Nobel AFF, Kazakistan'da meme kanseri tedavisine yönelik biyoteknolojik ilaç üretecek

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
 
Türkiye’nin uluslararası ilaç şirketi Nobel İlaç’ı da bünyesinde bulunduran Ulkar Holding’e bağlı Nobel AFF, Kazakistan Başbakanı Alikhan Smailov başkanlığında düzenlenen 6. Kazakistan Küresel Yatırım Yuvarlak Masa Toplantısı'nda, Kazakistan'da meme kanseri tedavisine yönelik biyoteknolojik ilaç üretme konusunda tarihi bir anlaşma imzaladı.

Kazakistan Sağlık Bakanlığı Kurumu SK-Pharmacia LLP, Kazak Onkoloji ve Radyoloji Araştırma Enstitüsü ve İsviçreli ilaç firması Roche ile yapılan dört taraflı iş birliği anlaşması, meme kanseri tedavisine yönelik üç biyoteknolojik ilacın Nobel Almatı İlaç Fabrikası'nda üretiminin önünü açıyor.

Bu tarihi anlaşma ile Nobel, biyoteknolojik ilaç üretiminde önemli bir atılım gerçekleştirirken, ulaştığı tüm coğrafyalarda insan sağlığı için güvenilir ve erişilebilir ürünler sunma vizyonu doğrultusundaki çalışmalarını hızlandırıyor.

İmza töreninde konuşan Nobel İlaç Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Nobel AFF Genel Müdürü Selçuk Tanrıverdi, konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “İnsanın sağlık hizmetlerine ulaşmakta zorluk yaşadığı dünyamızda; faaliyet gösterdiğimiz tüm coğrafyalarda nitelikli ilacı erişilebilir kılmayı, en önemli sorumluluklarımızdan biri olarak görüyoruz. Bu amaçla, eşdeğer ilaç ve farklı hastalıklar için ilaç etken maddelerinin geliştirilip üretilebilmesi amacıyla 2013 yılında biyoteknolojiyi stratejik öncelik olarak tanımladık. Söz konusu alanda öncü olma hedefimizle 2019 yılında Türkiye’nin en yüksek kapasiteli biyoteknolojik hammadde ve üretim tesisi yatırımını gerçekleştirdik. Kazakistan’da Nobel AFF ile attığımız bu imza ile de biyoteknolojik ilaç üretimi alanındaki çalışmalarımızı yeni bir boyuta taşıyoruz. Sağlık için Değer ilkemiz doğrultusunda çalışmalarımızı tüm hızımızla sürdürerek yenilikçi çözümler ile hastalar için sürdürülebilir değer yaratmaya devam edeceğiz.”
İlaç alanında ülkede inovasyon ve ilerlemeye öncülük ediyor

Sağlık için Değer ilkesi ile faaliyet gösteren yüzde yüz Türk sermayeli ilaç şirketi Nobel, ilk yurtdışı yatırımlarından birini Ulkar Holding bünyesinde Nobel AFF adıyla 2002 yılında Kazakistan’a gerçekleştirmişti. GMP sertifikasını Kazakistan’da alan ilk şirket olan Nobel AFF, ihracattaki başarısı ve vergi sıralamasındaki konumu ile dikkat çekiyor. Nobel AFF Kazakistan ilaç sanayisinde inovasyon ve ilerlemeye öncülük ediyor. Nobel AFF, 500’e yakın çalışanı, yıllık 750 milyon tablet, 250 milyon kapsül, 20 milyon şurup ve süspansiyon, 10 milyon krem ve pomat üretim kapasitesi ile faaliyetlerine devam ediyor. Yerel pazarda yaklaşık 300 çeşit ürünü bulunan Nobel AFF; Kırgızistan, Özbekistan, Rusya, Belarus, Moğolistan ve Moldava’ya ürünlerini ihraç ediyor.

Nobel İlaç Hakkında: 70 yıla dayanan tecrübesiyle bugün uluslararası bir oyuncu olan Nobel, yerli sermayeli bir Türk şirketi olarak kuruldu. Firma, “İnsan sağlığı için dünyanın her köşesinde güvenilir ve erişilebilir ürünler sunma” vizyonuyla yıllar içinde uluslararası platformda değerli bir konuma erişti. Bugün Nobel; Türkiye’de üç, Kazakistan ve Özbekistan’da da birer tane olmak üzere toplam beş üretim tesisiyle faaliyet gösteriyor. Yaklaşık 4000 kişilik, alanında uzman kadrosu bulunan Nobel, uluslararası standartlara göre ürettiği nitelikli ürünlerini yaklaşık 50’den fazla ülkeye ihraç ediyor, 20’den fazla ülkedeki temsilcilikleriyle tanıtım ve satış faaliyetlerini yürütüyor.



Diğer Haberler
Hindistan'da Sensex Endeksi %0.14 artışla 66023,24 puandan kapandı
Erdoğan: Türk Lirası’nın değer kaybettiği süreç sona gelmiştir
Erdoğan: Bu güven fon akışını tetikleyecek. Fon akışı lirada reel değerlemeye sebep olacak
Erdoğan: Bu da dezenflasyonu hızlandıracak, büyümenin aşağı yönlü risklerini sınırlayacak. Neticede hem makul düzeyde büyüyeceğiz, hem enflasyon düşecek bu koşullarda
Facebookta Paylaş