İzmir'de düzenlenen tekne fuarını yerli-yabancı 20 bin kişi ziyaret etti

Kuruluştan yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Fuarizmir’de düzenlenen ‘MAST - Marine Saloon Trade; Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı’ sona erdi. 250’den fazla teknenin sergilendiği fuarda 500 milyon TL’lik ticaret hacmi oluştu. Katılımcı firmaların fuar süresince birçok satış anlaşmasına imza attığına dikkat çeken ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Günaydın, ABD, Macaristan ve İtalya gibi ülkelerden de fuara ziyaretçilerin geldiğini açıkladı. ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Emel Yılmaz da, “Fuarımız, şehir ekonomisine çok büyük değer kattı. Katılımcı firmalarla yaptığımız görüşmelerde de olumlu geri dönüşler aldık. Firmalarımız ortaya çıkan iş hacminden memnundu.” dedi.
 
ED Fuarcılık ve İZFAŞ’ın düzenlediği ‘Fuarizmir’de MAST - Marine Saloon Trade; Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı sona erdi. Değerleri 15 bin TL ile 15 milyon TL arasında değişen tekne ve yatlar yoğun ilgi gördü. İzmir Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen fuarda değerli 500 milyon TL’yi bulan 250 tekne görücüye çıktı. İZFAŞ ve ED Fuarcılık’ın güç birliğiyle hayata geçirilen fuarda, boyları 3 metreden 16 metreye kadar değişen motoryat, yelkenli, trawler, sürat tekneleri ve son teknoloji botlar, ekipman ve aksesuarları sergilenirken, Yat ve Tekne Endüstrisi Derneği (YATED) ile İzmir Tekne ve Yat İmalatçıları Dayanışma Derneği (TEKİMDER) de destekçiler arasında yer aldı.
 
ABD’DEN MACARİSTAN’A ZİYARETÇİ AKINI
MAST Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı sonrasında değerlendirmelerde bulunan ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Dilek Günaydın, “İzmir’de düzenlediğimiz fuara gösterilen ilgi memnuniyet vericiydi. Dünyanın en büyük tekne markaları, aynı zamanda Türkiye'nin en büyük tekne üreticilerini İzmir’de buluşturmuş olduk. Fuarı, Almanya’dan Amerika Birleşik Devletleri’ne, İtalya’dan Macaristan’a kadar birçok ülkeden ve Türkiye’nin dört bir yanından yerli, yabancı toplam 20 bin 540 kişi ziyaret etti. Toplamda 500 milyon değere sahip 250 tekne sergilenmiş olsa da, markaların fuar süresince yaptığı satış anlaşmalarının değeri 500 milyon TL’yi aştı. Birçok firma sergiledikleri teknelerden çok daha fazlasını satma imkanı buldu.” dedi.
 
ŞEHİR EKONOMİSİNE DEĞER KATTI
Türkiye’nin, dünyada tekne ve yat üretiminde tercih edilen ülke konumuna geldiğini ifade eden ED Fuarcılık Kurucu Ortağı Emel Yılmaz, “Fuarımız, şehir ekonomisine çok büyük değer kattı. Katılımcı firmalarla yaptığımız görüşmelerde de çok olumlu geri dönüşler aldık. Firmalarımız ortaya çıkan iş hacminden memnundu. Ziyaretçiler de İZFAŞ ve ED Fuarcılık ortaklığı ile ilk kez düzenlenen MAST- Marine Saloon Trade, Tekne, Tekne Ekipmanları ve Deniz Aksesuarları Fuarı’nda, dünyaca ünlü tekne markalarını, sektörün büyük yerli üreticilerini ve denizcilik alanındaki ekipman ile aksesuar firmalarını bir arada görme fırsatı buldu.” diye konuştu.



Diğer Haberler
S&P: İleriye dönük olarak, zayıflayan makroekonomik ortam ile Avrupa bankalarının aktif kalitesinin kötüleşmesi arasında gecikmenin olduğunun farkındayız
S&P: Avrupa bankalarının aktif kalitesi 2023'te hafifçe kötüleşecek ancak pozitif reel faiz oranları 2024 için görünümü gölgeliyor
S&P: 2024 yılında Avrupa bankalarında reel faizlerin pozitife dönmesini bekliyoruz
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 126665,3 milyon TL artıda
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 227000,0 milyon TL
Facebookta Paylaş