Pionr, B2B ödemeler alanında faaliyetlerini güçlendirmek adına Tahsildar’ı satın aldığını duyurdu

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
 
 Finansal teknoloji girişimleri kuran, bu girişimleri geliştiren ve büyümeleri için gerekli stratejilerle aktif olarak güçlendiren girişim kurucu teknoloji şirketi Pionr, B2B ödemeler alanında faaliyetlerini güçlendirmek adına Tahsildar’ı satın aldığını duyurdu. Tamamen kendi özkaynakları ile satın almayı gerçekleştiren Pionr, Tahsildar’ın müşteri sayısını artırarak aylık işlem hacmini 5 milyar TL’ye çıkartmayı hedefliyor.

Fintek sektörünün önde gelen oyuncularından Pionr, işletmelerin dijital ödeme ihtiyaçlarını etkili bir şekilde karşılamak ve finansal süreçlerinde öncülük etmek amacıyla, bayi/alt bayi ödeme çözümleri sunan Tahsildar'ı bünyesine kattı. Bu stratejik satın alma ile Pionr, işletmelerin online sipariş ve tahsilat süreçlerini basitleştirerek finansal maliyetlerini azaltmayı ve güvenilir bir iş ortağı olarak hizmet vermeyi hedefliyor. Her ölçekteki işletmeye hitap eden Tahsildar, sürekli gelişen ve genişleyen platformuyla, müşteri başarısını ön planda tutan yaklaşımıyla işletmelerin büyüme yolculuklarında yanlarında yer almayı ve değer katmayı amaçlıyor.

Tahsildar, işletmelere bayi ve altbayi yönetimini kolaylaştıran bir platform, kapalı devre e-ticaret sistemi ve sanal POS ödeme geçidi sunmaktadır. Bu sistem sayesinde işletmeler sipariş alma işlemlerini kolayca gerçekleştirebilir ve bayi ile altbayi tahsilat yönetimini sorunsuz bir şekilde yürütebilirler. Ayrıca, Tahsildar'ın ödeme geçidi ile işletmeler, tüm banka ve ödeme kuruluşlarının sanal POS'larını tek bir merkezden yöneterek, dijital ödeme işlemlerini etkin bir şekilde optimize edebilirler.

Büyüme B2B’de olacak

Girişim kurucu teknoloji şirketi olarak stratejilerini B2B pazarında genişlemeye odaklandıklarına vurgu yapan Pionr Kurucusu Yakup Sezer, “Amacımız işletmelerin tüm finansal ve teknolojik ihtiyaçlarını karşılayacak çözümler geliştirmek. Bu sebeple ilk olarak ticari müşterilere dijital bankacılık ve e-dönüşüm hizmetleri vermek üzere Norma satın almasını hayata geçirdik. İkinci adımı da işletmelerin online tahsilat ve sipariş yönetimini kolaylaştırmak adına Tahsildar satın almasıyla gerçekleştirdik. Tahsildar’ın sahip olduğu yetenekler ve geniş ürün portföyü ile Pionr’ın müşteri tabanı genişleyecek, teknolojik yetenekleri bir üst seviyeye taşınacak, müşteri memnuniyeti artırılarak KOBİ segmentinin yanında B2B segmentinde konumlandırılmış olacak” dedi.

Pionr’ın 2023 yılında kurulan bir fintek girişim kurucusu olarak finansal teknoloji alanında önemli adımlar attığını belirten Sezer, “'Bugüne kadar dijital bankacılık, yatırım bankacılığı, ödeme kuruluşu, servis bankacılığı ve mobilite gibi çeşitli alanlarda 30'dan fazla fintek girişimini başlatıp yönettik. Pionr olarak, farklı dikeylerde ürün ve hizmetler geliştirerek çeşitliliğimizi artırmaya devam ediyoruz. Daha önceki satın almamız Norma ile dijital bankacılık kategorisine giriş yapmıştık ve 2024 yılında ödemeler sektöründe yeni bir fintek geliştirmeyi planlamaktaydık. Bu hedef doğrultusunda Tahsildar satın almasıyla Pionr, ödemeler kategorisinde güçlü bir konum elde etmiş oldu. Tahsildar'ın sahip olduğu teknolojik yetenekler ve müşteri tabanı, Pionr'ın ödeme sektöründeki varlığını güçlendirmesi ve müşteri tabanını genişletmesine yardımcı olacaktır. Tahsildar, Pionr'ın uzmanlığı ve fintek deneyimi üzerine inşa edilecek ve Pionr'ın yeteneklerini ve inovasyon kapasitesini daha da artıracaktır” şeklinde konuştu.

Tahsildar artık yüzde 100 bir Pionr markası

Bu süreçte Tahsildar’ın tamamını satın aldıklarını belirten Yakup Sezer, sözlerine şu şekilde son verdi:

“Bu satın almayla yıl sonu itibariyle müşteri sayımızı ve aylık işlem hacmimizi artırmayı hedefliyoruz ki bu da yıl sonunda Tahsildar'ın müşteri sayısını 1.000 civarına çıkarmak anlamına geliyor. Ayrıca bu Tahsildar'ın kullanıcı tabanını önemli ölçüde genişleteceğimiz ve pazarda daha fazla erişim elde edeceğimiz anlamına geliyor. Müşteri sayımızın artmasıyla da aylık işlem hacmini 5 milyar TL'ye çıkarmayı hedefliyoruz. Bu hedef de Tahsildar'ın finansal işlemler ve ödemeler alanında önemli bir oyuncu haline gelmesinin önünü açacak ve sektörde belirgin bir etki yaratmasını sağlayacaktır.”

“Amaç Tahsildar üzerinden bir unicorn yaratmak”

T-Soft olarak çok emek verdikleri Tahsildar’ın gelişimine tanık olmanın mutluluk verici olduğunu belirten T-Soft Kurucusu Ömer Arıkan ise konu hakkında şunları söyledi:

“Yaklaşık yirmi yılı aşkın bir süredir, T-Soft olarak e-ticaret ekosistemine yön veren öncü bir güç olduk. Geliştirdiğimiz 20'ye yakın e-ticaret ürünü ile bir venture builder olarak, sektörde geniş bir vizyona sahip olduğumuzu kanıtladık. Bu ürünler, müşterilerimizin ihtiyaçlarına özel çözümler sunarak, onların işlerini bir sonraki seviyeye taşıdı. Her bir yenilik, pazarın gereksinimlerini öngörerek, e-ticaretin geleceğini şekillendiren adımlar attık. Bu süreçte, sektördeki lider konumumuzu pekiştiren geniş bir vizyon ve yenilikçi bir yaklaşım sergiledik. Gelinen noktada iş stratejilerimizi güncelleyerek, mevcut işlere daha fazla odaklanmak ve bu alanlarda daha da uzmanlaşmak amacıyla, Pionr ile güçlerimizi birleştirme kararı aldık. Tahsildar platformumuzu, dijital bankacılık, yatırım bankacılığı, ödeme hizmetleri ve bir dizi fintech girişimi kurmuş olan, şirket kurucu ruhuna sahip profesyonel bir ekip olan Pionr'a devrediyoruz. Bu birleşme, Tahsildar'ı, büyük hedefleri olan ve global bir fintek oyuncusu haline gelebilecek bir yapıya kavuşturacak. Amacımız, Tahsildar platformu üzerinden bir unicorn yaratmak. T-Soft olarak, bu yeni dönemde de Tahsildar'ın bir ortağı olarak kalmaya ve büyümesinin bir parçası olmaya devam edeceğiz.”

 

Pionr hakkında

Pionr, kendi teknolojik altyapısı ve kendi öz kaynaklarıyla finansal teknoloji girişimleri kuran, bu girişimleri geliştiren ve büyümeleri için aktif olarak güçlendiren bir girişim kurucu, teknoloji şirketidir. Global çapta hizmet verdiği müşteri portföyüne kapsamlı finansal teknoloji altyapısı, operasyonel destek ve stratejik yatırım danışmanlığı sunmaktadır. Temel hedefi, finansal hizmetleri ve insani öğeleri kusursuz bir şekilde bir araya getirerek insanların günlük hayatlarında finansa dair bilinçli kararlar alabilmeleri, finansal hedeflerine kolaylıkla ve güvenle ulaşabilmelerini sağlamaktır.



Diğer Haberler
Trafiğe kaydedilen motorlu araç sayısı Mart ayında bir önceki aya göre % 17,1 arttı (önceki: -9.3%) - TÜİK
Trafiğe kaydedilen motorlu araç sayısı Mart ayında bir önceki yıla göre % 18,2 arttı (önceki: +77.6%) - TÜİK
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 479980,0 milyon TL artıda
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 567798,4 milyon TL
İsveç'te toplam güven endeksi Nisan'da:95.0 (Önceki:93.1)
İsveç'te tüketici güven endeksi Nisan'da:88.9 (Önceki:87.5)
Türkiye'nin net uluslararası yatırım pozisyonu Şubat ayında: -314,2 milyar dolar (önceki: -300,0 milyar dolar)
İsveç'te imalat güven endeksi Nisan'da:100.5 (Önceki:98.7)
Türkiye'nin dış yükümlülükleri Şubat ayında: 634,4 milyar dolar (Önceki: 624,5 milyar dolar)
Trafiğe kaydedilen motorlu araç sayısı Mart ayında 226 bin 617 adet (önceki: 193 bin 600 adet) - TÜİK
İsveç'te toplam sanayi güven endeksi Nisan'da:96.3 (Önceki:94.4)
Facebookta Paylaş