Haftalık Piyasa Bülteni (Yatirimim.com)

Geçtiğimiz hafta yurtiçi tarafta enflasyon ve yurtdışında ise ABD istihdam verileri piyasanın odağındaydı. Enflasyon ağustos ayında aylık bazda %0.86 artış kaydetti. Yıllık bazda bu artış %11.77 olarak kaydedildi. Hem yıllık hem de aylık bazda piyasa beklentilerinin altında enflasyon verileri görsek de TL üzerinde değer kaybının genel itibari ile devam ettiğini takip ettik. Burada en önemli pay ise Dolar endeksinin küresel ölçekte değerlenme yaşamasıydı. Bu noktada ABD'de Ağustos ayı istihdam verileri bir hayli önemliydi. Bu noktada ABD ekonomisinin 1.371K değerinde istihdam oluşturduğunu gördük. Piyasa beklentisi olan 1.400 seviyesinin altında bulunsa da istihdamda toparlanmanın devam ediyor olması itibari ile pozitif olarak yorumlanabilir. Kaldı ki işsizlik oranının %8.4 seviyesine gerilemesi ve iş gücüne katılım oranının artmasına karşılık işsizlik verisinin %9.8 olan beklentilerin altında gelmesi oldukça önemliydi. Ortalama kazançlarda da yukarı yönde ivmenin devam etmesi de piyasayı pozitif olarak etkiledi.
ABD verileri ile ons altın fiyatlarında dalgalanma yaşandığını gözlemledik. Burada ABD dolarının ve tahvil faizlerinde hafif çaplı toparlanma kaydedilmesinin etkisi çok büyük. Bu hafta ise ECB kararları ve Başkan Lagarde'nin konuşması önemli olacak. Geçtiğimiz hafta Avrupa enflasyonunun yeniden eksi bölgeye geçmesi bu haftaki ECB toplantısını kritik bir konuma getirdi. Güçlü bir hamle beklenmiyor fakat sözlü yönlendirme adımları atılabilir.
ABD tarafında enflasyon ve işsizlik maaşı başvuruları ve İngiltere'de aylık GSYİH verileri piyasaların odağında bulunacak.
Dolar/TL
Fiyatların 7.40 üzerinde bulunmaya devam ettiğini görüyoruz. Daha önceki analizlerimizde de bu seviyenin üzerinde kalıcılıkların devam etmesinin yukarı yönde fiyatlamaların önünü açacağını dile getirmiştik. Bu sayede 7.50 ara direncini takip etsek de yükselişin hız kazandığı bir fiyatlamada 7.6320 - 7.67 bölgesinin hedef konumuna yerleşebileceğini düşünüyoruz. Bunun yanında 7.40 desteği kırılabilirse paritede 7.27 ve 7.20 desteklerinin potaya gireceğini de not edelim.
Ons Altın
2000 dolar seviyesine yaklaşılmasının arından ( 1992 ) geri çekilme hareketinin devam ettiğini izlemekteyiz. Burada önemli nokta ise 1920 yükselen trend desteği… Bu destek seviyesi kırılmadan fiyatlarda satış baskısının kısa vadede hız kazanmasını beklemiyoruz. Yalnız 1920 desteğinin aşağı yönde geçilebilmesi durumunda sarı metalde 1884 ve 1858 desteklerinin hedef konumuna yerleşme ihtimali belirecektir. Şimdilik 1920 desteği üzerinde fiyatlamaların devam etmesi alım yönünde akımın kuvvetli olduğunu gösteriyor. 1992 - 2016 ve 2075 dirençleri kısa vadede izlenmeye devam edilebilir.
Gram Altın
Kısa vadede 460 seviyesi üzerinde fiyatlamaları takip etmeyi sürdürüyoruz. Dolar/TL ve ons altında oluşan fiyatlamaları da yakın izlemek gerekiyor. Dolar/TL'de 7.40 ve ons altın fiyatlarında da 1920 seviyesinin üzerinde kalıcılık gram altında yükseliş yönünde olasılığı güçlendiriyor. Bu durumda 472-478 bölgesi önemli olacak. Buna karşılık 488 ve 515 dirençleri de yükselişin hız kazanması durumunda izlenecektir. Fiyatlarda 460 altına sarkma meydana gelmesi durumunda ise 436 desteğine doğru geri çekilmenin oluşma ihtimali konuşulmaya başlanabilir.
Gram Gümüş
Global ölçekte gümüş fiyatlarının 26 dolar seviyesine doğru yeni bir gerileme kaydetmesinin ardından alımların gelmesi gram/TL bazında da yükselişi tetikliyor. Yalnız teknik olarak 6.98 zirvesinin aşılması gerektiğini düşünmekteyiz. Bu seviyenin kırılmadı ile fiyatlarda yeniden yükseliş hareketi hız kazanabilir. Tabii bu durumda global gümüş fiyatların ve Dolar/TL tarafında oluşan fiyatlamaları izlememiz gerekiyor. Özellikle global gümüş fiyatlarında 7.31 direncinin aşılması fiyatlarda yeni rallilerin oluşmasını sağlayabilir. Bu sayede 6.98 - 7.00 bölgesi aşılabilirse 8.00 - 8.50 seviyesine doğru yükselişlerin sürme ihtimali bir hayli artacaktır. Geri çekilmelerde ise 6.28 ve 5.90 desteklerini izleyeceğiz.
Paladyum
Geçtiğimiz hafta bir süredir önemle vurguladığımız 2330 direncinin üzerinin test edildiğini görsek de kalıcılığın sağlanamadığını izlemekteyiz. Fakat fiyatlarında bu seviyeden aşağı yönde uzaklaşmadığını da takip etmekteyiz. Dolayısıyla 2330 direncinin aşılıp aşılmayacağını takip etmeyi sürdüreceğiz. Bu direnç seviyesinin üzerinde kapanışların gerçekleşmesi durumunda 2570 seviyesine doğru ataklar oluşabilir. 2265 ve 2120 seviyelerini ise kısa vadeli destek noktaları olarak belirlemiş bulunmaktayız


www.yatirimim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
İNGİLTERE'DE KONUT FİYATLARI AĞUSTOS'TA AYLIK %+1.6
İNGİLTERE'DE KONUT FİYATLARI AĞUSTOS AYINDA REKOR SEVİYEDE YÜKSELDİ -HALİFAX
İNGİLTERE'DE KONUT FİYATLARI AĞUSTOS'TA YILLIK %+5.2
İSPANYA BAŞBAKANI : İSPANYA BANKALARININ ÖLÇEKLERİNİ BÜYÜTMEYE YÖNELİK BİR ADIM İLERİ HAREKET ETMELERİ GEREK
İSPANYA BALBAKANI : HÜKÜMER, BANKIA'DAKİ KAMU HİSSESİNİN DEĞERİNİ MAKSİMİZE ETME ARAYIŞINDA
ÇİN'DE ŞANGHAY BİLEŞİK ENDEKSİ %1.9 DÜŞÜŞLE 3292,59 PUANDAN KAPANDI
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 108291,8 milyon TL ekside
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 35297,3 milyon TL
Facebookta Paylaş