Joyce Teknoloji Batarya Sorumlusu Özdoğan, geliştirdikleri yerli üretim EDS sisteminin Joyce One araçlar için kullanılacağını söyledi

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Agrotech Grup şirketi Joyce Teknoloji tarafından geliştirilen Joyce One araçlar, enerji depolama sistemi (EDS) sayesinde elektrik ihtiyacını tamamen güneşten karşılayacak.

Joyce Teknoloji Batarya Sorumlusu Lütfullah Özdoğan, enerji bağımlılığına son vermek amacıyla geliştirdikleri yerli üretim EDS sisteminin Joyce One araçlar için kullanılacağını söyledi

Özdoğan, “Joyce Teknoloji olarak EDS sistemlerini üretiyoruz. EDS, güneşten elde edilen enerjinin bir batarya içinde biriktirilip gece gündüz kullanılmasını sağlayan bir depolama sistemi. Bu sistemi güneş panelleriyle entegre olarak kullanıyoruz. EDS'nin elektrikli motosiklet, elektrikli araç ve tarım ic¸in o¨zel tasarlanmıs¸ ZIKA'larda (I·nsansız Zirai Arac¸) kullanılması mümkün. Bataryanın en önemli parçası pildir. EDS'yi yine yerli üretim olan Aspilsan'ın lityum iyon pillerini kullanarak hayata geçirdik. Burada yüzde 90'ın üstünde yerli bir üretim söz konusu. Bunun yerli üretim olması enerjide dışa bağımlılığın azalması açısından ülkemiz için stratejik önem taşıyor” diye konuştu.

İSTER EVDE İSTE TARLADA ŞARJ İMKANI

EDS'nin ev, villa, otel ve tarım alanları gibi farklı yerlerde kullanılmasının mümkün olduğunu kaydeden Lütfullah Özdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu sistemi kullanmak için uygun bir alana sahip olmak gerekiyor. Ayrıca projelendirilip kurulması gereken bir sistem. Müşteri, bu sistemi kullanmak isterse güneş enerjisi sistemini ve depolama ünitesini kuracak bir alana ihtiyacı var. Eğer bu alanlara sahipse aracı aldıktan sonra tamamen güneş enerjisinden faydalanabiliyor. Yatırım maliyeti haricinde aracı bedava kullanabiliyor. Elektrik olmayan tarım alanlarında ise yine benzer bir sistemi kurmak mümkün. Yine firmamızın geliştirdiği I·nsansız Zirai Arac¸ları’ndan (ZİKA) bu sistemle güneş enerjisi sayesinde gece gündüz tarımda faydalanmak da mümkün”



GÜCÜNÜ GÜNEŞ ENERJİSİNDEN ALIYOR



EDS sistemi hakkında bilgi veren Özdoğan şöyle devam etti: “Garajın çatısına güneş panelleri kuruyoruz. Altında bir invertör ve EDS sistemi var. Güneş enerjisinden elde edilen elektrik invertör yardımıyla EDS içine depolanıyor. Daha sonra aracı şarj etmek istediğiniz zaman araç şarj aleti invertör yardımıyla EDS'den enerjiyi çeker, uygun voltaja getirir ve araç şarj edilebilir. EDS, Joyce One için bir buçuk depoluk bir enerji kapasitesine sahip bir sistem. Joyce One için ayrıca geliştirdiğimiz mobil batarya sisteminde ise bataryayı evinize getirerek prizden şarj etmeniz de mümkün”



Diğer Haberler
Çin Finansal Düzenleme Otoritesi: İmalat sektöründe ilk kez kredi vereceklere yönelik destek artırılacak
Hong Kong'da Hang Seng Endeksi %2.1 düşüşle 16248,97 puandan kapandı
İtalya'da AB uyumlu nihai TÜFE Mart'ta aylık %+1.2 (Beklenti: %+1.2, Önceki: %+1.2)
İtalya'da AB uyumlu nihai TÜFE Mart'ta yıllık %+1.2 (Beklenti: %+1.3, Önceki: %+1.3)
İtalya'da nihai TÜFE Mart'ta aylık %0.0 (Beklenti: %+0.1, Önceki: %+0.1)
İtalya'da nihai TÜFE Mart'ta yıllık %+1.2 (Beklenti: %+1.3 Önceki: %+1.3)
TCMB, 30.04.2024 vadeli 1.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
TCMB, 17 Nisan valörlü 1 ay vadeli 200 milyon dolar tutarında döviz karşılığı TL swap ihalesi açtı
Facebookta Paylaş