Kafein Yazılım başta telekom olmak üzere şirketlere yazılım hizmeti sunmaktadır. Şirketin sunduğu hizmetler arasında BSS, uygulama geliştirme, test / test otomasyon hizmetleri, proje yönetimi, anahtar teslim yazılım çözümleri, danışmanlık, yönetilen hizmetler, dış kaynak kullanımı hizmetleri yanı sıra veri analizi, veri madenciliği ve veri arşivleme hizmetleri bulunmaktadır. Şirket mayıs 2018’de borsada işlem görmeye başlamış olup, halen şirket paylarının %22.8’i kurucu ortak Cem Kalyoncu’da %21.7’si ise Verusaturk Girişim Sermayesi’nin elinde bulunmaktadır.
Şirket halka arzdan sağlanan kaynak ile Smartiks adlı bir başka yazılım şirketinin %51’lik hissesini 25.4 milyon TL karşılığında satın almıştır. Smartiks ise Müşteri İlişkileri Yönetim Sistemleri, İş Zekası, e-Ticaret uygulamaları ve Mobil uygulamalar konularına odaklanmaktadır. Kafein’in Smartiks’in özellikle müşteri tabanı ile getireceği sinerjiden yararlanarak büyümesini artırması beklenmektedir. Mevcut durumda Kafein’in gelirleri içerisinde telekom sektörü ağırlığı %70’ler seviyesinde bulunurken yeni müşteriler ve iş fırsatları ile telekom dışı segmentlerin payının orta vadede %50 seviyesine çıkartılması hedeflenmektedir. Kafein Türk Hava Yolları ve Hürriyet gibi şirketlerle yazılım alanında sözleşmeler imzalayarak portföyünü geliştirmektedir.
Ekonomideki yavaşlamaya rağmen yazılım sektöründeki büyümenin devam etmesi bekleniyor. Şirket gelirlerini yaptığı çalışmalar sonrasında 2018 yılında %70’ler seviyesinde artmasını beklerken, 2019 yılında da %35’lik bir artış öngörmektedir. Özellikle ilk yarıda gerçekleşen %94 seviyesindeki gelir artışı bu hedefin gerçekleşebileceğine işaret etmektedir. Bu büyümenin önümüzdeki yıllarda da yeni segmentlerin de müşteri portföyüne katılmasıyla devam etmesi beklenebilir. İleriye dönük olarak şirket bankalar, hastaneler ve belediyelere odaklanmaktadır.
Gelirler büyük oranda TL bazlı olarak gerçekleşirken döviz kısmı %20 seviyesindedir. Ancak döviz kısmının özellikle Smartikss’in attığı adımlarla artması beklenmektedir. Smartiks’in halihazırda ABD ve Dubai’de şubeleri bulunuken Hollanda ve İngiltere’de de yeni ofisler açılması planlanmaktadır. Şirket Teknopark’ta bulunurken buradaki teşviklerden faydalanmaktadır. Yeni açıklanan ekonomik programda ise yazılım sektörüne önem verileceğine atıfta bulunulması bu sektör için teşviklerin artarak devam edebileceğine işaret etmektedir. Şirketin geçtiğimiz dönem içerisinde karşılaştığı en büyük sorunlardan bir tanesi bir telekom şirketinden alacaklarındaki gecikme olarak ön plana çıkmaktadır. Ancak bu şirketin ana ortaklığında yaşanan değişiklik sonrasında bu gecikmenin de ortadan kalkması beklenmektedir.
Şirketin marjları Smartiks satın alması sonrasında iyileşme gösterecektir. Kafein’in FAVÖK marjı %12’ler seviyesinde bulunurken Smartiks’in marjı %22’ler seviyesinde bulunmaktadır. Şirketin Smartiks satın alması sonrasında konsolide marjları yukarı gidecektir. Kafein’in konsolide FAVÖK rakamının 2018 yılında 18 milyyon TL ve 2019 yılında ise 23 milyon TL seviyesinde gerçekleşebileceğini düşünüyoruz. Bu durumda şirket 2018 için 9.7x ve 2019 için 7.4x çarpanlarından işlem görmektedir. Fiyat Kazanç olarak ise sırasıyla 12.3x ve 9.6x olarak işlem görmektedir.
Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.gedik.com
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.