Günlük FX Bülteni(İnfo Yatırım)

EURUSD
Yeni haftaya 1.0905 seviyelerinde başlangıç yapan EURUSD paritesi haftanın ilk işlem gününde dalgalı bir seyir izledi. Genel olarak bakıldığında Euro, dolar karşısında yaklaşık olarak son iki yılın en düşük seviyeleri yakınlarında fiyatlamalarına devam ediyor. Euro varlıkları için haftanın en önemli gündem maddelerinden biri Avrupa Merkez Bankası'nın gerçekleştireceği Nisan ayına ait para politikası kurulu toplantısı. Toplantı Perşembe günü gerçekleşecek. Piyasalardaki beklentiler bankanın faiz oranlarında bir değişiklik yapmayacağı yönünde. Fakat karar metninde önümüzdeki günlere dair ipuçları merakla incelenecek. Yeni günde ise piyasalar TSİ 12:00'da Almanya ve Euro bölgesinden gelecek olan ZEW Ekonomik hissiyat verisini takip edecek. 15:30'da ise ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisi izlenecek. Enflasyon verisi ile birlikte küresel bazda hareketlilikte artacaktır. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.0945 - 1.1049 - 1.1177 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0808 - 1.0715 - 1.0627 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
USDTRY
Yeni haftaya piyasalar yurtiçinden gelen işsizlik oranı verisi ile başlamıştı. TÜİK'in açıklamasına göre Şubat ayında işsizlik 0.5 puan azaldı ve yüzde 10.7 seviyesine ulaştı. Haftanın ikinci işlem gününde ise yine yurtiçinden gelecek olan ekonomik veriler takip edilecek. 10:00'da açıklanacak olan Perakende Satışlar ve Sanayi Üretimi verileri TL varlıklarında volatilitenin artmasına neden olacaktır. Günün bir diğer önemli ekonomik verilerinden biri ise ABD kanadından gelecek. FED'in de yakından izlediği TÜFE verisi küresel bazda volatilitenin artmasına neden olacaktır. Veri TSİ 15:30'da açıklanacak. Yüksek enflasyonun seyri FED'in sıkılaşma adımları atmasında beklentileri daha da artıracaktır. TL kanadında haftanın önemli gelişmelerinden biri ise TCMB para politikası kurulu toplantısı. Toplantı Perşembe günü gerçekleşecek ve piyasalarda bir sürpriz beklenmiyor ve bankanın faizi sabit tutacağı ihtimali ağırlık kazanmış durumda. Haftanın ikinci işlem gününde USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 14.75 - 14.85 - 15.00 seviyeleri direnç noktaları olarak; 14.62 - 14.50 - 14.30 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Haftaya 1946 seviyelerinde başlangıç yapan altın haftanın ilk işlem gününde sınırlı miktarda yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştirdi. Son aylarda küresel bazda yoğun gündem fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor. Yeni günde ise gündem ABD kanadından gelecek olan enflasyon verisi. FED'in de yakından takip ettiği veri TSİ 15:30'da açıklanacak. Piyasalardaki genel beklentilere bakıldığında gelecek olan veri ile birlikte ABD kanadında enflasyonun yeni zirve yapabileceği beklentisi hakim. Enflasyondaki yüksek seyrin devam etmesi ile birlikte FED'in Mayıs ayında 50 baz puanlık faiz artış yoluna gidebileceği beklentileri daha da artabilir. Diğer yandan küresel bazda jeopolitik riskler yakından takip edilirken, son günlerde Çin kanadında artan Covid vakaları da yavaş yavaş piyasaların gündemine girmeye başladı. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1965 - 1990 - 2010 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1937 - 1910 - 1890 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Facebookta Paylaş