Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Petrol Ofisi Grubu'nun denizcilik yakıtlarındaki lider[1] markası PO/Marine, yurt dışı ikmal kabiliyetinin de gücüyle çevre dostu yakıt teknolojilerinde önemli bir adım atarak 300 tonluk ilk B24-biyoyakıt ikmal sürecini Singapur sularında tamamladı.
Sürdürülebilirlik odaklı çalışmaları ile sektöre öncülük eden PO/Marine, geçtiğimiz günlerde aldığı Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyonu (ISCC) ile bu alandaki kabiliyetini de tescillemişti. Şirketin aracılık ettiği Singapur'daki ilk B24-biyoyakıt ikmali bu kabiliyetinin somut bir örneğini teşkil etmesi açısından önem taşıyor.
PO/Marine ile Vitol Bunkers dünyanın en büyük konteyner gemilerine, kuru yük gemilerine, petrol tankerlerine, LNG taşıyıcılarına, araba gemilerine ve yolcu gemilerine biyoyakıt ikmali yapmak üzere yakın iş birliği içinde çalışıyor. PO/Marine'nin uluslararası denizlerde yakıt tedarik ağı Türkiye'nin yanı sıra Singapur, Çin, Avustralya, BAE, Kuzey Batı Avrupa, Karayipler ve ABD Körfez Kıyısına kadar uzanan geniş bir coğrafyayı kapsıyor.
Petrol Ofisi Grubu Denizcilik Kıdemli Müdürü Aydın Yıldız yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Sektörün lideri olarak güçlü iş birliklerimiz sayesinde dünyanın dört bir köşesinde pek çok farklı hizmeti sunabilmenin gururunu yaşıyoruz. Singapur'da, Vitol Bunkers ile gerçekleştirilen biyoyakıt ikmali bunun en net örneklerinden biri. Sahip olduğumuz Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyonu (ISCC) sayesinde etki alanımız hem küresel boyutta genişliyor hem de çevreye daha duyarlı hale geliyor. Yatırımlarımızı da bu anlamda destekleyerek paydaşlarımızın ihtiyaçları dahilinde dünyanın her köşesinde 7/24 hizmet veriyoruz. Sektörümüzün öncüsü olarak dünyamızın geleceği için yapıcı adımlar atarken en kaliteli hizmeti sunmaya devam edeceğiz.”
Vitol Bunkers Dekarbonizasyon ve Ticaret Yöneticisi Ammar Hussaini ise açıklamasında "PO/Marine ile olan iş birliğimizden büyük memnuniyet duyuyoruz. Biyoyakıtlar hiç kuşkusuz ki denizcilik sektörünün karbonsuzlaşmasında büyük öneme sahip. Biz de Vitol Bunkers olarak Singapur'da 2022'den bu yana biyoyakıt ikmali gerçekleştiriyoruz." dedi.
Sürdürülebilirlik yaklaşımıyla denizlerdeki güçlü altyapısını her geçen gün geliştiren PO/Marine, sektörde fark yaratan işlere imza atmayı sürdürecek.
[1]EPDK Petrol Piyasası 2023 Yılı Sektör Raporu Verisi
PO/Marine hakkında
Petrol Ofisi Grubu'nun denizcilik sektöründe faaliyet gösteren iştiraki PO/Marine, yıllık 1 milyon tona yakın deniz yakıtı ikmaliyle Türkiye denizcilik yakıtları pazarının lideri olup her yıl iç pazarda 30 binden, transit pazarda 3 binden, madeni yağ pazarında 2 bin 500'den fazla gemiye ikmal yapıyor. Türkiye'nin tüm sahil şeridi boyunca konumlandırılmış 7 deniz terminali ve 1 yüzer istasyonu bulunan PO/Marine, gümrüklü ve ÖTV'siz satışlarda ülkemizin sahil şeridine yayılmış en geniş bayi ve teslimatçı ağı ile 7 marina istasyonuna sahip. Türkiye'nin tüm limanlarından gemilere yakıt sağlayan ve İstanbul Boğazı'nı transit geçiş için kullanan yerli ve yabancı gemilere yakıt ikmali yapan marka ürün çeşitliliği, lojistik kapasitesi ve piyasadaki etkinliği ile Akdeniz, Ege ve Karadeniz sahil şeridinin yanı sıra aldığı ISCC sertifikası sayesinde global sularda da önemli bir gemi yakıtı tedarikçisi konumunda bulunuyor ve 60 farklı ülkede gemilere ikmal yapıyor.
Petrol Ofisi hakkında
Petrol Ofisi Grubu, ülke geneli ve yakın coğrafyaya hava, deniz ve kara araçlarında ihtiyaç duyulan tüm yakıt çeşitlerini sağlayabilen tek grup olarak Türkiye'nin en büyük şirketleri arasında yer alıyor. 1941'den bu yana faaliyet gösteren, akaryakıt, madeni yağlar ve kimyasallar pazarının geleneksel lideri olan Petrol Ofisi Grubu, günümüzde on binlerce kişiye istihdam sağlayan, Türk mühendisliğini gururla ihraç eden dev bir enerji altyapı grubu konumunda. Attığı her adımda ülke ekonomisine sürdürülebilir değer sağlamaya odaklanan Grup, Türkiye'nin en geniş akaryakıt istasyon ağı, 8 akaryakıt terminali, 18 havaalanı ikmal ünitesi, 1 LPG terminali, 120 bin metrekareye kurulu madeni yağ üretim tesisi, yılda çeyrek milyon uçağa yakıt ikmali, 1 milyon metreküplük deniz yakıtı depolama kapasitesi ile sektöre liderlik ediyor; 4 kıtada 33 ülkeye madeni yağ ihracatı gerçekleştiriyor. Teknoloji odaklı yenilikçi ekosistem girişimleriyle finansal teknoloji, elektrik tedariki, yenilenebilir enerji, e-oyun ve tüketici finansmanı gibi alanlarda fark yaratan oluşumlara imza atan Petrol Ofisi Grubu özellikle spor ve girişimcilik alanlarındaki çalışmalarıyla toplumsal katılımcılığa ve kapsayıcılığa odaklanıyor. https://www.petrolofisi.com.tr/