Günlük FX BÜlteni (İnfo Yatırım)

EURUSD
Piyasalar haftanın ilk işlem gününde Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya kanadından gelen ekonomik verileri takip etti. Gelen veriye göre Almanya'da enflasyon aylık bazda yüzde 0.2 geriledi. Beklentiler yüzde 0.1 artıştı. Yıllık ise artış yüzde 3 oldu. Gelen veri ile birlikte ülkede enflasyonun 2021 yılından beri en düşük seviyelerde olduğu görüldü. Yeni günde ise piyasalar Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisini takip edecek. Veri TSİ 13:00'da açıklanacak ve veri ile birlikte Euro varlıklarında volatilite artacaktır. Geçtiğimiz hafta Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası kurulu toplantısı izlenmiş ve banka bu toplantı sonrasında pas geçmişti. Gelen veri ile birlikte bankanın önümüzdeki dönemlerde olası planlarının ipuçları aranacak. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.06321 - 1.06944 - 1.07361 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.05232 - 1.04865 - 1.04498 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.


PETROL
Petrol ve emtia piyasalarında gündem savaş olmaya devam ediyor. İsrail ve Filistin savaşının git gide daha çok kızışması petrol piyasalarını derinden etkiliyor. Ülkeler ateşkes ve barış için bastırsa da Natenyahu bugün keskin bir dille ateşkes olmayacak dedi. Tüm gelişmeler fiyatlamalarda etkili olmaya devam edecektir. Bununla birlikte Dünya Bankası ''çifte şok'' uyarısında bulundu. Dünya Bankası, Rusya Ukrayna ile başlayan savaş ile oluşan aksaklıklar üzerine Ortadoğu'daki son çatışmalar küresel emtia piyasalarında ''çifte şoka'' neden olabileceğini belirtti ve emtia piyasalarının ''tehlikeli sulara'' gidebileceği uyarısında bulundu. Geçen hafta Cuma günü yaklaşık olarak yüzde 2 civarında yükselen Ham Petrol, yeni hafta da bir miktar gevşeme hareketleri gerçekleştirdi. Haftanın ilk günü yaklaşık yüzde 3 değer kaybı yaşayan ham petrol bugün piyasaların kapanmasına yakın TSİ 23:30'da ABD Petrol Enstitüsü Haftalık Ham Petrol Stokları verisini takip edecek. Haftalık yayınlanan raporda önceki Salı günü 2,668M varil stokta azalış vardı. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 85.94 - 89.78 - 94.61 seviyeleri direnç noktaları olarak; 81.71 - 77.65 - 75.02 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Altın
Haftaya 2003 seviyelerinde başlangıç yapan ons altın, ilk işlem gününde dalgalı bir seyir izledi. Orta Doğu'da yaşan gerilimler yakından takip ediliyor ve jeopolitik risklerin artması güvenli liman ihtiyacını doğuruyor. Bu da altının 2000 dolar seviyelerinde fiyatlamalar yaşamasına neden olabiliyor. Haftanın ikinci işlem gününe ise 2000 dolar seviyesinin bir miktar altında başlayan ons altında piyasalar 17:00'da ABD kanadında açıklanacak olan CB Tüketici Güveni Endeksi verisini izleyecek. Öncesinde ise Euro kanadından gelecek olan enflasyon verisi takip edilecek. Yarın ise FED'in faiz kararı var. Cuma günü de ABD kanadından gelecek olan tarım dışı istihdam verisi izlenecek. Önümüzdeki günlerde volatil piyasalar yaşanabilir. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2010 - 2020 - 2030 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1985 - 1972 - 1960 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.




 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Japonya/Matsuno: BoJ'un, hükümetle yakın işbirliği içinde çalışarak, ücret artışıyla fiyat hedefine sürdürülebilir ve istikrarlı bir şekilde ulaşmak için uygun para politikası izlemesini bekliyoruz
Japonya/Matsuno: Para politikası BoJ'un yetki alanına giriyor
TCMB bugün valörlü 2 hafta vadeli 800 milyon euro tutarında döviz karşılığı TL swap ihalesi açtı
Eylül ayında ithalat 227.50 milyar dolar (Geçici veri: 27.66 milyar dolar, önceki ay: 30.27 milyar dolar) - TÜİK
İhracatın ithalatı karşılama oranı, Eylül ayında 81.8% (Geçici veri: 82.0%, önceki ay: 71.4%)
Hizmet üretici fiyat endeksi Eylül ayında yıllık +78,46% (Önceki ay: + 79.95) -TÜİK
Türkiye'deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para varlıkları 2.çeyrek sonunda 295.1 milyar dolar (Önceki: 305.9 milyar dolar)
Dış ticaret açığı Ocak-Eylül döneminde %4,9 arttı - TÜİK
Eylül ayında hizmet üretici fiyat endeksi aylık +1,70% (Önceki ay: +5.25%) - TÜİK
Türkiye'deki bankacılık sektörünün toplam yabancı para yükümlülükleri 2.çeyrek sonunda 269.6 milyar dolar (Önceki: 283.5 milyar dolar)
Ocak-Eylül döneminde dış ticaret açığı %7,2 artarak 80 milyar 722 milyon dolardan, 86 milyar 545 milyon dolara yükseld - TÜİK
Facebookta Paylaş