Önemli gelişmelerin izleneceği haftada bu sabah yurtiçinde ekim ayı enflasyonu yakından takip edilecek. Aylık beklentiler %2,5 - %2,7 arasında. Cuma günü İTO enflasyonunun %3,64 seviyesinde gerçekleşmesi (Son on yılda TÜFE, İTO enflasyonun ortalama olarak 0,3 puan altında gerçekleşmiş) tahminlerde yukarı yönlü risklere işaret ediyor. Tahminlerden yüksek (%3'ün üzeri gibi) bir veri, faiz indirim beklentilerinin biraz daha ötelenmesine neden olabilir ki bu da borsa üzerinde baskıya neden olabilir. Cuma günü Ekim imalat PMI verisinin önceki aya göre kısmi toparlanma göstermesi borsayı desteklemişti. Ancak yüksek İTO enflasyonu baskıya neden olmuştu. Buna karşın Borsa İstanbul günü artı bölgede günü tamamladı. Bu arada piyasalar kapandıktan sonra uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Türkiye'nin kredi notunu bir kademe yükselttiğini açıklarken, kredi notu görünümünü "durağan" olarak belirledi. Beklentilere paralel açıklama nedeniyle duyurunun piyasa etkisi nötr olabilir. BIST100'ün güne ise yatay bir görüntüyle başlamasını bekliyoruz. Yurtiçinde önemli diğer bir gelişme ise cuma günkü Enflasyon Raporu sunumu olacaktır. Merkez Bankası'nın yeni enflasyon tahmin patikası ve TCMB Başkanı Karahan'ın mesajları yakından takip edilecektir. Hafta boyunca üçüncü çeyrek finansalları da borsada dalgalanma yaratabilir. Yurtdışında ise kritik ABD Başkanlık seçimi yarın yapılacak. Seçmenler Başkan dışında Kongre adaylarını da belirleyecek. Anketler adaylar arasında anlamlı bir fark yok olmadığını gösterse de piyasalar Trump'ın kazanabileceğini bir süredir net şekilde fiyatlıyor. Öte yandan, 25 baz puan indirim beklenen Fed toplantısı ise perşembe günü takip edilecek. Bu gelişmeler öncesinde küresel borsalarda bu sabah genel olarak yükseliş eğilimi var. Nasdaq vadelisi %0,3 civarında primli seyrederken, Japonya hariç MSCI Asya Pasifik endeksi %0,5 civarında artıda. ABD on yıllık tahvil faizinin %4,40'a yaklaştığı ortamda Dolar endeksindeki (DXY) düşüş dikkat çekiyor. Son iki işlem gününde kar satışlarıyla karşılaşan Ons Altın hafif alıcılı. Son olarak, OPEC+'nın üretim artışını bir ay ertelemesiyle petrolde %2'ye yakın yükseliş var.
MAKROEKONOMİ
ABD tarafında, ekonomik faaliyetin son görünümüne ilişkin sinyal verecek olan ekim ayı S&P Global imalat sektörü nihai PMI verisi ve ISM imalat sanayi ekim ayı verisi takip edildi.
• Buna göre, ekim ayı imalat sektörü PMI verisi, firmaların yeni siparişlerindeki düşüşün yavaşlamasıyla 47,8'den 48,5 seviyesine yukarı yönlü revize edilerek imalat sektöründe daralmanın hafif yavaşladığına işaret etti, bununla birlikte son dört ayda daralmanın sürdüğünü gösterdi.
• ISM imalat sanayi endeksi ise ekim ayında zayıf talep nedeniyle 47,2'den 46,5 seviyesine gerileyerek imalat sanayinde daralmanın hızlandığına işaret etti, bununla birlikte imalat sanayinin son yedi ayda daralma bölgesinde seyrettiğini gösterdi.
ABD'de istihdam piyasası verilerinden, ekim ayı tarım dışı istihdam, işsizlik oranı ve ortalama saatlik kazançlar verileri izlendi.
• Ekim ayında tarım dışı istihdam artışı, ülkede etkili olan kasırgaların ve Boeing grevinin etkisiyle 223 bin kişi seviyesinden 12 bin kişi seviyesine belirgin şekilde gerilemekle birlikte beklentilerin (100 bin kişi) oldukça altında kaydedildi ve Aralık 2020'den bu yana en düşük seviyede gerçekleşti, bunun yanında eylül ayı verisi 254 bin kişi seviyesinden 233 bin kişi seviyesine aşağı yönlü revize edildi.
• İşsizlik oranı ise, ekim ayında beklentilerle uyumlu olarak %4,1 seviyesinde yatay seyretti ve böylece son dört ayın en düşük seviyesinde kaydedildi. Ekim ayında işsizlerin sayısı 150 bin artışla 6,98 milyon kişi olurken, istihdam edilenlerin sayısı ise 368 bin azalışla 161,5 milyona kişi seviyesinde gerçekleşti.
• Enflasyonun seyri açısından bakılan ortalama saatlik kazançlar, yani ücretlerdeki artış hızı ise ekim ayında aylık bazda %0,3'ten %0,4 seviyesine yükselmekle birlikte beklentilerin (%0,3) üzerinde kaydedilirken, yıllık bazda artış hızı ise %3,9'dan %4 seviyesine hafif yükseldi.
Avrupa tarafında, İngiltere'de son ekonomik görünüme ilişkin bilgi veren ekim ayı HCOB imalat sektörü nihai PMI verisi, 50,3'ten 49,9 seviyesine aşağı yönlü revize edilerek imalat sektörünün nisan ayından bu yana ilk kez yeniden daralma bölgesine geçtiğine işaret etti. Özellikle firmaların, ekimde Avrupa ülkeleri, Çin ve ABD'den gelen daha düşük müşteri siparişleri nedeniyle yeni ihracat siparişlerinde düşüş gözlendi.
Yurt içinde ise, ekim ayı S&P Global/İSO imalat sektörü PMI verisi, talep koşullarındaki zayıflık ve zorlu piyasa koşulları kapsamında yeni siparişlerde ve üretimde düşüşün devam etmesi ve girdi stoklarında ve istihdamda düşüş görülmesine karşın, enflasyonist baskılardaki hafiflemenin etkisi ve girdi maliyetlerinde ve nihai ürün fiyatlarında daha ılımlı seyrin etkisiyle 44,3'ten 45,8 seviyesine yükselerek imalat sektöründe daralmanın yavaşladığına işaret etti, bununla birlikte son yedi ayda 50 eşik seviyesinin altında daralma bölgesindeki seyrini sürdürdü.
Diğer yandan, S&P, Türkiye'nin kredi notunu bir kademe artırarak "B+"dan "BB-"ye yükseltirken, kredi notu görünümünü ise "pozitif"ten "durağan"a çekti.
Yurt dışında bu hafta veri takvimine bakıldığında,
• ABD tarafında, piyasaların odak noktasında, perşembe günü Fed'in faiz kararı ve Fed Başkanı Powell'ın konuşması olacak. Fed, eylül ayındaki toplantısında enflasyonun sürdürülebilir bir şekilde %2'ye doğru hareket ettiğine dair daha fazla güven kazanıldığını ve istihdam ile enflasyon hedeflerine ulaşma risklerinin kabaca dengede olduğunu belirterek federal fonlama faiz aralığını 50 baz puan ile beklentilerin üzerinde indirerek %5,25-%5,50 bandından %4,75-%5,00 bandına çekmişti ve böylece faiz indirim döngüsüne başlamıştı. Swap piyasasında, Fed'den bu haftaki toplantısında ve aralık ayındaki toplantısında 25'er baz puanlık faiz indirimi önemli ölçüde fiyatlanmakta. Ekonomik faaliyetin son görünümüne ilişkin sinyal verecek olan ekim ayı S&P Global hizmet sektörü nihai PMI verisi yarın ve ISM imalat dışı ekim ayı verisi çarşamba günü takip edilecek. Üretimin seyrine ilişkin olarak eylül ayına ilişkin dayanıklı mal siparişleri nihai verisi ve fabrika siparişleri verisi bugün izlenecek. Ayrıca eylül ayı dış ticaret dengesi verisi yarın açıklanacak. İstihdam piyasası verilerinden, haftalık yeni işsizlik maaşı başvuruları verisi perşembe günü izlenecek. Cuma günü ise, kasım ayına ilişkin Michigan Üniversitesi tüketici güven endeksi öncü verisi takip edilecek.
• Avrupa genelinde de son ekonomik görünüme ilişkin bilgi veren ekim ayı HCOB imalat ve hizmet sektörleri nihai PMI verileri bugün, yarın ve çarşamba günü takip edilecek. Ayrıca bugün Euro Bölgesi'nde kasım ayına ilişkin Sentix yatırımcı güveni verisi yayımlanacak. Almanya'da üretimin seyrine ilişkin olarak çarşamba günü eylül ayı fabrika siparişleri verisi ve perşembe günü ise sanayi üretimi verisi izlenecek. Diğer yandan, çarşamba günü Euro Bölgesi'nde eylül ayı ÜFE verisi takip edilecek. Öte yandan, perşembe günü Almanya'da eylül ayı dış ticaret verileri izlenecek. Bunun yanında, perşembe günü Euro Bölgesi'nde iç talebin seyrine ilişkin sinyal verecek olan eylül ayı perakende satışlar verisi izlenecek.
• Ayrıca perşembe günü İngiltere Merkez Bankası'nın (BoE) toplantısı izlenecek. BoE, politika faiz oranını ağustos ayı toplantısında 25 baz puanlık indirimle %5,25'ten %5 seviyesine çekmesinin ardından eylül ayı toplantısında beklentilerle uyumlu olarak %5 seviyesinde sabit tutmuştu. Banka'nın bu haftaki toplantısında ise politika faiz oranını 25 baz puanlık indirimle %5'ten %4,75 seviyesine çekmesi bekleniyor.
• Asya tarafında ise, yarın Çin'de küçük ve orta ölçekli firmaların faaliyetlerinin seyrine ilişkin sinyal veren ekim ayı Caixin hizmet sektörü PMI verisi takip edilecek. Caixin hizmet sektörü PMI verisi, eylül ayında firmaların yeni siparişlerinde büyümenin yavaşlamasıyla 51,6'dan 50,3 seviyesine gerileyerek hizmet sektöründe büyümenin yavaşladığına işaret etmişti. Endeksin ekimde ise 50,5 seviyesine hafif yükselmesi bekleniyor. Ayrıca perşembe günü Çin'de ekim ayı dış ticaret verileri izlenecek. Çin'de yıllık bazda eylül ayında ihracat %2,4 oranında artarken, ithalat ise %0,3 oranında sınırlı artış kaydetmişti. Ekimde ise yıllık bazda ihracatın %4,5 oranında artması ve ithalatın ise %1,5 oranında gerilemesi bekleniyor.
• Ayrıca yarın Avustralya Merkez Bankası'nın toplantısı takip edilecek. Banka, eylül ayı toplantısında piyasa beklentileriyle uyumlu olarak politika faiz oranını %4,35 seviyesinde sabit tutmuştu ve böylece art arda yedinci toplantıda değiştirmemişti, bunun yanında enflasyonun hedefe dönmesini sağlamak için politikanın yeterince kısıtlayıcı olması gerektiğini belirtmişti. Ayrıca Avustralya Merkez Bankası Başkanı, Banka'nın yakın vadede bir faiz indirimi beklemediğini vurgulamıştı. Banka'nın bu haftaki toplantısında da politika faizini %4,35 seviyesinde sabit tutması bekleniyor.
Yurt içinde ise, bugün ekim ayı TÜFE ve ÜFE verileri, yarın ekim ayı reel efektif döviz kuru endeksi verisi ve perşembe günü ekim ayı Hazine nakit dengesi verisi takip edilecek. Cuma günü, ayrıca TCMB tarafından Yılın Dördüncü Enflasyon Raporu yayımlanacak. Raporda, TCMB'nin yeni enflasyon tahmin patikası yakından takip edilecek, bunun yanında TCMB Başkanı Karahan'ın sunumunda para politikasına ilişkin olarak paylaşacağı mesajlar izlenecek.
• Eylül ayında TÜFE, aylık bazda piyasa beklentisi olan %2,20 seviyesinin üzerinde %2,97 artmıştı (ağustosta ise %2,47 seviyesinde gerçekleşmişti), TÜFE yıllık bazda ise eylül ayında %51,97'den %49,38 seviyesine gerilemişti ve böylece mayıs ayında %75,45 ile ulaştığı zirve seviyeden dördüncü ayda gerilemeyi sürdürmüştü ve Temmuz 2023'ten bu yana en düşük seviyelerdeki seyrini sürdürmüştü. ÜFE ise aylık bazda ağustos ayındaki %1,68'den eylül ayında %1,37 seviyesine gerilemişti ve böylece aralık ayından bu yana en düşük seviyede kaydedilmişti. Yıllık bazda ÜFE ise, eylül ayında %35,75'ten %33,09 seviyesine gerilemişti ve böylece Mart 2021'den bu yana en düşük seviyede kaydedilmişti. Ekim ayında ise Bloomberg Anketi'ne göre TÜFE'nin, aylık medyan %2,66 seviyesinde gerçekleşmesi ve yıllık bazda ise medyan %48,30 seviyesinde gerçekleşerek gerilemesini sürdürmesi bekleniyor.
• Reel efektif döviz kuru endeksi verisi, aylık bazda ağustosta %1 oranında düşüşün ardından eylül ayında %0,7 oranında artışla 62,33'ten 62,78 seviyesine yükselmişti ve TL'nin reel değerinde kısmi artışa işaret etmişti.
• Hazine nakit dengesi, eylül ayında 201 milyar TL açık vermişti, ağustos ayında ise 194,6 milyar TL açık vermişti, böylece yılın ilk dokuz ayında toplam 1,54 trilyon TL'lik açık oluşmuştu. 12 aylık kümülatif bazda nakit açığı ise ağustos ayındaki 1,588 trilyon TL'den eylül ayında 1,720 trilyon TL'ye, GSYH'a oranı ise %4,52'den %4,90'a yükselmişti (GSYH verisi olarak 2024 yılı 2. çeyrek kümülatif verisi kullanıldı).
ŞİRKET HABERLERİ
Otokar (OTKAR, Sınırlı Negatif): Otokar 2024 yılının üçüncü çeyreğinde 903,7mn TL net dönem zararı kaydetmiştir. Şirket geçen yılın aynı döneminde 65,8mn TL net dönem net dönem karı yazmıştı. Otokar'ın 3Ç2024'teki satış gelirleri, 7.293mn TL ile yıllık bazda %30,1 oranında düşüş kaydetmiştir. Yurtiçi satışlar %3,3 oranında artarak 2.875mn TL'ye yükselirken, yurtdışı satışlar %41,6 oranında gerilemiş ve 4.496mn TL'ye inmiştir. Diğer yandan, ticari araç satış gelirleri %22,3 oranında düşmüş ve 5.392mn TL'ye gerilemiştir. Savunma sanayi araçları gelirleri ise 1.698mn TL'den 363mn TL'ye inmiştir. Brüt kar tarafında da %56,8'lik bir düşüş yaşanmış ve brüt kar 1.088mn TL olarak gerçekleşmiştir. Brüt kar marjı ise yıllık olarak 9,2 puan daralmış ve 3Ç2024'te %14,,92u göstermiştir. Şirket'in operasyonel giderleri 1.556mn TL ile aynı dönemde %12,8 gerilerken, diğer faaliyetlerden elde edilen gelir 440mn TL ile %68,4 oranında atmıştır. Buna karşın düşen brüt karlılıktaki düşüşle birlikte esas faaliyetlerden 27,7mn TL net zarar yazılmıştır. Geçen yılın aynı döneminde 996mn TL esas faaliyetlerden net kar elde edilmişti. Öte yandan, net finansman giderleri faiz giderlerinin önemli etkisiyle 1.230mn TL'den 1.935mn TL'ye yükselirken, 721mn TL parasal kazanç ve 359mn TL vergi geliri sonrasında Şirket'in bu çeyrekteki net dönem zararı 903,7mn TL olmuştur.
Üçüncü çeyrek zararı sonrasında Otokar'ın 9A2024'teki net dönem zararı 2.400mn TL olarak gerçekleşmiştir. Şirket geçen yılın aynı döneminde 135mn TL zarar kaydetmişti.
Aksa Akrilik (AKSA, Nötr): Şirket, ağırlıklı olarak havacılık sektörüne yönelik kompozit parça ve kalıp üretimi yapan Epsilon Kompozit Teknoloji ve Savunma Sanayi hisselerinin %49'unu elinde tutan ve başka faaliyeti bulunmayan BTB Havacılık Yatırım'ın tüm hisselerinin 20,2mn USD karşılığı satın alınması konusunda anlaşmaya varmış ve Pay Devir Sözleşmesi imzalamıştır. Eş zamanlı olarak Rekabet Kurumu başvurusu da yapılacaktır. Ek olarak, şirket, NDÇ Holding'den Epsilon'un %5 hissesinin 2mn USD bedel karşılığında satın alınmasına karar vermiş ve Pay Devir Sözleşmesi imzalamıştır. Böylece Epsilon'da Şirketin doğrudan ve dolaylı payı %54 olmaktadır.
Aksa Enerji (AKSEN, Nötr): Şirket daha önce, Özbekistan'da 230 MW ve 270 MW kurulu güce sahip Taşkent B ve Buhara doğalgaz santrallerinin modernizasyon süreci başlattığını duyurmuştu. Finlandiya menşeili enerji çözümleri şirketi Wartsila ile yürütülen modernizasyon projesi tamamlanmış olup, bahsi geçen iki santralin toplam kapasitesi 50 MW artarak 500 MW'dan 550 MW'a yükselmiştir. Böylelikle, Özbekistan'daki şirketin toplam aktif kurulu gücü 740 MW'dan 790 MW'a yükselmiştir.
Çimsa Çimento (CIMSA, Nötr): Şirket, Uluslararası Finans Kurumu (IFC) ile 70mn USD tutarında; 2 yılı anapara geri ödemesiz toplam 5 yıl vadeli yeşil kredi anlaşması imzalamıştır. Kredi, Mersin, Eşkişehir ve Afyon'da bulunan fabrikalarda başta yenilenebilir enerji olmak üzere alternatif yakıt, alternatif hammadde, ürün dönüşümü ile diğer verimlilik yatırımlarında kullanılacaktır.
Mia Teknoloji (MIATK, NÖTR): Tensorflow Lite ve Yolo uygulamaları kullanılarak mobil cihazlarda düşük enerji tüketimi ve yüksek verimlilik sunan bir nesne tanıma sistemi geliştirilecek olup; AR uygulamaları, mobil oyunlar, endüstriyel takip ve tarımsal analiz gibi birçok farklı alanda kullanılabilecek olan bu proje, 'Tensorflow Lite ve Yolo İle Unity Platformunda Nesne Tanıma Projesi' adıyla Gazi Üniversitesi Teknopark Yönetimi tarafından onaylanmıştır. Proje bütçesi 3,7mn TL olup ilgili projenin 18 ay içerisinde tamamlanması planlanmaktadır.
Reeder Teknoloji (REEDR, Sınırlı Pozitif): Sabancı Holding ve PPF Group ortaklığı altında faaliyet gösteren TEMSA Skoda Sabancı Ulaşım Araçları'nın Adana'da 500bin m2'lik alana kurulu fabrikasında elektrikli araç projemizden Reev Fancy modelinin üretilmesi ile ilgili olarak şirket, TEMSA Skoda Sabancı Ulaşım Araçları ile görüşmelere başlamıştır. Yıllık 10bin adet üretim hedefi çerçevesinde TEMSA'dan ilk teklifler alınmış ve proje üzerinde detaylı çalışmalar başlatılmıştır.
Turkcell (TCELL, Nötr): Turkcell, Türkiye Kalkınma ve Yatırım Bankası (TKYB) ile 50mn EUR tutarında "yeşil kredi" anlaşmasına imza attı. (Kaynak: AA)
SEKTÖR HABERLERİ
Demir-Çelik: TÇÜD eylül ayına ilişkin Türkiye'nin ham çelik üretim verilerini açıkladı. 2024 yılının Eylül ayında Türkiye'nin ham çelik üretimi, geçen yılın aynı ayına göre %6,5 artışla 3,1 milyon tona yükseldi. Ocak-Eylül döneminde ise üretim %13,8 oranında artışla, 27,9mn ton seviyesinde gerçekleşti. Nihai mamul tüketimi Eylül ayında %0,8 oranında artış göstererek, 2,9mn tona yükseldi. Ocak-Eylül döneminde ise, 2023 yılının aynı dönemine kıyasla %4,2 azalışla 27,8mn ton seviyesine geriledi. 2023 yılının Ocak-Eylül döneminde %52,0 olan ihracatın ithalatı karşılama oranı, 2024 yılının Ocak-Eylül döneminde %75,9 seviyesine yükseldi. (Kaynak: TÇÜD)
Otomotiv: ODMD verilerine göre, otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2024 Ekim ayında %4 azalırken, otomobil pazarı %8,4 azaldı ve hafif ticari araç pazarı ise %15,2 oranında arttı. Ocak-Ekim döneminde ise bir önceki yılın aynı dönemine göre %1,2 oranında azalarak 947.166 adet olarak gerçekleşti. Otomobil satışları, 2024 yılı Ocak-Ekim döneminde geçen yıla göre %0,2 oranında artarak 750.935 adet, hafif ticari araç pazarı ise %6,3 azalarak 196.231 adet oldu.
DİĞER ŞİRKET HABERLERİ
AAgesa Hayat ve Emeklilik (AGESA): Şirket'in 3Ç2024'teki konsolide olmayan net dönem karı çeyreksel bazda %16,2, yılık bazda ise %174 oranında artarak 702mn TL'ye yükselmiştir. Ortalama piyasa beklentisi bu yılın üçüncü çeyreğinde 775mn TL net dönem karı elde edilmesi yönündeydi. Şirketin yılın üçüncü çeyreğindeki teknik bölüm dengesi 197mn TL gelir (2Ç2024: 126mn TL gelir) olurken, net yatırım gelirleri 797mn TL olarak (2Ç2024: 688mn TL) kaydedilmiştir.
Üçüncü çeyrek karı sonrasında Şirket'in 9A2024'teki net dönem karı yıllık %88 oranında artarak 1.901mn TL'ye çıkmıştır.
Altınkılıç Gıda (ALKLC): Şirket, izne tabii olan Suudi Arabistan'a ihracat konusunda gerekli izinleri almış ve ihracat yapılabilir onayı ile ilgili internet sitesinde yayımlanmıştır.
Altınay Savunma (ALTNY): Şirket, "Hava Savunma Sistemleri" kapsamında kullanılacak "Kritik Alt Sistemlerin" tedarikine yönelik 1,6mn USD + KDV tutarında sipariş almıştır.
Aygaz (AYGAZ): Şirketin Yönetim Kurulu tarafından 31 Mayıs 2024 tarihinde gemi alımına yönelik alınan karara uygun olarak Spires Marine LTD ile imzalanan sözleşmede mutabık kalınan toplam 59mn USD tutarındaki gemi alım bedelinden 5,9mn USD avans olarak ödenmiş olup, bakiye tutar teslimatı takiben ödenecektir.
Baydöner restoranları (BYDNR): Şirketin %100 bağlı ortaklığı APZ Gıda Sanayi ve Ticaret'in İzmir Kemalpaşa Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nde devam etmekte olan kırmızı et işleme ve tereyağı üretimi tesisinin ruhsatlanma süreci tamamlanmıştır.
Büyük Şefler Gıda (BIGCH): Türkiye'de 28 şehirde 120 şube, yurt dışında 9 ülkede 12 şube, toplam 132 şubeye sahip olan şirketin şube sayısında 1 Ekim 2024- 31 Ekim 2024 tarihleri arasında değişiklik olmamıştır.
Ebebek Mağazacılık (EBEBK): 30 Eylül 2024 tarihi itibarıyla 247 tanesi geleneksel, 10 tanesi ise mini mağaza konseptinde olmak üzere Türkiye'de toplam 257 mağazaya sahip olan şirketin mağaza sayısı 31 Ekim 2024 tarihi itibarıyla 248 tanesi geleneksel, 11 tanesi mini olmak üzere 259'a ulaşmıştır. 1 Ekim - 31 Ekim 2024 tarihleri arasında; Bursa'da 1 ve Antalya'da 1 olmak üzere toplam 2 mağaza açılmıştır.
Kızılbük GYO (KZGYO): Şirket, Marmaris'te bulunan Sinpaş Kızılbük Thermal Wellness Resort projesinde 01 Ekim 2024 - 31 Ekim 2024 tarihleri arasında 316 adet devremülkün satışını gerçekleştirmiş olup, bu satışlardan 170,4mn TL ön satış cirosu elde etmiştir. Projede bugüne kadar toplam 28.640 adet devremülk satışı gerçekleştirilmiş olup sözleşmesi yapılmıştır. Yapılan devremülk satışlarına ilişkin toplam KDV hariç 6.924mn TL ön satış cirosu elde edilmiştir.
Gelecek Varlık Yönetimi (GLCVY): Şirket, Yapı ve Kredi Bankası'nın 01.11.2024 tarihinde gerçekleştirdiği tahsili gecikmiş alacak satışında satışa çıkarılan 11 portföyden toplamda 140,2mn TL anapara büyüklüğündeki 1 bireysel portföyün ihalesini en yüksek teklifi vererek kazanmıştır.
Platform Turizm (PLTUR): Şirket, daha önce kesinleşen ihale kararını bildirilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Destek Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından yapılan Araç Kiralama Hizmet Alımı işi için 3.060mn TL + KDV bedelle, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcılıklarının ambulans uçak kiralama hizmet alımı işi için 16,3mn USD + KDV bedelle sözleşme imzalamıştır.
SDT Uzay ve Savunma (SDTTR): Şirket, yurt içi bir müşterisinden savunma sistemleri alanında, 2mn USD tutarında sipariş almıştır. Siparişe konu ürünlerin teslimatlarının, 2025 ve 2026 yılları içinde yapılması planlanmaktadır.
Ziraat Yatırım Menkul Değerler
www.ziraatyatirim.com.tr
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.