EURUSD
Geçtiğimiz hafta kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren EURUSD paritesi haftayı yaklaşık olarak yüzde 1’e yakın değer kazanımı ile kapatmıştı. Yeni haftaya 1.1313 seviyelerinde başlangıç yapan paritede yeni günde piyasaları etkileyebilecek bir ekonomik veri akışı bulunmuyor. Haftaya genel olarak baktığımızda da veri yoğun bir haftanın bizleri beklemediğini görüyoruz. 2021 yılının son haftasında piyasalar küresel bazda yaşanan gelişmeleri yakından takip edecek. Diğer yandan Avrupa ülkelerinde omicran varyantı sebebiyle koronavirüs vaka sayılarında artış yaşanıyor ve bu artışlar yeni tedbirleri gündeme getiriyor. Bu tedbir olasılıkları ise zaman zaman Euro varlıklarında baskıların oluşmasına neden oluyor. 2021 yılının son haftasının ilk işlem gününde EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.13854 - 1.14464 - 1.15267 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.12896 - 1.12366 - 1.11886 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
USDTRY
2021 yılının son aylarında TL kanadında yoğun haber akışları takip edildi. Bu haber akışları ile sert hareketlenmeler gerçekleştiren USDTRY paritesi, 18 seviyelerinin üzerini gördü ve ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TL’yi özendirmeye yönelik mevduat adımını açıklaması ile birlikte paritede sert aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmişti. Geçtiğimiz haftayı 11.54 seviyelerinde kapatan USDTRY paritesi, 2021 yılının son haftasına 10.65 seviyelerinde başlangıç yaptı. Başlangıç sonrasında ise az da olsa yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Piyasalar yeni haftanın ilk işlem gününde yurtiçinden gelecek olan Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güveni ekonomik verilerini takip edecek. Veriler ile birlikte TL varlıklarında volatilite artacaktır. Haftaya genel olarak baktığımızda ise Perşembe günü yurtiçinden gelecek olan Türkiye Ekonomik Güven Endeksi verisi TL kanadında önemli ekonomik verilerden biri olarak karşımıza çıkıyor. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 12.08 - 13.45 - 14.34 seviyeleri direnç noktaları olarak; 10.65 - 10.20 - 9.5 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
ALTIN
Dolar endeksinin ve ABD hazine tahvil getirilerinin zayıflamasından kazanç sağlayan Altın, Asya seansında yatay bir seyir izliyor. Dolar endeksi 96,045 seviyesine kadar düşerken, ABD 10 yıllık Hazine tahvil getirileri ise %1,482’ye kadar geriledi. Bunun yanında, Omikron varyantının tahmin edildiği kadar bulaşıcı ve ciddi etkilerinin olmaması, Altın’ın güvenli liman olmasından kaynaklı zemin kazanmasının önünü kesebilir. ABD’de artan enflasyon endişeleri için Altın fiyatlamaları için iyi bir haber olsa da FED’in parasal daralmayı iki katına çıkarması ve 2022 yılında faiz arttıracak olması da Altın fiyatlarını baskılayan en önemli etkenler arasında yer alıyor. Bu hafta, ABD işsizlik verileri ve ABD Tüketici Güveni verileri takip edilecek. Gün için zayıf veri akışı hâkim. Teknik olarak bakıldığında, 1800$ psikolojik bir konumda yer alıyor, yukarı yönlü hareketlerin devamı için bu seviyenin üstünde kapanışlar önem taşıyor. 1815$ ilk direnç seviyemiz, devam eden yukarı yönlü hareketlerde, 1832$ ve 1850$ seviyeleri takip edilebilir. 1800$ ilk destek seviyemiz, devam eden aşağı yönlü hareketlerde, 1781$ ve 1765$ seviyeleri takip edilebilir.
İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
www.infoyatirim.com
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.