Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
Sigortacılık sektörünün önde gelen firmalarından Koru Sigorta, Türkiye Kalite Derneği(KalDer) tarafından yürütülen Ulusal Kalite Hareketi’ne (UKH) dahil oldu. İyi Niyet Bildirgesi KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Görgün Özdemir ve Koru Sigorta Genel Müdürü Soner Şahin tarafından şirket merkezinde törenle imzalandı.
Böylece Koru Sigorta, 21 yıldır performans iyileştirme stratejisi olarak EFQM Mükemmellik Modeli’ni esas alan bu programa, Türk Sigorta Sektöründen katılan ilk sigorta şirketi oldu. Ulusal kalite bilincinin yaratılması, gelis?tirilmesi ve toplam kalite yönetimi ile mükemmellik modeli uygulamalarının yaygınlas?tırılmasının ilk adımı olarak görülen Ulusal Kalite Hareketi I?yi Niyet Bildirgesi’ni imzalayan kurum ve kuruluş sayısı ise 688’e yükseldi.
Koru Sigorta’yı kalite ve mükemmellik alanlarındaki çabalarından dolayı kutlayan KalDer Yönetim Kurulu Başkanı Görgün Özdemir, Ulusal Kalite Hareketi’nin sadece Koru Sigorta’ya değil sigortacılık sektörüne önemli katkılarının olacağını söyledi. Özdemir, “Artık başarılı olmanın marifet olarak sayıldığı dönemlerden çok uzaktayız. Günümüzün başarı anlayışı onu ne kadar sürdürebildiğimizle doğru orantılıdır. Bu nedenle yapılacak tek şey var; mükemmelliği aramaya ve onu sürdürülebilir kılmaya devam etmek” diye konuştu.
İmza töreninde konuşan Koru Sigorta Genel Müdürü Soner Şahin ise “Kurulduğundan beri ilkleri gerçekleştiren Koru Sigorta, Ulusal Kalite Hareketi’ne katılan ilk sigorta şirketi olarak bir ilke daha imza attı.” dedi. Koru Sigorta’nın yenilikçi, ilkeli ve sorumlu sigortacılık yaklaşımı ile sektörde örnek gösterilen bir şirket olmayı hedeflediğini belirten Şahin, sürdürülebilir hizmet kalitesini, tüm ekibi ve paydaşları ile birlikte özümsemek ve hayata geçirmek amacıyla Ulusal Kalite Hareketi sürecine katıldıklarını söyledi.
Şirket olarak kalite yolculuğunun kendileri için büyük önem taşıdığını kaydeden Şahin, KalDer ile önemli bir iş bbirliğine imza attıklarını, bu sürecin diğer sigorta şirketleri açısından da örnek alınmasından sektör adına memnuniyet duyacaklarını belirtti.
KalDer’in “Yaşamın Her Alanında Kalite” hedefi ile Ulusal Kalite Hareketi Süreci
Ulusal Kalite Hareketi İyi Niyet Bildirgesi’nin imzalanması ile başlayan sürecin ilk aşaması, Kurumsal Olgunluk Seviyesi belirleme Anketi adı verilen değerlendirme yönetimidir. EFQM Modeli’nin 9 ana kriterine ilişkin yaklaşık 50 sorudan oluşan bu anket sonucunda kurum ve kuruluşların Mükemmellik Modeli çerçevesinde olgunluk seviyeleri belirlenir. Belirlenen seviye doğrultusunda kuruluşa, mükemmellik yolculuğu için bir yol haritasının sunulması ile yolculuğun adımları ortaya konur.
Bundan sonraki aşama, olgunluk seviyesine bağlı olarak kuruluşta temel kavramlar veya 9 ana kriterin tamamını kapsayacak bir değerlendirmenin yapılmasıdır. Öz değerlendirme veya dış değerlendirme şeklinde gerçekleştirilen bu aşamada kuruluşun kuvvetli ve iyileştirilmeye açık alanları açıık olarak ortaya konmuş ve iyileştirme planları için gereken hazırlıklara başlanmasına imkân veren bilgiler elde edilmiştir. Kuruluşların olgunluk seviyelerine bağlı olarak 2-5 yıl arasında kuruluş; kararlılık, yetkinlik ve olgunluk seviyeleri olarak adlandırılan mükemmellik aşamalarını geçmeye ve ödüle aday bir kuruluş olmaya hazırdır