İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği, Katar'a düzenlediği ikinci sanal heyet organizasyonunu toplam 150 adet iş görüşmesi ile tamamladı

Kuruluştan konuya ilişkin yapılan basın açıklaması aşağıda bulunuyor:

Türk İklimlendirme Sektörü, 2022 yılında FIFA Dünya Kupasına ev sahipliği yapacak olan Katar'ın iklimlendirme alanında yapacağı yatırımların adresi olmak istiyor. Bu doğrultuda çalışan İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) 05-08 Ekim 2020 tarihleri arasında Katar'a düzenlediği ikinci sanal heyet organizasyonunu 80 saat süren toplam 150 adet iş görüşmesi ile tamamladı.

Katar sanal ticaret heyetine ülkemizden 18 firma, Katar'dan ise 42 farklı firma katılım sağlarken yapılan görüşmelerde ticari ilişkiler geliştirilmesine ve büyütülmesine yönelik pek çok konu firmalar arasında masaya yatırıldı.

Doha Büyükelçimiz Dr. M. Mustafa Göksu'nun açılışını yaptığı Katar Sanal Heyet organizasyonuna Türkiye'den ısıtma, soğutma, havalandırma ve klima ürün grupları üreticisi firmalar iştirak etti.

Katar Sanal Heyet Organizasyonu, 05 Ekim 2020 tarihinde Doha Büyükelçimiz Dr. M. Mustafa GÖKSU, Doha Ticaret Müşaviri Yasemin Ürkmez Aydın, İSİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Katar Sanal Heyet Başkanı Levent Aydın ile heyet katılımcısı firmaların temsilcilerinin katıldığı bir bilgilendirme toplantısı ile başladı. 06-07 ve 08 Ekim 2020 tarihlerinde ikili iş görüşmelerinin gerçekleştirilmesi planlanan toplantılar görüşmelerin oldukça verimli geçmesi nedeniyle toplam 10 güne yayıldı.

Zoom programı üzerinden Katar'da yerleşik İklimlendirme Sektöründen (HVAC Sektörü) ithalatçı, inşaat ve taahhüt hizmetleri ve danışmanlık sektöründen 42 firma yetkilisi ile yapılan görüşmelerde Türk firmaları toplam 150 iş görüşmesi gerçekleştirdi.
Kazakistan ile başlayan sanal heyet organizasyonlarının ihracatçılarımız için Katar ile daha da ivmelendiğini söyleyen İSİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Katar Sanal Heyet Başkanı Levent Aydın, şunları ifade etti: "İSİB olarak geçen ay yaptığımız Kazakistan sanal heyet toplantımızın sonuç odaklı ve çok verimli geçti. Üye firmalarımız ihracata dönüşecek birçok bağlantı gerçekleştirdi. Her sene yaklaşık 1,4 milyar dolar iklimlendirme sektörü ithalatı yapan Katar, Türkiye için çok önemli bir pazar. Ekonomik ve siyasi yönden çok yakın olduğumuz Katar, pandemi sonrası futbolda Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak. Bu doğrultuda ciddi yatırımları söz konusu. Biz de Türk İklimlendirme Sanayicileri olarak bu yatırımların adresi olmak istiyoruz. 6 Ekim'de başladığımız iş görüşmeleri verimlilik ve sonuç odaklı olması açısından çok iyi geçtiğinden görüşme takvimini 10 güne yaymak zorunda kaldık. Tesisat ve havalandırma ürünleri başta olmak üzere tüm ürün gamlarında detaylı sunumlar ve görüşmeler gerçekleştirdik. Bu sunumlar Katar'daki muhataplarımız tarafından da oldukça ilgiyle karşılandı. Firmalarımız için görüşmelerin ihracata dönmesi amacıyla toplantılar ardından da firmalarımıza desteğe devam edeceğiz



Diğer Haberler
ÇİN MERKEZ BANKASI: MAKRO KALDIRAÇ ORANININ BU YIL YÜKSELDİKTEN SONRA 2021'DE İSTİKRAR KAZANMASINI BEKLİYORUZ
ÇİN MERKEZ BANKASI: BÜYÜMEYİ DENGELEMEK VE RİSKLERİ ÖNLEMEK ARASINDAKİ DENGEYİ SÜRDÜRECEĞİZ
ÇİN MERKEZ BANKASI BAŞKANI : KÜÇÜK FİRMALARI DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ
YUNANİSTAN'DA TURİZM GELİRLERİ AĞUSTOS'TA 1.37 MYR EURO (ÖNCEKİ:4.1 MYR) -MERKEZ BANKASI
TCMB, 18.11.2020 vadeli 10.00 milyar TL tutarlı repo ihalesi açtı
YUNANİSTAN'DA CARİ İŞLEMLER DENGESİ AĞUSTOS'TA +0.08 MYR EURO (ÖNCEKİ:+1.8 MYR)
AB/BARNİER: KOTALARIN ADİL DAĞITIMI VE SULARA KARŞILIKLI GİRİŞ OLMASI GEREK
AB/BARNİER: KAPILARIMIZ AÇIK KALMAYA DEVAM EDİYOR
AB/BARNİER: ANLAŞMASIZ AYRILMA SENARYOSUNUN SONUÇLARI İLE ANLAŞMAYA HAZIR OLMALIYIZ
AB/BARNİER: MÜZAKERELERİN BAŞARISINDA AB'NİN BİRLİĞİ ANAHTAR
AB/BARNİER: OYUN ALANI TEMEL ENDİŞE OLARAK KALMAYA DEVAM EDİYOR
AB/BARNIER: ÖZELLİKLE MAL VE HİZMET TİCARETİ VE ENERJİ KONUSUNDA İLERİYE DOĞRU YOL ALDIĞIMIZI GÖREBİLİRİZ
AB/BARNİER: GERÇEK UYGULAMA SANSIYLA BİR ANLAŞMA İSTİYORUZ
AB/BARNIER: EŞİT OYUN ALANI, BALIKÇILIK VE YÖNETİŞİM KONULARINDA İLERLEME SAĞLANMALI
Facebookta Paylaş