Günlük kripto bülteni (Bitay Araştırma)

Son bir aydır olumlu bir fiyatlama içerisinde bulunan ve iki ayın en yüksek seviyelerini test etmeye hazırlanan Bitcoin, cumartesi gününden bu yana İsrail-Filistin arasındaki çatışma ortamına rağmen sağlam duruşuyla dikkat çekmişti. Bitcoin, dün küresel piyasalardaki baskılara dayanamadı ve bir miktar geri çekildi. Ancak yine de jeopolitik ve siyasi gerginliği son yıllarda birçok kez test eden ve buna karşı artık belli bir güç kazanan Bitcoin görece iyimser fiyatlamasını hala devam ettiriyor.
Dün açıklanan Coinshares verilerine göre ise son iki haftada dijital varlık yatırım ürünlerine toplam 78 milyon doları giriş oldu. Geçtiğimiz hafta, ABD'de vadeli işlemlere dayalı 6 ETF'nin piyasaya sürülmesinin ardından yeni ETF'ler ilk hafta 10 milyon doların biraz altında bir ilgi gördü. Özellikle ilk hafta 1 milyar doları gören vadeli işlemlere dayalı Bitcoin ETF'lerinin lansmanına kıyasla, ılımlı bir iştaha işaret verdi. Bu durum muhtemelen şu anda dijital varlıklara yönelik yatırımcı iştahının zayıf olmasından kaynaklanıyor gibi gözüküyor. Altcoinler arasında Solana'ya ise Mart 2022'den bu yana 24 milyon dolar giriş gözlemle tercih edilen altcoin olmaya devam etti.
Zincir üstü veriler incelendiğinde ise kripto borsalarında bulunan Bitcoin bakiyesi Mart 2018'de görülen seviyelere kadar geriledi. Borsalardan soğuk cüzdanlara çekilen Bitcoin'ler genellikle kısa vade alım-satımdan ziyade uzun vadeli elinde tutmak isteyen yatırımcılar tarafından gerçekleştirilir. Borsalarda bulunan az miktarda Bitcoin satış baskılarını engellerken genellikle fiyatındaki değere olan inancın arttığının da bir göstergesi olarak karşımıza çıkıyor.
Genel olarak kripto piyasasının toplam değeri 1,05 trilyon dolar üzerinde hareketlilik gösterirken, piyasa genelinde kısmen pozitif bir seyir hakim. Son 24 saatte altcoinler arasında ayrışan STRAX %17'lik yükselişle liderliği alırken, %7 artışla XTZ ikinci ve %5'lik hareketiyle onu takip eden DATA ise üçüncü sırada en çok kazandıran kripto varlıklar olarak yerlerini aldılar.???
 
ETHEREUM (ETH)
 Ethereum, dün gelen haber akışıyla kritik destek seviyesi olan 1.547$ seviyesine iğne attı. Bu seviyeden hızla toparlanan Ethereum, düşen kanal içerisinde hareketliliğine devam ediyor. Olası negatif havanın devam etmesi halinde tekrar 1.547$ seviyesini test etmesi beklenebilir. Bu seviyenin kırılması ve altında kalıcılık sağlaması halinde 1.367$ seviyelerine kadar sert geri çekilmeler görülebilir. Olası yukarı yönlü bir harekette ise 50 günlük hareketli ortalama seviyesi olan 1.627$ aşması önemli olacaktır. Ardından da 1.657$ seviyesi direnç konumunda olmaya devam ediyor.

STRAX (STRAX)
Dün olduğu gibi bugün de en çok yükselen kripto paraların arasında başı çeken STRAX, üç gündür oldukça hareketli günler geçiriyor. Özellikle golden cross (altın haç) dediğimiz 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlük hareketli ortalamayı yukarı doğru kestiği ve genel görünümde pozitifliğe işaret eden bir fiyatlamaya geçmesinin ardından hacim kazanan STRAX, şu anda 0,69$ seviyelerinden alıcı buluyor. 0,86$'ı test eden ve üç günde %90'ı aşan bir yükseliş performansı gösteren STRAX, yeni günde de en çok kazandıran kripto para olmayı başardı. Son bir yılda birçok kez direnç bölgesi olarak çalışan 0,7$ bölgesinde istikrar kazanması halinde STRAX için bir sonraki hedef seviyeler 0,78$ ve 0,86$ olabilir. Olası aşağı yönlü harekette ise 0,6$ destek bölgesi konumunda yer alıyor.

    ***
                  Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Şimşek: Rezerv birikimi önemli, piyasa koşulları elverdiği ölçüde devam edecek-A Para TV
Şimşek: Cari açık daralacak -A Para TV
Şimşek: Çatışmaların geçici olumsuz etkisi olabilir ama esas olan büyümedir -A Para TV
İtalyan bankaların tahvil ihracı Ağustos'ta yıllık %18.3 arttı (Önceki: %+17.4) - İtalya Merkez Bankası
Şimşek: Ülkemizin dış şoklara karşı dayanıklılığını arttırmaya çalışıyoruz-A Para TV
Şimşek: Bugün aldığımız tedbirlerin kalıcı etkisi zaman alıyor, aylar sonra kendisini gösteriyor-A Para TV
İtalya'da yerleşiklerin yerel bankalardaki mevduatı Ağustos'ta yıllık %5.4 geriledi (Önceki: %-6.5)
Şimşek: Aylık bazda enflasyonda ciddi momentum kaybı başlayacak-A Para TV
İtalya'da yerleşiklerin yerel bankalardaki mevduatı Ağustos'ta 2.42 trilyon euro (Önceki: 2.43 trilyon euro)
IMF/Gourinchas: IMF araştırması, petrol fiyatlarındaki %10'luk bir artışın, gelecek yıl global üretim üzerinde yaklaşık %0.2 oranında aşağı yönlü baskı yaratacağını, global enflasyonu ise yaklaşık %0.4 artıracağını gösteriyor
Şimşek: Ticaret ortaklarımızda büyüme oldukça cılız -A Para TV
Şimşek: Küresel finansal koşullar sıkışık -A Para TV
Şimşek: Bütün bunlara rağmen iyi bir hikayeniz varsa o zaman ilgi oluyor -A Para TV
Şimşek: Kalıcı, uzun vadeli kaynak için çözüm üretecek bir programımız var -A Para TV
Facebookta Paylaş