Haftalık Teknik Bülten (Yatirimim.com)

Geçtiğimiz hafta küresel ekonomilere ilişkin verilerin pozitif gelmeye devam ettiğini gördük. Bu noktada PMI verileri hem Euro Bölgesi hem de ABD tarafında genel olarak beklentileri aştı ve reel ekonomide çarkların dönmeye bağladığını gösteren daha önceki verileri doğruladı. Özellikle ABD'de açıklanan Haziran PMI verisi 49.5 olan daralma bölgesinde olacağı beklentilerinin aksine 51.3 ile genişleme bölgesine yükselmesi büyümeye ilişkin beklentileri daha pozitif bir hale getirdi. Tabii ABD tarafında açıklanan istihdam verileri de piyasa beklentilerinin çok üzerinde gerçekleşti. Bu verilerin özellikle ABD'de korona virüse ilişkin yeni vaka sayılarında rekorların oluştuğu bir ortamda gelmesi ekonomiye ilişkin yeni kapanmalara yönelik beklentileri törpüledi. Küresel ölçekte reel ekonomilerde toparlanmaların devam ettiğini gösteren veriler geldikçe V tipi ekonomik toparlanma beklentileri de güçleniyor. Bu durum da özellikle hisse senetleri piyasalarına yansımakta. Fakat bol likidite ile tahvil getirilerinin oldukça düşük seviyelerde bulunması altın fiyatlarını desteklemeye devam ediyor. Ayrıca ekonomiye ilişkin beklentiler daha da güçleniyor olsa bile korona virüse ilişkin endişelerin masadan kalktığını söylemek de oldukça yanlış olur.
Bu hafta küresel ölçekte hizmet PMI verileri açıklanacak. Euro Bölgesi Maliye Bakanları kurtarma fonunun akıbetine ilişkin toplantı gerçekleştirecekler. Almanya'da fabrika siparişleri ve Çin tarafında enflasyon verileri hafta içerisinde izlenecek diğer veriler.
Hafta içi izlenmesi gerektiğini düşündüğümüz teknik seviyeleri inceleyelim:
Dolar/TL
Geçtiğimiz hafta bir miktar hareketlilik yaşandı. Bilindiği üzere haftalardır 6.85 seviyesinde sabit kalan paritede geçtiğimiz hafta oynaklık belirtileri gösterdi. Yine de güçlü bir teknik analiz için yeterli bir volatilite bulunmuyor. Yalnız 6.86 üzerinde 6.91 seviyesinin kısa vadede izlenmesi gerektiğini not edelim. Geçen hafta anlık olarak bu seviyelere yaklaşılmıştı. Aşılabilirse 6.98 / 7.00 seviyeleri izlenecektir. Aşağı yönde fiyatlamalarda ise 6.8250 ara desteği ile birlikte 6.7650 seviyesine gevşeme oluşabilir.
Ons Altın
1790 seviyesine yaklaşılmasının ardından gelen kar satışları ile haftaya başlarken 1770 desteğine kadar geri çekilmenin oluştuğunu gözlemlemekteyiz. Bu seviyenin aşağı yönde geçilebilmesi durumunda ons altında bir miktar daha düşüş meydana gelebilir. Bu sayede 1752 yükselen trend desteği ve 1745 majör destek seviyesini izleyeceğiz. Özellikle 1745 seviyesini önemsiyor ve bu seviyenin üzerinde gevşeme yaşansa bile kar satışı olarak nitelendiriyoruz. Yalnız 1745 altında fiyatlamaların meydana gelmesi durumunda ise ilk etapta 1722 seviyesine kadar aşağı yönde hareket oluşabilir.
Gram Altın
Ons altında oluşan hafif montanlı geri çekilme sonucu gram altın fiyatlarında da bir miktar gevşeme oluşmuş durumda. Yalnız gerilemenin ivme kazanması açısından ons altın tarafında düşüş hız kazanır ve Dolar/TL en azından yerinde sayarsa gram fiyatlarının 387 desteğine doğru geri çekilme olasılığı güçlenir. Hatta diğer enstrümanlarda oluşan fiyatlamalara paralel olarak 387 desteğinin kırılma ihtimali doğar. Böyle bir durumda 382 ve 375 seviyelerine doğru gevşeme yaşanabilir. Buna karşılık 397.10 seviyesini yakından izliyoruz. Geri çekilmelerin alım fırsatı sunduğunu belirttiğimiz gram altında 397.10 seviyesinin üzerinde 420 hareketinin başlama ihtimali kuvvetlenecektir.
Gram Gümüş
Gümüş fiyatlarında bir süredir yatay fiyatlamalar devam ediyor. Buna karşılık kısa vadede 3.98 seviyesinin üzerinde kalıcılığın yukarı yönde hareketleri destekleyebileceğini düşünüyoruz. Bu sayede 4.07 seviyesinin de üzerine yükselişin yaşanması ile birlikte 4.15 - 4.1740 bölgesine doğru hareket hız kazanabilir. Gümüş fiyatlarına ilişkin olumlu beklentimiz devam ediyor. Bunun yanında 3.98 seviyesinin üzerinde kalıcılık sağlanamaz ve geri çekilme hareketli oluşursa 3.95 desteğinin kırılması ile birlikte 3.90 ve 3.82 desteklerini takibe alacağız.
Paladyum
1988 seviyesinin aşağını yönde geçilmesi ile birlikte emtiada satış baskısının devam ettiğini görmekteyiz. 1916 desteğini gün içerisinde takip edeceğiz. Bu seviyenin aşağı yönde geçilmesi durumunda 1875 seviyesine doğru geri çekilme hız kazansa da özellikle 1777 desteğine doğru düşüş hareketinin devamı adına 1875 seviyesini dikkatle takip edeceğiz. Mevcut yatay hareketin yukarı yönde bozulması adına 1988 direncinin kırılması ana şart. Şimdilik bu yönde bir sinyal yok. Yalnız böyle bir fiyatlama gerçekleşebilirse emtiada 2110 - 2158 bölgesine doğru hareket marjı oluşacaktır.


www.yatirimim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
TEMEL MAL ENFLASYONU TÜM ALT GRUPLARDA YÜKSELİRKEN, HİZMET ENFLASYONU NORMALLEŞME SÜRECİNİN ETKİLEDİĞİ KALEMLER ÖNCÜLÜĞÜNDE ARTMIŞTIR- TCMB
BU GÖRÜNÜM ALTINDA B VE C GÖSTERGELERİNİN YILLIK ENFLASYONU VE EĞİLİMİ YÜKSELMİŞTİR.- TCMB
YAKIN DÖNEMDEKİ DÖVİZ KURU GÖRÜNÜMÜNE DE BAĞLI OLARAK PETROL VE ANA METAL HARİÇ İMALAT SANAYİ FİYATLARININ MEVSİMSELLİKTEN ARINDIRILMIŞ EĞİLİMİ BU DÖNEMDE AZALMIŞTIR- TCMB
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 42459,8 milyon TL ekside
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 22860,7 milyon TL
İSPANYA'DA MD SANAYİ ÜRETİMİ MAYIS'TA YILLIK %-24.5 (ÖNCEKİ:%-33.6)
ENERJİ FİYATLARI HAZİRAN'DA ULUSLARARASI PETROL FİYATLARINDAKİ TOPARLANMAYA BAĞLI OLARAK ARTARKEN GIDA YILLIK ENFLASYONU YATAY BİR SEYİR İZLEMİŞTİR- TCMB
BIST 100 ENDEKSİ HAFTAYA % 1.41 YÜKSELİŞLE 117384,51 PUANDAN BAŞLADI
Facebookta Paylaş