Hepsiburada/Hanzade Doğan: Sağlıklı serbest piyasa için düzenleme gerekli - bloomberght.com


Hepsiburada Yönetim Kurulu Başkanı Davos'ta Bloomberg HT'ye değerlendirmelerde bulundu. Doğan Davos'ta görüşülen gündemlerin kutuplaşmış dünyada işbirlikleri ve yapay zeka olduğunu söyledi. Yeni e-ticaret düzenlemesini de değerlendiren Doğan yasayı desteklediklerini kaydetti.
Davos’ta iki tane önemli gündem var. Bunlardan biri kutuplaşmış dünyada işbirlikleri. Pandemiden çıktıktan sonra dünya ciddi zorluklarla karşı karşıya. Dünyanın her bölgesinde 1980’den beri görülmemiş enflasyon, Ukrayna savaşıyla tetiklenen bir enerji krizi ve 2023 için ekonomik durağanlık beklentisi hakim oldu.

İkinci gündem maddesi de yapay zeka oldu. Yapay zeka avukatlıktan doktorluğa birçok meslek kolunu birçok mesleği ortadan kaldırıp insanlığı büyük bir felakete mi sürükleyecek yoksa hizmetlere ve servislere erişimin maliyetini sıfıra indirip tüm dünyayı büyük bir refah seviyesine mi çıkaracak? Bu iki uç arasında tartışmalar oluyor. Yapay zekayı nasıl uygulamalı ve regüle etmeliyiz? Yapay zekadan doğacak olan serveti ve gücü nasıl paylaşmalıyız?

Bu konuda Dünya Ekonomik Forumu’ndan tartışılan alanlardan biri de Çin’in yapay zeka yatırımları ve Batı’nın bunun karşısında aldığı önlemler. Bir tarafta Batı kendi teknoloji şirketleriyle nasıl regülasyonlar uygulayacağını çalışırken diğer taraftan da kendi güvenlikleri için Çin’in Batı teknoloji şirketlerini satın almalarını yasakladılar.
Biz de bu alanda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Biz Türk Patent Enstitüsü’nün de patent verdiği bir rota optimizasyon uygulamamız var. Gerçekten derin makine öğretisiyle ve yapay zekayla kuryelerimizin kat ettiği yolu yüzde 8-10 oranında azalttık. Bizim yapay zekaya yaklaşımımız teknolojinin yıkıcı değil yapıcı gücüne inanmak oldu.

bloomberght.com internet sitesinde yayınlanan sözkonusu habere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:

https://www.bloomberght.com/hepsi-buradahanzade-dogan-saglik-serbest-piyasa-icin-duzenleme-gerekli-2323472



Diğer Haberler
Putin: Tarım sektörü için istikrarlı rezervlere ihtiyacımız var
Putin: 2023'te ekonomimize yönelik riskleri anlıyoruz
BarclayHedge: Kripto hedge fonu endeksi 2022 yılını yaklaşık %50 aşağıda bitirdi
Almanya Maliye Bakanı: (Sübvansiyonlar hakkında) Bir çıkış düşünmeliyiz, bu tutarı harcamaya devam etmemize izin veremeyiz
Almanya Maliye Bakanı : Enerji krizine cevaben tam 200 milyar euro gerekeceğini beklemiyoruz, enerji fiyatları beklenenden düşük
Almanya Maliye Bakanı: 2024 yılında normale kıyasla daha yüksek enflasyon ayrıca bekleniyor fakat gerileyecek
Almanya Maliye Bakanı: Yüksek enflasyonun temel nedeni Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı
Almanya Maliye Bakanı : Enflasyon oranında bir gerileme bekliyoruz
IMF Başkanı: Faiz oranları on yıllardır görmediğimiz bir seviyedeyken, yaşam maliyeti krizi yoksul hanehaklarını dramatik bir şekilde vuruyor
IMF Başkanı: 2023'te büyümenin daha da yavaşlamasını bekliyoruz
Facebookta Paylaş