KPMG Türkiye, veri ve analitik mükemmeliyet merkezi oldu

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

KPMG Global'in beş yılda 5 milyar dolarlık küresel teknoloji yatırımının içinde yer alan KPMG Türkiye, küresel ağın Lighthouse lisansını aldı. Veri, analitik, akıllı otomasyon ve yapay zeka teknolojileri alanında dünyadaki mükemmeliyet merkezleri arasına giren KPMG Türkiye, uzman kadrosuyla şirketlerin ihtiyaçlarına çözüm sunuyor, daha hızlı ve doğru karar vermelerini destekliyor. KPMG Türkiye Lighthouse Lideri Gökhan Mataracı, "Gelecek, veri ile şekilleniyor. Biz de KPMG Türkiye olarak veriyi bilgi ve iç görüye dönüştürme konusunda iş ve teknoloji çözümlerini hayata geçiriyoruz" dedi.

KPMG Türkiye, küresel ağının denetim, vergi ve danışmanlık alanlarında gelişmiş veri yönetimi, ileri seviye analitik, yapay zeka, akıllı otomasyon ve yıkıcı teknoloji uygulamaları için kurulan Lighthouse lisansını aldı. Bu lisansla veri analitiği ve yapay zeka gibi yeni teknolojilerde dünyanın mükemmeliyet merkezleri arasına giren KPMG Türkiye, şirketlerin daha hızlı ve doğru karar vermelerini destekleyecek hizmetlerle rekabet avantajı sağlayacak yeni yöntemler de sunuyor. 32 ülkede 14 binden fazla KPMG profesyonelinden oluşan Lighthouse, Google, Microsoft, Oracle ve IBM gibi teknoloji devlerinin iş birliğiyle hizmet veriyor.

"Veri ile rekabet avantajı sağlıyoruz"
KPMG Türkiye Lighthouse Lideri Gökhan Mataracı, teknolojik dönüşüm sürecini dört aşamada ele aldıklarını söyledi. Şirketlerin ihtiyacına bağlı olarak, tek bir uygulamanın devreye alınması veya uçtan uca entegre bir çözüm geliştirilmesinin mümkün olduğunu söyleyen Mataracı, "Yıkıcı teknolojiler iş modellerini yeniden tanımlarken, veri geleceği şekillendiriyor. Küresel lider işletmelerin yeni sermayesi veri, işlendiğinde değerine değer katıyor. Bu bağlamda, karmaşık veri kaynaklarından elde edilmiş büyük miktarda veriye uygun şekilde tasarlanan bir veri yönetimi süreci kritik önem taşıyor. KPMG Türkiye olarak veri içerisinde ilk bakışta görülmeyen gizli kalmış örüntülerin belirlenmesi ve aksiyon alınabilmesini sağlayan; veri düzenleme ve dönüşüm, istatistiksel modelleme, makine öğrenmesi veya yapay zeka algoritmalarının uygulanması konusunda işletmelere destek oluyoruz. Doğru veri kaynaklarının kullanılmasıyla, kapsamlı bir iç görü elde ederek, daha hızlı ve doğru kararlar vermelerini destekliyoruz" dedi.

Mataracı, şirketlerin yapay zekadan destek alarak hem maliyetlerini düşürebileceğini hem de daha yüksek iş gücü kapasitesine ulaşabileceklerini de söyledi. Mataracı, şöyle devam etti: "Analitik konusundaki deneyimimizi, güvenilir veri tabanı ve sektör tecrübesiyle birleştirerek, kendi kendini sürekli geliştirebilen çözümler üretiyoruz. Yapay zeka ve akıllı otomasyon ile iş modellerini yeniden tasarlarken rekabet avantajı sağlayacak yeni yöntemler de kazandırıyoruz."



Diğer Haberler
YUNANİSTAN'DA SANAYİ ÜRETİMİ TEMMUZ'DA YILLIK %-0.2 (ÖNCEKİ:%-4.9)
İTALYA HANEHALKININ YEREL BANKALARDAKİ MEVDUATLARI TEMMUZ'DA 2.51 TRLYN EURO (HAZİRAN: 2.64 TRYN)
İTALYA BANKALARINDAKİ BRÜT SORUNLU KREDİLER TEMMUZ'DA 65.21 MYR EUROYA GERİLEDİ (HAZİRAN: 68.79 MYR) -MERKEZ BANKASI
İTALYA BANKALARIIN MALİ OLMAYAN KURUMLARA KREDİLERİ TEMMUZ'DA YILLIK%4.4 YÜKSELDİ -MERKEZ BANKASI
FİTCH: TÜRKİYE'DE REEL GSYH'NİN 2021 VE 202'DE SIRASIYLA % 5,0 VE% 4,6 BÜYÜYECEĞİNİ TAHMİN EDİYORUZ
FİTCH: GSYİH BÜYÜMESİ GÜNCELLENMİŞ TAHMİNLERİMİZE PARALEL İYİLEŞMEYE DEVAM EDERSE, BU VARLIK KALİTESİNDEKİ HASARLARII TELAFİ EDEBİLİR
FİTCH, KORONAVİRÜS TÜRK BANKALARININ VARMIK KALİTESİNİ ZAYIFLATACAK
FİTCH: AMA BU, 2020 YILI GELİR TABLOLARINDA DAHA FAZLA GÖRÜNÜR OLACAK
TCMB, 07.10.2020 vadeli 10.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
MORGAN STANLEY, 2021 2. ÇEYREK İÇİN BRENT FİYAT TAHMİNİNİ 45 DOLAR/VARİL'DEN 47.5 VARİLE YÜKSELTTİ
Facebookta Paylaş