Günlük FX Bülteni (İnfo Yatırım)

EURUSD
Almanya ve Euro bölgesinden gelen ZEW Ekonomik Hissiyatı ekonomik verileri takip edildi. Almanya’dan gelen veriye göre ZEW Ekonomik hissiyatı Nisan ayında beklentilerin altında 70.7 olarak gerçekleşti. Piyasalardaki beklentiler verinin 79.0 seviyelerinde gelebileceği yönündeydi. Euro bölgesinde ise aynı veri 66.3 olarak gerçekleşti. Bir önceki dönem veri 74.0 idi. Verinin beklentilerin altında gelmesi son zamanlarda Kovid19 vaka sayılarında yaşanan artışlar olabileceği belirtildi. Bu konu Euro varlıkları üzerinde bir miktar baskı oluşturdu. Diğer yandan piyasalar ABD kanadından gelen enflasyon verisini takip etti. Gelen veriye göre ABD’de tüketici fiyatları Mart ayında bir önceki aya göre yüzde 0.6 arttı. Bu oran ile birlikte 2012 Ağustos ayından itibaren en hızlı artış kaydedildi. Son haftalarda ABD’de artan aşılama çalışmaları ve kısa sürede tüm yetişkin nüfusun tamamının aşılanma planları ile devasa mali yardım politikaları bu hızlı artışta ön plana çıktı. Yıllık bazda baktığımızda ise Mart ayında tüketici fiyatlarının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2.6 yükseldi. Veriler ile birlikte EURUSD paritesinde yukarı yönlü hareketlenmeler hızlandı. Yeni günde piyasalar 12:00’da Euro bölgesinden gelecek olan Sanayi Üretimi verisini ve 17:00’da AMB Başkanı Lagarde’ın konuşmasını takip edecek. EURUSD paritesini teknik olarak incelediğimizde 1.19945 - 1.20573 - 1.21123 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.19246 - 1.18685 - 1.18211 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.
USDTRY
Piyasalar yurtiçinden gelen Perakende Satışlar ve Sanayi Üretimi ekonomik verilerini takip etti. TÜİK’in açıklamasına göre Şubat ayında Perakende Satış hacmi geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 4.6 artış yaşandı. Yine TÜİK’in açıklamasına göre sanayi üretimi Şubat ayında yıllık bazda yüzde 8.8 oranında arttı. Bu veri ile birlikte sanayi üretiminde yıllık büyüme 9. Ayda da devam etti. Aylık bazda baktığımızda ise sanayi üretimi yüzde 0.1 oranında artış yaşandığı görülüyor. Gelen veri beklentilerin bir miktar üzerinde gerçekleşti. Diğer yandan ABD kanadından gelen enflasyon verisi takip edildi. Gelen veri beklentileri aştı ve Mart ayında yaklaşık olarak son 8.5 yılın en güçlü artışını gerçekleştirdi. Buna göre ABD’de tüketici fiyatları Mart ayında bir önceki aya kıyasla yüzde 0.6 oranında arttı. Yıllık bazda ise geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 2.6 oranında artış yaşandı. Veri ile birlikte dolar endeksinde değer kayıpları hız kazandı. Haftanın üçüncü işlem gününe girerken piyasalar tamamen gözünü yarın gerçekleşecek olan TCMB Para Politikası Kurulu toplantısına çevrildi. Bu toplantı sonrasında verilen karar ve açıklamalar TL varlıklarında volatiliteyi sert etkileyecektir. USDTRY paritesini teknik olarak incelediğimizde 8.21199 - 8.30299 - 8.40438 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Gevşemelerde ise 8.00130 - 7.85217 - 7.70128 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
Altın
Piyasalar ABD kanadından gelen tüketici fiyatları verisini takip etti. ABD kanadında açıklanan veriye göre Mart ayında tüketici fiyatları bir önceki aya nazaran yüzde 0.6 oranında arttı. Beklentilerin üzerinde gelen veri ile birlikte Ağustos 2012’den itibaren en güçlü artış kaydedilmiş oldu. Bu artışa son haftalarda ABD kanadında devesa destek paketleri ve aşılama konusundaki hızlı çalışma etki etti denilebilir. Yıllık bazda ise enflasyon Mart ayında yüzde 2.6 olarak gerçekleşti. Gelen veri ile birlikte dolar endeksinde zayıflama hareketleri hızlandı ve bundan destek bulan altın fiyatlarında yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Son günlerde ABD hazine tahvil faizlerindeki düşüşlerde altın fiyatlarındaki yukarı yönlü hareketlenmeleri destekliyordu. Yeni günde ise piyasalar TSİ 19:00’da konuşma yapması beklenen FED Başkanı Powell’ın konuşması takip edecek. Bu konuşmada Powell’ın ekonomiye ve önümüzdeki dönemlere ilişkin yorumlar yapması küresel bazda volatiliteyi artırabilir. XAUUSD grafiğini haftanın üçüncü işlem gününde teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1760.26 - 1770.12 - 1781.50 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1725.43 - 1715.57 - 1700.88 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
BIST 100 ENDEKSİ GÜNE %0.80 YÜKSELİŞLE 1389,39 PUANDAN BAŞLADI
FRANSA MALİYE BAKANI : FRANSA EKONOMİSİNİN COVİD SALGINI İLE BAŞA ÇIKMASINA DESTEK OLACAK GENEL ÖNLEMLERİN BİR PARÇASI OLARAK BELLİ BAŞLI FRANSIZ FİRMALARININ BORÇLARININ ERTELENMESİ OLASI OLABİLİR
FITCH: KUR SÜRTÜŞMELERİ ASYA'DA ÜLKE NOTLARINA YÖNELİK SINIRLI MAKRO RİSK OLUŞTURUYOR
ÇAVUŞOĞLU: RUSYA'DAN BİR HEYET GELİP TÜRKİYE'DEKİ UYGULAMALARI YERİNDE GÖRECEK
BAKAN ERSOY: YAZ REZERVASYONLARINDA ŞU ANDA SIKINTI GÖZÜKMÜYOR - NTV
BAKAN ERSOY: RUSYA'NIN SEYAHAT KISITLAMASIYLA TURİST SAYISI 500 BİN AZALABİLİR- BLOOMBERG HT
FRANSA MALİYE BAKANI : AB'NİN BLOK İÇİN RESMİ MALİ YARDIM ÖNLEMLERİNİ GERÇEKLEŞTİRMESİ ACİL
BAKAN ERSOY: VAKALARIN DÜŞÜŞÜNE GÖRE UÇUŞ YASAĞININ BİTİŞ TARİHİ ERKENE ÇEKİLEBİLİR - NTV
FRANSA MALİYE BAKANI : FRANSA'NIN BU YIL İÇİN SON BÜYÜME BEKLENTİLERİ DEĞİŞMEDİ
Facebookta Paylaş