Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Uzun yıllar telekom sektöründe yöneticilik yaptıktan sonra girişimciliğe soyunan Nermin Gelbal Gökduman, Ovilo markalı butik zeytinyağı üretimini yatırıma dönüştürdü. 15 milyon TL’lik yatırımla Balıkesir Havran’da hayata geçirilen tesis ile zeytinyağı üretim kapasitesi yüzde 100 arttı.
Telekom sektöründe uzun yıllar yöneticilik yaptıktan sonra “Ovilo” markasıyla 2012 yılında butik zeytinyağı üretimine adım atan mühendis Nermin Gelbal Gökduman’ın kendi adıyla kurduğu Nermin Hanım Zeytinliği, 15 milyon TL’lik yeni yatırıma imza attı. Yeni yatırımla zeytinyağı üretim kapasitesi yüzde 100 artarken, istihdam sayısı da yükseldi. Ayrıca Tadım Atölyesi Projesi’ne de start verildi.
Balıkesir’in Havran ilçesindeki Nermin Hanım Zeytinliği’nin Havran’daki tesis açılış törenine Balıkesir Valisi Ersin Yazıcı, Balıkesir Vali Yardımcısı Ergun Göngör, Edremit Kaymakamı Ali Sırmalı, Burhaniye Kaymakamı Hüseyin Öner, Havran Kaymakamı Şeref Aydın, Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Balıkesir TKDK İl Koordinatörü Mehmet Zahit Döğdü ve Balıkesir İl Tarım Müdür Vekili Nihat Ağan katıldı.
8 bin metrekare alan üzerine kurulu olan Nermin Hanım Zeytinliği’nin zeytin, zeytinyağı fabrikası ve Tadım Atölyesi Projesi, Tarım ve Orman Bakanlığı Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’nun hibe destek programlarının katkısıyla hayata geçirildi.
Tesis bünyesinde yer alan fabrika satış mağazasında müşterilere bölgede üretilen ürünleri tatma imkanı sunulurken, gastronomi alanındaki tanıtım faaliyetlerine de katkı sunulması hedefleniyor.
“Amacım, Türk zeytinyağını dünyaya tanıtmak”
Açılış töreninde konuşan Nermin Hanım Zeytinliği Kurucusu Nermin Gelbal Gökduman, “ ‘Ne iş yaparsan yap, en iyisini yap’ ilkesine sahip bir kadın girişimci olarak, en kaliteli zeytinyağlarının üretildiği Balıkesir’in Körfez bölgesinde 2012’de 800 ağaçla bu yolculuğa başladık. Bugüne kadar Tarım Bakanlığı destekli krediler kullanarak 3 milyon TL yatırımla zeytin ağacı sayısını 12 bine çıkardık. Sadece kendi zeytinliklerimizden üretim yapıyoruz. Tarladan sofraya tüm üretim süreçlerine hakim olmamız, bilinçli üretim yapmamız sonucu yüksek kalitede ürünler ürettik. Üretime başladığımız ilk yıldan itibaren ulusal ve uluslararası kalite ödüllerine layık görülen zeytinyağı üretmenin ve Türk zeytinyağlarını yurt dışında tanıtmanın gururunu yaşıyoruz. Yeni tesisimiz için bize destek veren Tarım ve Orman Bakanlığı’nın Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı ve Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu’na teşekkür ediyoruz. Zeytin ve zeytinyağı üreticileri olarak uluslararası standartlarda ürettiğimiz zeytinyağlarımızı dökme yerine markalı satarak, devletimizin de bize vereceği destekle Türk zeytinyağlarının uluslararası arenada tanınacağına, hak ettiği yeri alacağına inanıyoruz” dedi