Lenzing Group, Karl Mayer Group ile Stratejik İş Birliğine Gitti

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Selüloz bazlı elyaf üreticisi Lenzing Group, tekstil makineleri sektöründe geniş ürün ve hizmetlerin yanı sıra kendi dijital çözümlerini sunan KARL MAYER Group ile stratejik bir iş birliğine imza attığını duyurdu. İş birliğiyle hem çözgülü hem düz örgü makinelerinde bitkisel, doğada çözünebilir ve fosil içermeyen malzemelerin kullanımı artacak. Lenzing ve KARL MAYER GROUP arasındaki iş birliği, tekstil sektörünün daha sürdürülebilir bir geleceğe kavuşmasında önemli bir adım olarak görülüyor.
Yapılan iş birliğiyle çözgülü örme makinelerinde, geri dönüşümü kolay olan TENCEL™ Lyocell elyaflarının ve TENCEL™ Lyocell filament ipliğin daha fazla kullanılması sağlanacak. Modaya uygun düz örme üretim süreçlerinde karbon sıfır TENCEL™ elyaflarının kullanıldığı STOLL düz örme makinelerinin kullanımının çevresel etkisi de azaltılmış olacak. Ayrıca Lenzing’in tekstil zincirindeki iş ortaklarının katma değerli çözümler sunma konusunda desteklenmesi ve tedarik zincirinde karbon ayak izinin azaltılması taahhüt ediliyor.
 
‘Tekstil değer zincirinin iklim hedeflerine ulaşmasına katkı sağlıyoruz’
Lenzing Global Tekstil İş Biriminden Sorumlu Başkan Yardımcısı Florian Heubrandner, iş birliğiyle ilgili olarak şunları söyledi: “Lenzing olarak sektörün sürdürülebilir gelişimini ve büyümesini sağlayan çözümlere öncülük ederek aynı vizyona sahip iş ortaklarımızla iş birliği yapmaya devam ediyoruz. KARL MAYER GROUP ile yaptığımız bu iş birliği sayesinde, doğada çözünebilen botanik malzemelerin kullanımını kolaylaştırıyoruz. Bu sayede tekstil değer zincirine iklim hedeflerine ulaşma ve çevreye duyarlı marka ve tüketicilerin ihtiyaçlarının karşılamasında öncülük ediyoruz.”
 
KARL MAYER GROUP CEO’su Arno Gärtner ise şunları söyledi: “KARL MAYER GROUP olarak, tekstil makineleri alanında pazarın nabzını tutan lider üreticiyiz. Verimliliğe ek olarak, sürdürülebilirlik müşterilerimiz için önemli bir başarı faktörü haline geldi. Düşük çevresel etkiye sahip çözümler sağlamak amacıyla tekstil değer zinciri boyunca sektörün öncüleriyle beraber çalışıyoruz. İplik konusunu da bu açıdan özellikle önemli görüyoruz. Geri dönüştürülmüş insan yapımı elyaflar makinelerimizde yüksek verimle kullanılabilmektedir. Lenzing ile yaptığımız bu iş birliğiyle işlenebilecek malzeme yelpazesini petrol içermeyen iplik çeşitlerini dahil ederek genişletmeyi amaçlıyoruz. Bu sayede hem sürdürülebilirliği hem de yeni ürün geliştirme potansiyelini artırıyoruz.”
 
Çözgülü örgü makinelerinde fosil yakıt içermeyen malzeme kullanımı artacak
Markaların sürdürülebilir hammaddeleri tercih etmeye başlamasıyla birlikte, fosil bazlı malzemelerden elde edilen elyaf ya da iplik türlerinin kullanıldığı ekipman veya makinelerin de botanik alternatiflere uyum sağlayacak hale getirilmesini planlanıyor. İş birliği ayrıca TENCEL™ Lyocell elyaflar ile TENCEL™ Lyocell filament iplik gibi fosil yakıt içermeyen malzemelerin de KARL MAYER çözgülü örme makinelerinde işlenebilmesini sağlamayı amaçlıyor. Bu iş birliği aynı zamanda botanik ve doğada çözünebilir malzemelerin kullanımıyla yeni ürün çeşitlerinin ortaya çıkmasına imkan tanıyacak. Lenzing'in kendi değer zincirinde TENCEL™ Lyocell elyafların ve filament ipliklerin işlenmesi konusundaki teknik bilgisi de yapılan iş birliğinde belirleyici olacak. İş birliği kapsamında iplik üreticileri de malzemeyi yeni ve farklı tekstil uygulamalarına uyarlama konusunda desteklenecek.
 
Düz örme ayağındaki iyileştirmeler sürdürülebilir tekstil değer zincirinin önünü açacak
Yapılan iş birliği üretim süreçlerinin çevreye etkisinin azaltılmasına yönelik ortak bir vizyon ortaya koyuyor. Sıfır karbonlu TENCEL™ elyaflarla karbon ayak izinin ve STOLL düz örgü makinelerinde malzeme tüketiminin azaltılması öngörülüyor. Düz örme, iç çamaşırı üretimi kullanımına uygun, 20 gauge makinelerde ultra ince düz örgü kumaşlara uygulanan bir yöntem. İç çamaşırı kesim ve dikim üretimi bu alanda en iyi uygulama olarak devam ettirildiğinden, bu yöntem aynı zamanda yeni bir üretim süreci ortaya koymuş oluyor. İş birliği sayesinde tekstil üretim tesislerinde yenilenebilir enerji kaynaklarının kullanılması ve etkili tedarik zinciri yönetimleri benimsenecek. Ayrıca her iki grup botanik ve fosil yakıt içermeyen elyaf kullanımı ile en düşük karbon emisyon oranlarını yakalamak isteyen üreticilere hitap edecek.
 
Lenzing ve KARL MAYER GROUP, yaptıkları iş birliği kapsamında örme alanında gelişen yeni inovasyonun örneklerini 8-14 Haziran 2023’te Milano’da gerçekleştirilecek ITMA 2023 fuarında (Salon 2-E212 ve Salon 4-B-119) konsept ürün, teknik numune ve kumaşla sergileyecek. Etkinlik boyunca tekstil değer zinciri ortakları da sürdürülebilirliği kendi üretim süreçlerine nasıl dahil edebileceklerini grup yetkilileriyle görüşerek öğrenebilecek.



Diğer Haberler
Çin Dışişleri Bakanığı: (Japonya'da NATO planlama irtibat ofisi hakkında) Çin bu girişime karşı
TCMB yarın valörlü 1 ay vadeli 300 milyon dolar tutarında döviz karşılığı TL swap ihalesi açtı
TCMB yarın valörlü 3 ay vadeli 100 milyon dolar tutarında döviz karşılığı TL swap ihalesi açtı
Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi %1.3 düşüşle 3204,75 puandan kapandı
Mayıs ayında inşaat sektörü güven endeksi: 92.2 (Önceki ay: 88.4) - TÜİK
Mevsimsel etkilerden arındırılmamış imalat sanayi kapasite kullanım oranı Mayıs ayında: 76.0% (Önceki ay: 75.4, Mayıs 2022: 78.0%)
Mevsimsellikten arındırılmış Reel Kesim Güven Endeksi Mayıs ayında:105.1 (Önceki ay: 105.1) - TCMB
Mevsimsellikten arındırılmamış Reel Kesim Güven Endeksi Mayıs ayında:108,3 (Önceki ay: 108.0) - TCMB
Gelecek 12 aylık dönem sonu ÜFE beklentisi Mayıs ayında: % +62,8 (Önceki ay: +67.6%) - TCMB İktisadi Yönelim Anketi
TCMB bugün valörlü 2 hafta vadeli 200 milyon dolar tutarında döviz karşılığı TL swap ihalesi açtı
Facebookta Paylaş