QNB Finansbank, uluslararası piyasalarda 500 milyon ABD doları tutarındaki ilk sürdürülebilir eurobond ihracını gerçekleştirdi

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

QNB Finansbank, uluslararası piyasalarda 500 milyon ABD doları tutarındaki ilk sürdürülebilir eurobond ihracını gerçekleştirdi. Yatırımcılardan gelen yoğun talep ile bu işlem Eylül 2021’den beri Türkiye Bankacılık sektöründe gerçekleştirilen en düşük borçlanma oranına sahip eurobond ihracı olma özelliğini taşıyor.

 

Yurt dışı yerleşik yatırımcılara yönelik beş yıl vadeli yapılan ihraca, dünyanın farklı bölgelerindeki 100’ün üzerinde yatırımcıdan, ihraç tutarının 3,5 katından fazla talep geldi. 1,8 milyar ABD doları aşan talep ile beraber işlemin getiri oranı %7,375, kupon oranı ise %7,250 olarak belirlendi.

 

Gerçekleştirilen bu ihraç ile birlikte, QNB Finansbank, Türk Bankaları arasında 2015’den bu yana, 5 yıl vadeli ABD Hazine Bonosuna en yakın getiri oranı ile borçlanan Banka olurken aynı zamanda Banka, Eylül 2021’den beri Türkiye Bankacılık sektöründe gerçekleştirilen ihraçlar arasında en düşük borçlanma oranına sahip ihraca da imza attı.

 

QNB Finansbank tarafından yapılan açıklamada, eurobond ihracından elde edilecek kaynağın QNB Grup Sürdürülebilir Finans ve Ürün Çerçevesi kapsamında yer alan ve uygunluk kriterlerini karşılayan Yenilenebilir Enerji, Temiz Ulaşım ve Temel Hizmetlere Erişim başta olmak üzere yeşil ve sosyal projelere kullandırılması hedefleniyor.

 

QNB Finansbank Genel Müdürü Ömür Tan; ihracın kendi içinde birçok başarıları ve ilkleri kapsadığının altını çizerek “İlk sürdürülebilir eurobond ihracımız ile dünyanın geleceğini korumaya olan taahhüdümüzü güçlendiriyoruz. Elde edilen bu kaynağı, düşük karbonlu ekonomiye geçişi ve sosyal kalkınmayı destekleyecek projelerin finansmanına yönlendireceğiz. Bu işlem özelinde gelen yoğun ilgi ile beraber son dönemlerdeki en düşük borçlanma oranına sahip eurobond ihracını gerçekleştirdik. İşlemde gerçekleşen borçlanma faiz marjı Türkiye’nin

 

 

 

 

uluslararası derecelendirme kuruluşlarınca yatırım yapılabilir seviyede olduğu zamanlardaki oranlar seviyesinde. Bu sonuç, global piyasalarda Türkiye ekonomisine ve QNB Finansbank’a duyulan güvenin önemli bir göstergesi” dedi.

 

Tan; bankacılık faaliyetlerinde sürdürülebilirlik konusunda öncü olmayı ilke edinen bir banka olduklarını ve bu kapsamda tüm iş süreçlerini ve stratejilerini “Dünyayla1” vizyonu altında bütünleştirerek, sürdürülebilirlik odaklı, güçlü ve kapsayıcı bir yapı oluşturduklarını vurgulayarak şunları ekledi:

 

“QNB Finansbank olarak Dünyayla1 vizyonumuzu finansal piyasalara da taşıyor, ülkemizin ekonomik büyümesine katkı sağlamak, çocuklarımıza adil ve yaşanabilir bir gelecek bırakmak için çalışıyoruz. Bu kapsamda, ilk sürdürülebilir eurobond ihracımız olma özelliğini taşıyan 500 milyon ABD doları tutarındaki ihracımızı başarıyla gerçekleştirdiğimiz için mutluyuz. QNB Finansbank olarak bankacılıktan doğan etki alanımız ve dönüştürücü gücümüzün farkındalığıyla hareket ediyoruz. Bu doğrultuda sürdürülebilir eurobond ihracımız ile elde edilen kaynağı çevreci ve sosyal yatırımlara yönlendirerek, öncelikle kendimizden başlattığımız değişim ve dönüşüm yolculuğunda müşterilerimiz ve tüm paydaşlarımızı destekleyerek uzun vadede Sürdürülebilir Kalkınma Amaçlarının ulaşılmasına katkı sağlamayı hedefliyoruz.”

 

QNB Finansbank, bu eurobond ihracı ile bir kez daha uluslararası piyasalardaki güvenilirliğini güçlendirerek Türkiye sermaye piyasasına öncülük etti.

 



Diğer Haberler
Bankacılık sektörünün verdiği krediler, 10 Mayıs itibarıyla haftalık %0,22 artılş ile 12 trilyon 708.57 milyar TL
Bankacılık sektörü mevduat ve fonları, 10 Mayıs itibarıyla haftalık %0,23 azalış ile 16 trilyon 111.82 milyar TL
Yurt içi yerleşiklerin katılım bankalarındaki toplam yabancı para mevduatları 10 Mayıs itibarıyla haftalık %1,68 azalış ile 18.75 milyar dolar
Yurt içi yerleşiklerin yabancı para mevduat ve fonları (mevduat+katılım bankaları) 10 Mayıs itibarıyla 172.63 milyar dolar (Önceki hafta: 175.81 milyar dolar)
Facebookta Paylaş