Günlük FX Bülteni (İnfo Yatırım)

EURUSD
Yeni haftada Avrupa Merkez Bankası Başkanı Lagarde’ın açıklamaları takip edilmiş ve Lagarde; enflasyonist baskıların azaldığını fakat belirsizlikler sebebiyle enflasyon ile mücadelenin henüz bitmediğini dile getirmişti. Dün de ECB Yönetim Konseyi Üyesi ve aynı zamanda Bundesbank Başkanı Nagel faizler hakkında konuştu. Nagel; faiz indirimini konuşmak için erken olduğunu belirtti. Yeni güne başlarken piyasalar Euro bölgesinin lokomotif ekonomisi Almanya kanadından gelecek olan enflasyon verisini takip edecek. ECB’nin de yakından izleyeceği veri ile birlikte önümüzdeki dönem neler planlanabileceğine yönelik ipuçları aranacak. ABD kanadına baktığımızda ise 16:30’da gelecek olan GSYİH verisi ile küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. Bu sebeple yeni günde EURUSD paritesinde volatilite diğer günlere nazaran bir miktar daha yüksek olabilir. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.10661 - 1.11447 - 1.12457 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.09481 - 1.08302 - 1.06953 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

PETROL
Geçtiğimiz hafta sonu yapılması planlanan OPEC+ toplantısı ertelenmişti. Bu toplantı yarın gerçekleşecek ve toplantıdan gelecek olan haber akışları petrol fiyatları üzerinde sert hareketlenmeler yaşanmasına neden olabilir. Son haftalarda OPEC topluluğu dışındaki ülkelerde arzın artması petrol fiyatları üzerinde baskılar yaşanmasına neden oldu. Bu gelişme ile birlikte OPEC+ grubunda ise derin üretim kesintileri olabileceği yönünde beklentileri artırdı. Bu da petrolü bir miktar destekleyen unsurların arasında yer aldı. Diğer yandan piyasalar küresel bazda gelişmeleri yakından izliyor. Bunlar arasında ise FED2in faiz patikası var. Son gelişmeler ile FED’in faiz oranlarını artırmayı bitirdiği yönünde beklentiler de arttı. Bu beklentiler ile birlikte dolar baskılanırken, bu konu da petrolü destekleyen bir başka unsur olarak karşımıza çıktı. Yeni günde piyasalar 18:30’da ABD kanadında açıklanacak olan ham petrol stokları verisini takip edecek. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 77.52 - 78.68 - 79.90 seviyeleri direnç noktaları olarak; 76.19 - 74.58 - 72.80 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Altın
Altının son iki haftalık performansına baktığımızda kademeli yükselişler gerçekleştirdiği görülüyor. Öyle ki günden güne kritik seviyeleri aşan ons altın, haftanın üçüncü işlem gününe 2040 seviyelerinde başlangıç yaptı. Bununla birlikte açılış sonrasındaki saatlerde 2050 seviyeleri test edildi. Böylelikle ons altın yaklaşık olarak son altı ayın en iyi seviyelerinde fiyatlamalar gerçekleştirdi. Özellikle FED kanadında faiz artırımlarının bitebileceğine yönelik beklentilerin artması ve önümüzdeki yıl faiz oranlarında düşüş kararlarının verilebilme ihtimallerinin konuşulması altını destekleyen başlıca unsurlar arasında yer aldı. Yeni günde piyasalar ABD kanadından gelecek olan GSYİH verisini takip edecek. Veri TSİ 16:30’da açıklanacak ve veri ile birlikte küresel bazda volatilite oldukça artacaktır. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2050 - 2065 - 2080 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2032 - 2015 - 1990 seviyeleri ise destek noktaları olarak test edilebilir.


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Almanya'nın 2 yıllık tahvil faizi 5.5 baz puan azalışla %2.862 seviyesine geriledi
Ekim ayında ihracat 22.87 milyar dolar (Geçici veri: 22.87 milyar dolar, önceki ay: 22.49 milyar dolar) - TÜİK
Ekim ayında ithalat 29.39 milyar dolar (Geçici veri: 29.59 milyar dolar, önceki ay: 27.50 milyar dolar) - TÜİK
Ocak-Ekim döneminde ithalat 303 milyar 821 milyon dolar - TÜİK
İhracatın ithalatı karşılama oranı, Ekim ayında 77.8% (Geçici veri: 77.3%, önceki ay: 81.8%)
Ekim ayında enerji ürünleri ve altın hariç ihracat %4,6, ithalat %18,8 arttı- TÜİK
Ocak-Ekim döneminde ihracat 209 milyar 904 milyon dolar - TÜİK
Dış ticaret açığı, Ekim ayında %17,5 azaldı, Ocak-Ekim döneminde %3,2 arttı- TÜİK
Ocak-Ekim döneminde dış ticaret dengesi-93 milyar 917 milyon dolar - TÜİK
Merkez Bankası'nca açıklanan rezerv verilerine göre bugün piyasa 1106861,0 milyon TL artıda
Merkez Bankası'nca açıklanan verilere göre bankaların serbest depoları toplamı 1101988,9 milyon TL
Facebookta Paylaş