Yüksek enflasyon ve rasyonel para politikası ile desteklenen borsa
Yeni ekonomi yönetiminin ve TCMB'nin şu ana kadar attığı adımlar, açık bir şekilde geleneksel politikalara dönüşün ve makroekonomik politikalara olan güvenin artmasının sinyalini vererek Türkiye'nin risk priminin düşmesine sebep oluyor.
Hisse senetleri, artan yatırımcı sayısı ile birlikte yerli yatırımcılar için enflasyondan korunma aracı olmaya devam ediyor. Mevduat faizleri pozitif reel getiri sağlamaya başladığında (henüz o noktaya geldiğimizi düşünmüyoruz), hisse senetlerinden bir miktar çıkış görebiliriz.
Daha geleneksel para ve maliye politikalarına dönüş piyasalardan olumlu tepki aldı. Uzun süren çıkışların ardından yabancı kurumsal yatırımcılar yavaş yavaş geri gelmeye başladı. Ülke notunda olası bir iyileşmenin 2024'te daha fazla sermaye girişini teşvik etmesi muhtemeldir. Türkiye şu anda Fitch ve S&P tarafından yatırım yapılabilir seviyenin beş kademe altında, Moody's tarafından ise altı kademe altında derecelendirilmiştir. Ancak üç derecelendirme kuruluşu da Türkiye'nin görünümünü negatiften durağana yükseltti.
BIST100 için 12 aylık hedef değerimiz 10 bin. Bu da mevcut seviyeden %18 yükseliş potansiyeline işaret ediyor.
Hisse senedi piyasası, 8 Eylül'e kadar BIST100'de %82 getiri ile güçlü bir seçim sonrası yükseliş yaşadı. Sonrasında piyasa güçlü yükselişi sindiriyor ancak olumlu eğilimin 2023 yıl sonuna kadar devam etmesini bekliyoruz.
Daha seçici olmanın zamanı geldi. Makroekonomik görünürlüğün artmasıyla birlikte bankacılık sektörünün faaliyet ortamının kademeli olarak iyileşmesi bekleniyor, bu nedenle sektör için olumlu görüşteyiz. Sıkı para politikasıyla yurt içi tüketimin önemli ölçüde yavaşlaması, otomotiv, dayanıklı tüketim malları, emlak ve mobilya gibi faize duyarlı sektörler için olumsuz bir durum. Perakende ve telekom gibi daha defansif sektörleri tercih ediyoruz. Depremle ilgili harcamalar çimento, cam, çelik ve diğer yapı malzemesi sektörlerine olumlu katkı sağlayabilir.
En beğendiğimiz hisseler, bankalardan AKBNK ve YKBNK; banka-dışı sektörlerden BIMAS, CCOLA, FROTO, MAVI, MGROS, PGSUS, TCELL ve THYAO.
ICBC Turkey Yatırım Menkul Değerler
https://www.icbcyatirim.com.tr/tr/
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.