Sabah analizi (Dinamik Yatırım Menkul Değerler )

• Global piyasalarda haftanın son işlem gününde enflasyon fiyatlanmalarının etkili olduğunu gördük. Ancak bölgesel bazlı haberlerden ötürü baskının da piyasalarda etkili olduğunu söylememizde fayda var.
• ABD endekslerinde karışık bir görünüm takip ettik. Karışık görünümde etkili olan sebeplere baktığımızda ise enflasyonist baskılar, şirketlerin yaklaşan bilanço dönemi öncesinde tahminlerin aşağı yönlü revize edilmesi, tahvil piyasalarında görülen getiri uyumsuzluğu ve Fed’in şahinleşen yüzü olduğunu söyleyebiliriz. Bu durum teknoloji ve büyüme hisselerinde satışlara yol açtı.
• Avrupa piyasalarına baktığımızda %2’yi aşan yükselişlerin gerçekleştiğini takip ettik. Bölgedeki olumlu havada AMB’den faiz artırım beklentileri ve bankanın yeni bir enstruman çıkarabileceğine yönelik söylemlerin yanı sıra Almanya’nın Rusya’ya uygulanan kısıtlamalarda zarar gören şirketlere mali yardım açıklaması etkili oldu.
• Cuma gününü pozitif kapatan Asya endekslerinde gün özelinde satıcılı bir seyir takip ediyoruz. Sabah saatlerinde gün özelinde yurt dışı piyasaların en önemli verilerinden olan Çin’den enflasyon verilerini takip ettik. Buna göre ülkede tüketici enflasyonu Mart ayında aylık bazda -%0,1 beklentisinin üzerinden %0,0, yıllık bazda %1,2 beklentisinin üzerinde %1,5 olurken üretici enflasyonu yıllık bazda %7,9 beklentisinin üzerinden %8,3 olarak kaydedildi. Enflasyon verilerinde kısmen gerileme görülse de üretici fiyatlarındaki baskının devam ettiğini aynı zamanda tüketici fiyatlarında ise geçişkenliğin devam edeceğini söyleyebiliriz.
• Yurt içi piyasalarda BİST100 endeksi hem günlük hem de haftalık bazda rekor kırdı. Yükselişlerde bankacılık sektörü önderliğinde gerçekleşirken Ereğli Demir Çelik, Ford Otosan ve Türk Hava Yolları hisseleri katılım sağlayamadı. Tekniksel bazda 2200 seviyesi üzerinde kalıcılık sağlanması halinde yükselişin devam edeceği görüşündeyiz.
• Günün özelinde dışarıda İngiltere’de büyüme rakamlarını takip edeceğiz.
• Haftalık bazda ise dışarıda önemli bir veri bulunmazken ABD’den bilançoların gelmeye başlayacağını hatırlatmamızda fayda var. İçeride ise TCMB’nin PPK toplantısının yanı sıra işsizlik, ödemeler dengesi ve sanayi üretimi verileri gündemimizde yer alacak.
• Piyasamızdaki pozitif algının süreceği görüşündeyiz ancak rekor artışların ardından kar satışlarını da görebileceğimizi hatırlatmamızda fayda var.


 Dinamik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 http://dinamikmenkul.com.tr/

***
Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
BOJ OSAKA YÖNETİCİSİ: ZAYIF YEN HALİHAZIRDA UKRAYNA GELİŞMELERİ NEDENİYLE ARTMAKTA OLAN İTHALAT MALİYETLERİNİ İTEN FAKTÖRLER ARASINDA
EURO BÖLGESİ PARA PİYASALARI ECB'DEN YIL SONUNA KADAR 70 BAZ PUAN CİVARINDA FAİZ ARTIRIMINI FİYATLIYOR (ÖNCEKİ: 65 BAZ PUAN CİVARI ARTIŞ) - IRPR
BOJ OSAKA YÖNETİCİSİ: HAMMADDE MALİYETLERİNDEKİ SON ARTIŞ AĞIRLIKLI OLARAK ZAYIF YENDEN ZİYADE EMTİA FİYATLARINDAKİ DOLAR TEMELLİ ARTIŞ NEDENİYLE
BOJ OSAKA YÖNETİCİSİ: DÖVİZ KURU ORANLARININ TEMELLERİ İSTİKRARLI OLARAK YANSITMASI ÖNEMLİ
ÇİN'DE YENİ ENERJİLİ ARAÇ SATIŞLARI MART'TA YILLIK %+114.1
ÇİN'DE YENİ ENERJİLİ ARAÇ SATIŞLARI OCAK-MART'TA YILLIK %+138.6
ÇİN'DE ARAÇ SATIŞLARI MART'TA YILLIK %-11.7 (ÖNCEKİ:%+18.7)
ÇİN'DE ARAÇ SATIŞLARI OCAK-MART'TA YILLIK %+0.2 (ÖNCEKİ:%+75.6) -SANAYİ BİRLİĞİ
Facebookta Paylaş