rekor seviyeyi görmüştü. DHMİ verilerine göre dış hat yolcu sayısı eylülde yıllık güçlü artışını sürdürdü, bu durum da turizm gelirlerinde toparlanmanın sürdüğüne işaret ediyor, dolayısıyla eylülde cari açığın yaklaşık 3,5 milyar USD civarında gerçekleşmesi beklenebilir.
• Ağustosta Irak, BAE, Rusya, İspanya, Almanya ve ABD'ye ihracattaki aylık artışın belirleyici olmasıyla toplam ihracatta toparlanma görmüştük. İthalat, başta enerji ve altın ithalatı nedeniyle rekor seviyeye çıkmıştı. Bununla birlikte başta turizm ve taşımacılık gelirlerinin katkısıyla hizmet gelirlerinin rekor seviyeye yükselmesi ise cari açıktaki artışı ağustosta sınırladı.
• 12 aylık kümülatif cari açık 36,7 milyar USD'den 40,9 milyar USD'ye yükselerek Eylül 2018'den bu yana en yüksek seviyede. Cari açık/GSYH* oranı %4,4 seviyesinden %4,9 seviyesine çıktı. (*GSYH olarak 2022 yılı 2. çeyrek gerçekleşme baz alındı) OVP'de ise bu yıl sonu için cari açık beklentisi 47,3 milyar USD seviyesinde bulunmakta, yıl sonu cari açık/GSYH oranı %5,9'a denk gelmekte.
• Ocak-ağustos döneminde cari açık 39,7 milyar USD ile geçen sene aynı dönemdeki 12,8 milyar USD'nin belirgin üzerinde gerçekleşti. Bu dönemde özellikle enerji ithalatındaki artış cari açıktaki artışın belirleyicisi. Ocak-Ağustos 2022'de ithalat 225,5 milyar USD gerçekleşti. İthalatın 9,3 milyar USD'si altın ithalatı (geçen sene aynı dönem 4,5 milyar USD), 64,3 milyar USD'si (geçen sene aynı dönem 27 milyar USD) enerji ithalatından kaynaklandı.
• Ağustosta cari açığın finansmanında diğer yatırımlar, portföy ve doğrudan yatırımlar ile net hata noksan belirleyici olurken, rezervlerde belirgin artış gözlendi. Gayrimenkul yatırımları kaynaklı doğrudan yatırımlara giriş önceki aya göre artarken diğer yatırımlarda 8,5 milyar USD ile güçlü artış gözlendi. Diğer yatırımlar altında yer alan Merkez Bankası mevduatındaki artış ve reel sektörün uzun vadeli kredi kullanımı dikkat çekti. Portföy yatırımlarına da 10 ay aradan sonra 0,8 milyar USD giriş gözlendi. Neticede net yabancı sermaye girişi 9,9 milyar USD oldu. Kaynağı belli olmayan para giriş çıkışını gösteren net hata noksana (NHN) giriş bu yılın ortalamasının hemen üzerinde 3,96 milyar USD oldu. İlk 8 ayda NHN kaynaklı giriş 28,3 milyar USD. Neticede 9,9 milyar USD sermaye girişi ve 3,96 milyar USD NHN sayesinde 3,1 milyar USD gerçekleşen cari açıkla rezervler 10,8 milyar USD ile Ağustos 2021'den bu yana en güçlü artışı sergiledi.
Kaynak: TCMB.
Yurt dışında bugün veri takvimine bakıldığında,
Bugün piyasaların odak noktasında TSİ 15.30'da ABD'de eylül ayına ilişkin ÜFE verisi olacak. Eylülde ÜFE'nin yıllık olarak hafif gevşemesi (%8,7'den %8,4 seviyesine) bekleniyor, benzin fiyatları eylülde aşağı yönlü hareket etmişti. Bununla birlikte OPEC+ Grubu'nun öngörülerin üzerindeki arz kısıntısı kararı ile birlikte petrol fiyatları ekimde yükseliş eğiliminde. Benzin fiyatlarının yanı sıra anketlerin gösterdiği üzere tedarik zincirindeki sıkıntıların hafiflemesi ve dolardaki güçlenme fiyatlar üzerinde aşağı yönlü etkide bulunabilecek unsurlar.
Ayrıca TSİ 21'de Fed'in eylül ayı toplantısına ilişkin tutanaklar yayınlanacak. Fed, eylül ayındaki FOMC toplantısında faizleri beklentilerle uyumlu olarak 75 baz puan artırarak federal fonlama faiz aralığını %3,00-%3,25 bandına yükseltmişti. Karar metninde, kararın oybirliği ile alındığı açıklanırken, gelecekteki toplantılarda faizlerde yapılacak artışların devam etmesinin uygun olacağı yinelenirken, %2 enflasyon hedefine dönme kararlılığına güçlü şekilde bağlı olunduğu vurgulanmıştı. Fed'in yayınlanan projeksiyonlarında, Fed yetkilileri yılın geri kalanındaki 2 toplantıda 100 ile 125 baz puan ilave artış senaryosunda bulunmuştu. Faiz indirimini ise piyasanın aksine 2024 yılında öngören Fed, büyüme tahminlerini aşağı çekerken, tahminlerinde net bir şekilde resesyon öngörmemekteydi, ancak Powell işsizliğin sadece sınırlı şekilde arttığı yumuşak bir inişin "çok zor" olacağını belirtmişti. Eylüldeki Fed faiz kararından bu yana Fed yetkililerinin açıklamaları bir sonraki toplantıda 75 baz puanlık faiz artırımını güçlendirir yönde oldu, tutanakların da benzer tonda olması beklenebilir. Bu arada bu haftaki enflasyon verilerinin, beklentilerden iyi seyreden istihdam verilerinin de etkisiyle kasımdaki Fed toplantısı beklentilerinde anlamlı bir değişiklik yapması beklenmiyor.
Bunun yanında, Fed'in para politikasına ve faiz artırım hızına ilişkin olası yeni sinyaller bakımından TSİ 17'de Minneapolis Fed Başkanı Kashkari'nin konuşması takip edilecek.
Öte yandan, İngiltere'de TSİ 09'da ağustos ayına ilişkin GSYH büyüme verisi açıklanacak. İngiltere ekonomisi temmuz ayında %0,2 oranında büyüme kaydetmişti. Temmuz ayındaki büyümenin ana itici gücü, bir önceki ayın aksine hizmetler sektörü (%0,4 büyüme) olurken, alt sektörler bazında en güçlü büyüme bilgi teknolojileri ve iletişim sektöründe (%1,5 büyüme) kaydedilmişti. Buna karşın sanayi ve inşaat sektörleri art arda ikinci ayda daralmıştı. Ülke ekonomisi sınırlı büyüme kaydetse de, BoE, artan enflasyonist baskılar ve parasal sıkılaşma adımlarının etkisiyle ülke ekonomisinin bu yılın dördüncü çeyreğinden itibaren resesyona girmesini ve resesyonun beş çeyrek boyunca sürmesini beklemekte. İngiltere'de aylık bazda ağustosta GSYH büyüme hızının %0 seviyesine yavaşlaması bekleniyor.
Ayrıca Euro Bölgesi'nde TSİ 12'de ağustos ayına ilişkin sanayi üretimi verisi takip edilecek. Bölgede, sanayi üretimi, aylık bazda temmuz ayında %2,3 düşüşle beklentilerin (%1 düşüş) oldukça üzerinde gerilemişti ve söz konusu düşüş, Ağustos 2021'den bu yana kaydedilen en büyük düşüş olmuştu. Detaylara bakıldığında, aylık bazda en sert düşüş, yatırım harcamalarının göstergesi olan sermaye malları üretiminde gözlenmişti. Sanayi üretiminin ağustosta aylık bazda %0,7 artışla kısmi toparlanması bekleniyor.
Diğer yandan, TSİ 16.30'da ECB Başkanı Lagarde'ın, TSİ 18'de ECB Yönetim Konseyi Üyesi Knot'un ve TSİ 14.30'te BoE Başekonomisti Pill'in konuşmaları takip edilecek.
Yurt içinde ise, TSİ 10'da TÜİK tarafından ağustos ayı sanayi üretimi, perakende satış ve ciro endeksleri verileri yayınlanacak. Sanayi üretimi üçüncü çeyreğe zayıf bir başlangıç yapmıştı, temmuz ayında takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretim endeksi, yıllık %2,4 artışla Bloomberg Anketi'ndeki beklentilerin (%8,2 artış) oldukça altında artış kaydetmişti. Temmuz ayında sanayi üretiminde ve ihracattaki ivme kaybında, tatillerin birleştirilmesi ile oluşan ilave iş günü kayıpları ve otomotiv sektöründeki fabrika tatilleri etkili olmuştu. S&P Global/İSO imalat PMI, ağustosta 46,9'dan 47,4'e yükselerek üretimdeki yavaşlamanın bir önceki aya göre daha ılımlı gerçekleştiğini ima etmişti. Mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış verilere göre ağustosta ihracat aylık %2,6 artarak 2022 yılı ortalamasının sınırlı üzerinde gerçekleşmişti. Reel kesim güven endeksi ağustosta gerilerken, kapasite kullanım oranı ise sınırlı gerilemekle birlikte tarihsel ortalamalarının üstünde seyretmeye devam etmişti. Bu açıdan öncü göstergeler genel olarak, temmuz ayındaki belirgin ivme kaybı sonrası ağustosta kısmi toparlanmaya işaret etmişti. Bu görünümle uyumlu olarak sanayi üretiminin ağustosta aylık %3, yıllık ise Ağustos 2021'deki güçlü bazın da etkisiyle %2,7 artması bekleniyor.
ŞİRKET HABERLERİ
Emlak Konut GYO (EKGYO, Nötr): T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Şirket arasında imzalanan "Dönüşüm Uygulamalarına İlişkin İş Birliği Protokolü" çerçevesinde Bakanlık adına Şirket tarafından ihale edilen İstanbul Beyoğlu Okmeydanı Kentsel Dönüşüm 1. Etap 2. Kısım Konut ve Ticaret İnşaatları İle Altyapı ve Çevre Düzenleme İşi'nin sözleşmesi, Yüklenici KUZU Toplu Konut İnş. A.Ş. ile 07.10.2022 tarihinde imzalanmıştır. Sözleşme Bedeli: 740mn TL + KDV'dir.
Öte yandan, Şirket 800mn TL tutarında kredi kullanmıştır.
Ford Otosan (FROTO, Nötr): Şirketin %100 pay sahibi olduğu bağlı ortaklığı Ford Otosan Netherlands BV, 1 Temmuz 2022 itibarıyla Ford Romanya SRL hisselerinin tamamına sahip olmuştur. Ford Romanya SRL faaliyetlerinin Şirketin finansal tabloları açısından önemli büyüklüğe sahip olması sebebiyle anılan tarihten itibaren Ford Romanya SRL ve Ford Otosan Netherlands BV konsolidasyona tabi tutulacak olup Şirketin finansal tabloları, 30.09.2022 ara hesap döneminden itibaren konsolide olarak hazırlanacaktır.
Girişim Elektrik (GESAN, Sınırlı Pozitif): Şirket, EBRD (Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası) tarafından finanse edilen Gaziantep Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı muhtelif bölgelerde yapılacak ''GAZİANTEP GES PROJESİ'' konulu ihaleye girmiş ve en avantajlı fiyatı vererek ihalede 1. olmuştur. İhale toplam bedeli 33,31mn Euro'dur.
Koç Holding (KCHOL, Nötr): Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş. ("Temel Ticaret") portföyünde bulunan toplam 1.107mn TL nominal değerli A ve B grubu Koç Holding A.Ş payları, Temel Ticaret'in %100'üne sahip olduğu Family Danışmanlık Gayrimenkul ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ("Family Danışmanlık") kısmı bölünme suretiyle devredilmiştir.
Bu çerçevede, Family Danışmanlık'ın Koç Holding A.Ş. sermayesinde sahip olduğu payların nominal tutarı 1.107mn TL'ye, oranı %43,65'e, oy hakkı oranı ise %55,55'e ulaşmış, Temel Ticaret'in ise Koç Holding A.Ş.'de doğrudan payı kalmamıştır. İşlem nedeniyle Koç Holding A.Ş.'nin nihai pay sahipliği yapısında ise herhangi bir değişiklik olmamıştır.
Pegasus Hava Taşımacılığı (PGSUS, Nötr): Eylül ayı yolcu sayısı 2,64mn kişi ile 2019'un aynı döneminin %7 altında gerçeklemiştir. Yolcu doluluk oranı ise 2019'a göre 3,6 puan azalışla %86,3'ü göstermiştir. 2022 yılının ilk 9 ayında yolcu sayısı 2019'un aynı dönemine göre %14 azalışla 19,85mn seviyesinde gerçekleşmiştir (2021:14,31mn). İlgili dönemin yolcu doluluk oranı ise 2019'un aynı dönemine göre 5,7 puan azalışla %83'ü göstermiştir (2021: %77,3).
SEKTÖR HABERLERİ
Gıda: Ulusal Süt Konseyi (USK) çiğ süt tavsiye fiyatının, 14 Ekim itibarıyla üreticinin eline litre başına net 8,5 lira geçecek şekilde belirlenmesine karar verdi.
Otomotiv: Kur ve uluslararası fiyatların artması ile 2'si hariç tüm modellerin %80 ÖTV dilimine girdiği otomobilde matrah artırımı ile vergi oranının düşürülmesi çalışması olduğu belirtildi. Habere göre ÖTV'ye baz teşkil eden matrah artırılarak başta yerli üretim otomobiller olmak üzere 8-9 modelin daha düşük vergi oranlarından faydalanması sağlanacak. Yapılacak değişiklik ile bazı modellerin ÖTV'sinin %50'ye kadar inebileceği ifade ediliyor. (Kaynak: Habertürk)
Telekomünikasyon: Mobil iletişimde uygulanan ücret tarifesinde değişiklik yapıldı. BTK'nın Erişim ve Tarifeler Dairesi Başkanlığı tarafından hazırlanan karara göre mobil şebekelerden yapılan yurt içi aramalarda azami ücret 1,55 TL'ye yükseldi. Mobilde yapılan işlemlere son bir yılda gelen zamlar yüzde 77'yi buldu. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun internet sitesinde yer alan karara kararına göre mobil şebekelerden yapılan yurt içi aramalarda azami ücret 1,23 TL'den 1,55 TL'ye yükseldi. 1 Ekim'de bu ücret 87,5 kuruştu. (Kaynak: Dünya)
DİĞER ŞİRKET HABERLERİ
Marmaris Altınyunus (MAALT): Temel Ticaret ve Yatırım A.Ş. ("Temel Ticaret") portföyünde bulunan toplam 1,6mn TL nominal değerli Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. payları, Temel Ticaret'in %100'üne sahip olduğu Family Danışmanlık Gayrimenkul ve Ticaret Anonim Şirketi'ne ("Family Danışmanlık") kısmı bölünme suretiyle devredilmiştir.
Bu çerçevede, Family Danışmanlık'ın Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş. sermayesinde sahip olduğu payların nominal tutarı 1,6mn TL'ye, pay ve oy hakkı oranı %29,55'e ulaşmış, Temel Ticaret'in ise Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş.'de doğrudan payı kalmamıştır. İşlem nedeniyle Marmaris Altınyunus Turistik Tesisler A.Ş.'nin nihai pay sahipliği yapısında ise herhangi bir değişiklik olmamıştır.
Sinpaş GYO (SNGYO): Şirket Yönetim Kurulu 11.10.2022 tarihli toplantısında, 16.04.2021 tarihinde alınan karar neticesinde, İstanbul İli, Ümraniye İlçesi, Finanskent Mahallesinde kayıtlı olan 22.965 m2 alanlı arsa için Anadolu Sinerji İnşaat Taahhüt ve Ticaret A.Ş. ile Beşiktaş 5. Noterliğinde 16.04.2021 tarihi ile imzalanan "Düzenlenme Şeklinde Arsa Payı Karşılığı İnşaat ve Hasılat Paylaşım Sözleşmesi"nin karşılıklı mutabık kalınarak feshedilmesine karar verilmiştir.
Trend GYO (TDGYO): Şirket Portföyünde bulunan İstanbul İli Sultanbeyli İlçesi Battalgazi Mahallesinde yer alan 14.241 m2 arsayı almak isteyen yatırımcıların teklifleri değerlendirilmiş ve Sultanbeyli arsasının toplam 87,4mn TL +KDV ( 94,4mn TL KDV dahil)'ye peşin bedelle satılmasına, elde edilen satış gelirinin tamamının, gayrimenkul portföyünün çeşitlendirilmesi ve Şirket gündeminde yer alan yeni projelerin en kısa sürede hayata geçirilmesi için kullanılmasına karar vermiştir.
Yeşil GYO (YGYO): Şirket, Sakarya'da yaptığı Innovia Arifiye isimli 226 bağımsız bölümden oluşan projenin inşaatlarının tamamlanıp 57 adet taşınmazın hak sahiplerine teslimlerinin yapıldığını açıklamıştır. Şirket bünyesinde kalan bağımsız bölümler satılacak veya kiraya verilecektir.
Zorlu Enerji (ZOREN): Şirketin %100 hissedarlığında 130mn TL sermaye payı ile jeotermal santraller de dahil fakat bunlarla sınırlı olmamak kaydı ile her türlü yenilenebilir enerji kaynaklarına dayalı elektrik enerjisi üretim, buhar ve ısı tesislerini kurmak amacıyla, "Alkan Jeotermal Enerji Elektrik Üretimi Anonim Şirketi" unvanlı bir şirket kurularak ticaret sicilinde tescil edilmiştir.
FAİZ PİYASALARI
Salı günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %12 seviyesinde yatay seyretti. TCMB dün 39 milyar TL'lik (%12'den, 7 gün vadeli) haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise repo ihaleleri kaynaklı 206 milyar TL oldu.
ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi dün %3,96 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %3,87-%4,00 bandında hareketin ardından %3,95 seviyesinden günü kapattı.
Yurt içi tahvil piyasasında, dün verim eğrisi genelinde faizlerde yükselişler görüldü. Bu kapsamda, günlük bazda kısa vadeli tarafta 40 baz puana varan yükselişler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta 35 baz puana yaklaşan yükselişler görüldü.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.