Küresel piyasalar haftanın ilk işlem gününe zayıf risk iştahıyla başlıyor. Jeopolitik riskler, sıkılaşan finansal koşullar, tedarik sıkıntıları, Çin'de zayıflamaya işaret eden veriler ve artan vaka sayıları sonrasında devam eden kapanmalarla küresel piyasalarda yorgunluk işaretleri gözleniyor. Bu sabah %1,5 civarında düşen MSCI Asya Pasifik endeksi ile birlikte ABD ve Avrupa vadelileri de satıcılı seyrediyor. Öte yandan ABD on yıllık tahvil faizi %2,70'lerin üzerine çıkarken, petrol fiyatları yaklaşık %2 oranında geriliyor. Bu hafta, artan gıda ve petrol fiyatları ile birlikte ABD açıklanacak enflasyon verisinin yüksek seviyelerde kalmaya devam etmesi beklenirken, Avrupa'da ECB toplantısı öne çıkıyor. Ek olarak, ABD'de bilanço sezonu da bu hafta başlıyor. Yurtiçinde ise cari denge, sanayi üretimi, perakende satışlar ve TCMB toplantısı takip edilecek. Diğer taraftan, Batı ile son zamanlarda gözlenen yapıcı diplomatik ilişkiler sonrasında önümüzdeki süreçte haftalık menkul istatistikleri de yakından izlenecek. Borsa'daki çıkışların ardından hisse senetlerine son iki haftada sınırlı da olsa giriş yaşanmıştı. Takas oranlarında en azından yabancı çıkışının durmuş gözükmesi yükseliş ivmesini koruyan Borsa İstanbul için önemli. Bununla birlikte enflasyon hikayesinin borsayı taşımaya devam edebileceğini düşünürken, endeks ağırlığı yüksek şirketlere yönelik olumlu ilk çeyrek beklentileri de endeksi destekleyebilir. Geçen hafta yaklaşık %12 prim yapan bankacılık endeksinin yükselişe katılması ve BIST100'deki hacimli artış sağlıklı görünüme işaret ediyor. Bu kapsamda, yurtdışındaki negatif görüntüye karşın BIST100 endeksinin bugün de yükselişini sürdürebileceğini ve endeksin rekor denemesi yapabileceğini düşünüyoruz.
MAKROEKONOMİ
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) küresel gıda fiyat endeksi mart ayında aylık %12,6 artışla rekor hızda yükselirken, yıllık artış hızı da %33,6'ya ulaştı.
Rusya Merkez Bankası, cuma günü olağanüstü toplantıyla politika faizini 300 baz puan indirerek %17'ye çekti. Banka, Rusya'ya uygulanan yaptırımlar nedeniyle politika faiz oranını 28 Şubat'ta 1050 baz puanlık artışla %20'ye çıkarmıştı. Banka'nın karar metninde, alınan kararın ekonomideki risklerin yeniden dengelenmesini yansıttığı belirtilerek, önümüzdeki toplantılarda faiz oranını düşürmeye devam etme olasılığının bulunduğuna işaret edildi.
İmalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İSO imalat sektörü ihracat iklimi endeksi, martta özellikle Rusya ve Ukrayna krizinin etkileri, artan girdi fiyatları ve devam eden tedarik zinciri sıkıntıları nedeniyle 1,3 puanlık azalışla 53,9'a geriledi ve ihracat pazarlarında talep koşullarının iyileşme hızının sınırlı yavaşladığına işaret etti.
TCMB nisan ayı Piyasa Katılımcıları Anketi'nde, katılımcılar, yıl sonu enflasyon beklentilerini yukarı yönlü revize etmeyi sürdürdü. 12 ve 24 ay sonrası enflasyon beklentilerinde de geçen ay olduğu gibi bu ay da artışlar görülmekte. Kur beklentilerinde geçen aya göre daha sınırlı artışlar gözlenmekte. Bu seneye ilişkin cari açık beklentisinde yükseliş sürerken, geçen aya göre daha sınırlı yükseliş görülmekte. Büyüme beklentisinde ise aşağı yönlü revize devam etmekte.
• Katılımcılar, yıl sonu TÜFE beklentisini %46,44'e yükseltti. Anketin detaylarına baktığımızda yıl sonunda en düşük TÜFE beklentisi %23,2'den %33'e belirgin şekilde yükselirken, en yüksek TÜFE beklentisi ise %69'dan %71'e sınırlı yukarı yönlü revize edilmiş.
• Aylık enflasyon beklentisine baktığımızda, nisanda %4,23 artış sonrası mayısta %2,86 ve haziranda ise %2,25 artış öngörülmekte. Böylece söz konusu aylık enflasyon beklentilerini dikkate aldığımızda yıllık enflasyonun nisan ayında %65,19'a çıkmasının ardından, mayıs ayında %68,42'ye ve haziran ayında ise %68,92'ye ulaşması bekleniyor.
• Döviz kuru beklentilerine bakıldığında ise, yıl sonu ve 12 ay sonrası dolar/TL kuru beklentileri yukarı yönlü revize edilmeye devam edilmiş ancak geçen aya göre daha sınırlı artış gözlenmekte.
• Bu yıl sonu için büyüme beklentisi ise %3,38'den %3,17'ye aşağı yönlü revize edilmiş. Gelecek yıla ilişkin büyüme beklentisi ise %4,16'dan %4'e aşağı yönlü revize edilmiş. Güçlü ihracata karşın Türkiye'de özellikle yüksek enerji ithalatı nedeniyle net ihracatın büyümeye katkısının sınırlanması riski ve turizmde Rusya ve Ukrayna kaynaklı olası kayıpların telafisine yönelik endişeler, anket katılımcılarının büyüme beklentilerinde aşağı yönlü revizelerini sürdürmelerinde etkili olmuş olabilir. Ayrıca küresel büyümenin de gelişmeler sonucu baskı altında kalması da dış talep görünümü için aşağı yönlü risk oluşturmakta.
• Bu haftaki PPK toplantısı dahil önümüzdeki 1 yılda piyasa katılımcıları, politika faizinde değişim beklemiyor.
• Bir önceki ankette katılımcılar, enerji ithalatındaki yukarı yönlü baskıların ve turizm gelirlerinin olumsuz etkilenmesi olasılığının etkisiyle bu yıl sonu cari açık beklentilerini belirgin şekilde yukarı yönlü revize etmişti, bu ayki ankette ise 6,3 milyar USD'lik daha sınırlı artışla 27,5 milyar USD seviyesine yukarı yönlü revizelerini sürdürdükleri görülmekte.
DHMİ verilerine göre, Rusya ve Ukrayna savaşına rağmen dış hat yolcu sayısında mart ayında belirgin bir değişim görülmemekte. DHMİ verilerine göre martta dış hat yolcu sayısında aylık bazda %2, geçtiğimiz seneye göre artan mobilite ile %70,4 oranında güçlü yıllık artış görüldü. İç hat yolcu sayısı ise aylık %9,2 artarken, yıllık artış hızı ise %25,1 oldu. Veriler net hizmet gelirlerinde dış hat yolcu sayısındaki yıllık artışla kümülatif bazda iyileşmenin süreceğine işaret etmekte. DHMİ tarafından yayınlanan projeksiyona baktığımızda 2022 yılında toplam dış hat yolcu sayısının %55,4 artarak 92,7 milyon kişiye ulaşması beklenmekte, ki 2019 yılında bu rakam 108,4 milyon kişiydi.
Bu haftanın veri takvimine bakıldığında,
• ABD tarafında, geçen hafta Fed'in tutanaklarda 50 baz puan faiz artırımına ve bilanço küçültmesine ilişkin sinyal vermesinden sonra bu hafta da Fed yetkililerinin açıklamaları izlenecek. Veri gündeminde ise mart ayına ilişkin salı günü TÜFE ve çarşamba günü ÜFE olacak. Şubat ayında enerji fiyatlarındaki artışla ÜFE ve TÜFE'de artış devam etmişti. Jeopolitik gerilimle emtia fiyatları martta yüksek seviyelerini korumuştu. Bu açıdan ÜFE ve TÜFE'deki yükselişin devam etmesi beklenmekte. Mart ayında artan enflasyonist beklentilerin tüketici talebine olan yansımasını görmek için perşembe günü yayınlanacak olan perakende satışlar verisi izlenecek. Şubat ayında perakende satışlar %0,3 artmıştı. Cuma günü ise artan jeopolitik risklerin üretime olan yansımalarını mart ayına ilişkin sanayi üretimi verisinde göreceğiz. Şubat ayında sanayi üretimi %0,5 artmış, kapasite kullanım oranı %76,3'ten %77,6'ya gelerek yükselişini sürdürmüştü. Daha öncesinde yayınlanan mart ayına ilişkin S&P Global imalat PMI ve ISM imalat PMI yüksek seviyelerini koruyarak ABD sanayi üretiminin kısa vadede jeopolitik risklerden fazla etkilenmediğini göstermişti. Ayrıca perşembe günü haftalık işsizlik maaşı başvuruları ve nisan ayı öncü Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi ve cuma günü New York Fed imalat sanayi aktivite endeksi açıklanacak. Mart ayında Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi artan enflasyonist beklentilerle gerilemişti. Geçen ay belirgin şekilde gerileyen New York Fed imalat sanayi endeksinin nisan ayında toparlanması beklenmekte.
• Ayrıca çarşamba günü Kanada Merkez Bankası faiz kararı izlenecek. Banka'nın bu toplantıda artan enflasyonist baskılarla 50 baz puan faiz artırımına gitmesi beklenmekte.
• Avrupa tarafında ise bu hafta ECB toplantısı izlenecek. Son toplantı tutanaklarında ECB üyelerinin yükselen enflasyona karşı daha duyarlı olduğunu, artan belirsizliklere rağmen stagflasyon riskini dışladıklarını gördük. Bu açıdan bu haftaki toplantıda faiz artırımı olasılık dahilinde olmasa da piyasalarda ECB'den sıkılaşma beklentileri artıyor. Varlık alımlarına ve faiz artırımlarına ilişkin yönlendirmeler önemli olacaktır. Veri gündeminde ise Almanya nisan ayı ZEW beklentiler endeksi ve mart ayı nihai TÜFE verisi izlenecek. Geçen ay ZEW endeksi Rusya ve Ukrayna arasındaki savaş nedeniyle belirgin şekilde gerilemiş ve salgın sonrası en düşük seviyesini görmüştü. Bu ay ise sürecin devam etmesiyle endeksin görünümünde çok fazla değişiklik beklenmiyor. Öncü verilere göre TÜFE Almanya'da mart ayında aylık %2,5 yükselmiş ve yıllık %7,3'e ulaşmıştı. Özellikle Rusya ve Ukrayna savaşının enerji fiyatlarını yukarı çekmesi bu görünümde etkili olmuştu. Önümüzdeki aylarda da bu kanaldan gelecek baskının enflasyonu yükseltmeye devam etmesi beklenmekte. İngiltere'de ise bugün şubat ayı aylık GSYH verileri ve çarşamba günü ise mart ayı TÜFE verisi açıklanacak. İngiltere ekonomisi, ocak ayında beklentilerin oldukça üzerinde aylık %0,8 büyümüştü. Özellikle vaka sayılarındaki düşüşün ve kısıtlamaların kaldırılmasının etkisiyle hizmetler sektörü alt kalemlerinden gıda ve içecek hizmetlerindeki %6,8'lik büyüme dikkat çekmişti. Şubat ayında ise büyümenin sınırlı artış göstermesi beklenmekte. İngiltere'de TÜFE ise şubat ayında, artan enerji, akaryakıt ve gıda fiyatlarının etkisiyle aylık %0,8 artışla beklentileri aşarken, yıllık %5,5'ten %6,2'ye yükselmişti. Mart ayında da enerji fiyatları kaynaklı artışın devam etmesi beklenmekte.
• Asya tarafında ise çarşamba günü Çin Merkez Bankası orta vadeli kredi kolaylığı (MLF) faiz kararı ve perşembe günü ise Güney Kore Merkez Bankası faiz kararı açıklanacak. Çin ekonomisinde büyümeye yönelik baskılar artmakta. Jeopolitik riskler kaynaklı gelişmelerin yanı sıra salgınla ilgili kısıtlamalar da ekonomik faaliyetleri baskılamakta. Mart ayı PMI verileri daralma bölgesine geçmişti. Bu açıdan destekleyici politikalara devam edilmesi dolayısıyla faiz oranlarında indirime devam edilmesi bekleniyor. Veri gündeminde ise çarşamba günü Çin'in mart ayı dış ticaret verileri izlenecek. Beklenti, küresel talepteki yavaşlama ile ihracat yıllık artış hızında ve salgın kısıtlamaları ile iç talepteki yavaşlama sonucu ithalatın yıllık artış hızında yavaşlama olması yönünde. Çarşamba günü ise Yeni Zelanda Merkez Bankası toplantısı bulunmakta. Banka'nın yüksek seyreden emtia fiyatlarının enflasyonist baskıları artırması nedeniyle 25 baz puan artırması beklenmekte.
Yurt içinde veri takvimi bu hafta yoğun. Bugün şubat ayı cari denge, inşaat maliyet endeksi ve iş gücü istatistikleri, salı günü sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endeksleri, çarşamba günü şubat ayı dış ticaret endeksleri, cuma günü şubat ayı kısa vadeli dış borç istatistikleri, mart ayı Merkezi Yönetim bütçe istatistikleri, konut satış istatistikleri ve tarım ÜFE verisi açıklanacak. Perşembe günü TCMB'nin PPK toplantısı izlenecek. Ayrıca yarın 10 ay vadeli Hazine bonosu ve 6 yıl vadeli değişken faizli devlet tahvili ihaleleri izlenecek.
• Ocak ayında cari açık enerji tihalatındaki yüksek seviyeler nedeniyle 7,1 milyar USD gerçekleşmişti, kümülatif bazda ise 14,9 milyar USD'den 20,2 milyar USD'ye çıkmıştı. Cari açık/GSYH* oranı %1,9 seviyesinden %2,5 seviyesine çıkmıştı. (*GSYH olarak 2021 yılı gerçekleşme baz alındı). Şubat ayında dış ticaret açığında enerji ithalatının etkisiyle geçen seneye göre genişlemenin sürdüğünü gördük, bu durum şubatta cari açığın 5,5 milyar USD seviyelerinde gerçekleşebileceğine işaret ederken, kümülatif cari açığın yaklaşık 23,3 milyar USD seviyelerine çıkabileceğini gösteriyor. Bloomberg Anketi'ne göre de beklentiler şubat ayında cari dengenin 5,3 milyar USD açık vermesi yönünde.
• Arındırılmış verilere göre ocak ayında işsizlik oranı %11,4'te yatay seyretmişti, arındırılmamış işsizlik oranı ise %11,3'ten %12,1'e yükselmişti. Arındırılmış verilere göre işsiz sayısı 21 bin kişi artarken, iş gücüne katılım oranı %52,7'den %52,6'ya, istihdam oranı da %46,7'den %46,5'e gerilemişti. Haftalık ortalama çalışma saatleri ise 45,1'den 45,3 saate yükselmişti. Arındırılmış verilere göre istihdam ocakta 43 bin kişi azalmıştı. Genç nüfus işsizliği ise %21,6'da yatay seyretmişti.
• Sanayi üretimi ocak ayında İran kaynaklı enerji arzı sıkıntıları nedeniyle aylık %2,4 gerilerken, yıllık bazda ise %7,6 artmıştı. Şubat ayında imalat PMI 50,4'e kısmi gerilemiş fakat genişleme bölgesinde kalmaya devam etmişti, ihracat ise tekrar artış eğilimindeydi, elektrik tüketimi de İran kaynaklı enerji arzındaki sıkıntılara rağmen tarihsel ortalamalarının üzerinde kalmaya devam etmişti, reel kesim güven endeksi ve kapasite kullanım oranı ise sınırlı gerilemişti. Bu açıdan öncü göstergeler, baz etkisiyle şubat ayında aylık bazda kısmi artış görsek bile momentum kaybının devam edebileceğine işaret etmekte.
• Şubat ayında Merkezi Yönetim bütçesi vergi gelirlerinde ve TCMB'nin kar transferi ile diğer gelirlerdeki sert artışla 69,7 milyar TL fazla veririken, 12 aylık kümülatif bütçe açığı 138 milyar TL'den 91,5 milyar TL'ye gerilemiş ve bütçe açığı/GSYH oranı da %1,9'dan %1,3'e gerilemişti. Faiz dışı denge şubatta 113,4 milyar TL fazla vermişti, 12 aylık faiz dışı fazla ise ocak ayındaki 35,1 milyar TL'den şubat ayında 112,6 milyar TL'ye yükselmişti. Öncesinde izlenen nakit dengesi 41 milyar TL açık vermesiyle mart ayında bütçe dengesinde açık görmeyi ve kümülatif bazda da bütçe açığı/GSYH oranının artmasını beklemekteyiz.
ŞİRKET HABERLERİ
ARD Bilişim (ARDYZ, Sınırlı Pozitif): Şirket, Havelsan tarafından geliştirilmiş, fikri ve sınai mülkiyet hakları Havelsan'a ait olan, Havelsan Diyalog (video konferans sistemi) ürününe ilişkin pazarlama, satış ve satış sonrası operasyonel destek sağlanması için 08.04.2022 tarihinde çözüm ortaklığı sözleşmesi imzalamıştır.
Kontrolmatik Teknoloji (KONTR, Nötr): Şirket, Türkiye Elektrik İletim A.Ş. Genel Müdürlüğü (TEİAŞ) Merkez tarafından düzenlenen ve 5mn TL bedelle kazanmış olduğu "TEİAŞ Merkez Yerleşkesi Batarya Elektrik Depolama Sistemlerinin Montaj ve Şebeke Bağlantıları Alımı" ihalesine ait sözleşmenin imzalandığını açıklamıştır.
Kızılbük GYO (KZBGY, Nötr): Şirket, Marmaris'te yürüttüğü "Kızılbük Wellness Resort" projesinde bulunan devremülk ünitelerinin ön satış işlemleri kapsamında 01 Mart - 31 Mart 2022 tarihleri arasında müşterileriyle 738 adet devre satış sözleşmesi imzalamıştır. Sözleşmelerin toplam ön satış bedeli 127,4mn TL olarak açıklanmıştır.
Sabancı Holding (SAHOL, Nötr): Pay geri alım işlemleri kapsamında; Şirket tarafından 08.04.2022 tarihinde Borsa İstanbul'da pay başına 18,44 TL - 18,68 TL (ağırlıklı ortalama 18,49 TL) fiyat aralığından toplam 700.000 TL nominal değerli SAHOL payları geri alınmıştır. Bu işlemlerle birlikte, 08.04.2022 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplam nominal değeri 37.601.463 TL olup, bu payların sermayeye oranı %1,8428'e ulaşmıştır.
4 Mart 2022 Tarihli Sabancı Holding Raporumuz için tıklayınız…
Turkcell İletişim Hizmetleri (TCELL, Nötr): Uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P Global Ratings, Türkiye değerlendirmesini Şirket notuna da yansıtmış ve "BB-" olan kredi notunu "B+" olarak güncellemiştir. Not görünümü ise "Negatif" olarak tutmuştur.
25 Şubat 2022 Tarihli Turkcell Raporumuz için tıklayınız…
Türk Hava Yolları (THYAO, Nötr): THY, İstanbul-Juba seferlerini 1 Haziran'da başlatacağını açıkladı. Güney Sudan'ın başkenti Juba ile İstanbul arasında haftada 3 gün sefer düzenlenecek.
3 Mart 2022 Tarihli THY Raporumuz için tıklayınız…
Türk Telekom (TTKOM, Nötr): S&P, Türk Telekomünikasyon A.Ş.'nin kredi notlarını Türkiye'nin transfer ve konvertibilite (T&C) seviyesi ile sınırlandırarak, Şirketin uzun vadeli yerel ve yabancı para cinsinden kredi notunu "BB-"den "B+"ya revize etmiş, görünümünü "Negatif" olarak teyit etmiştir. Kredi derecelendirme kuruluşu Şirketin kısa vadeli yabancı para cinsinden kredi notunu "B", bağımsız kredi profilini (SACP) "bbb" olarak teyit etmiştir.
23 Şubat 2022 Tarihli Türk Telekom Raporumuz için tıklayınız…
SEKTÖR HABERLERİ
Enerji: Elektrikli araç şarj ağı işletmeci lisansı başvurularının 18 Nisan'da alınmaya başlanacağı bildirildi.
Havacılık: Bakan Karaismailoğlu'nun paylaştığı verilere göre Türkiye genelindeki havalimanlarında 2022 Ocak- Mart döneminde hava yolunu kullanan yolcuların sayısı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 67,6 artış göstererek 29 milyon 633 bin oldu. Buna göre, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını sürecinde dünya genelinde ve Türkiye'de büyük ölçüde azalan yolcu trafiği, 2022 yılının ilk üç ayında toparlanma sürecini hızlandırdı. Yılın ilk 3 ayında iniş-kalkış yapan uçak sayısı iç hatlarda 155 bin 913'e, dış hatlarda 105 bin 372'e ulaştı. Kaynak: Bloomberght
Otomotiv: Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) verilerine göre, yılın 3. ayında toplam otomotiv üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %14 azalarak 106.575 adet olarak gerçekleşti. Yılın ilk 3 ayındaki üretim ise %12 azalışla 302.730 adete ulaştı. 2022'nin ilk 3 ayındaki ihracat ise %14 düşüş kaydetti.
DİĞER ŞİRKET HABERLERİ
Batıçim Batı Anadolu Çimento (BTCIM): Şirket 21.03.2022 tarihinde klinker üretimini durdurduğu Döner Fırın 2'nin tekrar faaliyete geçtiğini açıklamıştır.
İdeal Finansal Teknolojiler (IDEAS): Şirket Yönetim Kurulu Kararı Toplantısında; Kişiselleştirilmiş Dijital Bankacılık Pazaryeri Platformu olarak faaliyet gösteren Tenk Bilişim Teknolojileri Danışmanlık A.Ş'nin tahsisli sermaye artırımına %2 oranında 400bin TL bedelle iştirak edilmesine, oy birliği ile karar vermiştir.
Smart Güneş Enerjisi (SMRTG): Güneş enerjisine dayalı yenilenebilir enerji kaynak alanları ve bağlantı kapasitelerinin tahsisine ilişkin BOR -1 (100 MWe) ihalesinde Şirketin %100 bağlı ortaklığı Smart GES Üretim A.Ş. 37,5 Kuruş/kW saat bedel ile en iyi teklifi vererek yarışmayı kazanmıştır. Bu sonuçla Şirketin faaliyetleri içerisine güneş enerjisine dayalı elektrik üretimi faaliyetini de katmış olup, 100 MWe GES kapasitesine karşılık 140 MWp güçte santral kurulması planlanmaktadır.
YEO Teknoloji Enerji (YEOTK): Şirket ile İsviçre merkezli bir yatırım grubu arasında İsviçre'de çatı ve araç otoparkı üzerine kurulacak Güneş Enerjisi Santralinin (GES) tüm otomasyon, elektrik, inşaat ve mekanik işleri dahil olmak üzere anahtar teslim olarak kurulması amacıyla sözleşme bedeli 930bin EUR olan sözleşme imzalamıştır.
FAİZ PİYASALARI
Cuma günü ağırlıklı ortalama fonlama maliyeti %14 seviyesinde gerçekleşti. TCMB cuma günü 25 milyar TL'lik (%14'ten, 5 gün vadeli) ve 60 milyar TL'lik (%14'ten, 7 gün vadeli) iki adet haftalık repo ihalesi açtı. Toplam fonlama tutarı ise haftalık repo ihaleleri kaynaklı 303 milyar TL oldu.
ABD 10 yıllık hazine tahvillerinin faizi cuma günü %2,66 seviyelerinden başlarken, gün içerisinde %2,62-%2,73 bandında hareketin ardından %2,70 seviyesinden günü kapattı.
Yurt içi tahvil piyasasında, cuma günü verim eğrisi genelinde düşüşler görüldü. Bu kapsamda, günlük bazda kısa vadeli tarafta 40 baz puana yaklaşan düşüşler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta 30 baz puana varan düşüşler görüldü. Gösterge kağıtların faizlerinin haftalık bazda değişimlerine bakıldığında ise, kısa vadeli tarafta 80 baz puana yaklaşan düşüşler gözlenirken, orta ve uzun vadeli tarafta 80 baz puana varan yükselişler görüldü.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.