Kedi köpek mamasında ihracat hedefi 140 milyon dolar-EİB

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:
 
 Kedi-köpek maması ihracatının %60'ı Ege Bölgesi'nden yapılıyor. Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği, kedi-köpek maması üretim ve ihracatında zirvede yer alıyor. Türkiye ve Avrasya'nın en büyük evcil hayvan buluşması olan PET İZMİR 2024 Fuarı, 25 Eylül'de Fuar İzmir'de kapılarını açtı.
 
Fuarın açılışında konuşmalarını gerçekleştiren Ege Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Muhammet Öztürk, "Evcil hayvan mamaları, ağırlıklı tahıl hammaddeleri içeren bir ürün olarak Birliğimizin faaliyet alanında yer alıyor. Petfood sektörü, Türkiye için yükselen bir değer haline geldi. Birlik olarak bu sektördeki gelişmeleri yakından takip ediyor, sektörün son yıllarda gösterdiği büyük atılımı gururla izliyoruz. Dünya genelinde ihracat hacmi olarak 2023 yılında yaklaşık 25 milyar dolarlık bir pazar büyüklüğüne ulaşan evcil hayvan mamaları sektörü, ülkemizde daha da hızlı bir ivme yakaladı. Sektörün Türkiye'de 2014 yılında 4,5 milyon dolar olan ihracat hacmi, 2023 yılında 27 kat artarak 122 milyon dolara ulaştı. 2024 yılı itibarıyla yaklaşık 100 ülkeye 102 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Yıl sonunda bu rakamın 140 milyon dolara çıkmasını bekliyoruz." dedi.
 
2023 yılında %38'lik büyüme ile 122 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirildi
 
Başkan Öztürk, "Bu sektörü bizler için özel kılan bir diğer nokta ise Türkiye genelindeki ihracatın %60'ının Ege bölgesinden yapılması. 2023 yılında %38'lik büyüme ile 122 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirilirken, bunun 74 milyon doları Ege İhracatçı Birlikleri üzerinden yapıldı. Bölgemizdeki yatırımlar hız kesmeden devam ediyor. İleride çok daha büyük rakamlara ulaşabileceğimiz bir potansiyel görüyoruz. Bizler, Ege İhracatçı Birlikleri olarak, petfood sektörünün bu gelişimini desteklemek için var gücümüzle çalışıyoruz. Üye firmalarımızla sürekli temas halindeyiz, sektörün karşılaştığı zorluklara çözüm üretmek ve her anlamda firmalarımızın yanında olmak için çalışıyoruz. Fuar boyunca da bu desteği hissettirmek adına 128 numaralı standımızda ziyaretçileri ve katılımcı firmalarımızı ağırlayacağız." diye konuştu.
 
Petfood ihracatçısı firmaları bir araya getirerek, Ticaret Bakanlığı destekli bir UR-GE Projesi başlatmak istediklerini belirten Başkan Öztürk sözlerini şöyle noktaladı:
 
"Bu proje kapsamında, %75 devlet destekli eğitim, danışmanlık, alım heyetleri, fuar katılımı ve tanıtım gibi imkanlar sunarak, firmalarımızın uluslararası pazarlarda rekabet gücünü artırmayı hedefliyoruz. Bu vesileyle, ihracatımızı büyütmek ve ülke ekonomisine katkıda bulunmak için canla başla çalışan tüm firmalarımıza, fuar organizasyonunu gerçekleştiren Tema Fuarcılığa ve ev sahibi İzfaş'a, destek veren tüm kurumlarımıza ve sektörümüzün bütün paydaşlarına teşekkür ediyorum."



Diğer Haberler
Plastikkart ile Sipay Elektronik Para arasında, toplam değeri 4.500.000 Euro'luk uzun vadeli akıllı kart ve kişiselleştirme satış anlaşması imzalandı
MİA Teknoloji ile IoT ve Edge Computing alanındaki inovatif çözümleriyle Güney İtalya'nın öncü firması Tera Srl arasında Edge Computing, Yapay Zeka, Enerji ve Uzay & Havacılık alanlarında iş birliği yapmak amacıyla İyi Niyet Anlaşması imzalandı
ABD'de MBA Satın Alma Endeksi Değişimi :%+1.4
ABD'de MBA Piyasa Endeksi: 296.1 (Önceki: 266.8)
ABD'de MBA Refinansman Endeksi Değişimi:% +20.3
ABD'de MBA 30 Yıllık Mortgage Faizi: %+6.13 (Önceki:%6.15)
ABD'de MBA Satınalma Endeksi: 148.1 (Önceki:146.1)
ABD'de MBA Refinansman Endeksi: 1132,9 (Önceki:941.4)
Facebookta Paylaş