Günlük FX Bülteni (İnfo Yatırım)

EURUSD
Geçtiğimiz hafta EURUSD paritesinin performansına baktığımızda haftayı yaklaşık yüzde 0.20 değer kazanımı ile kapattığını görüyoruz. Geçtiğimiz haftanın son işlem gününde piyasalar Avrupa Merkez Bankası’nın Nisan ayında gerçekleştirdiği toplantısının tutanaklarını takip etti. Tutanaklara genel olarak bakıldığında yetkililerin Haziran ayının başında ilk faiz indirimine zemin hazırladığı görüldü. Haftaya genel olarak baktığımızda Cuma günü Euro bölgesinden gelecek olan enflasyon verisini Euro varlıkları için haftanın en önemli ekonomik verilerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Bununla birlikte Çarşamba günü de ABD’de enflasyon verisi açıklanacak. Bilindiği gibi FED’in ilk faiz indirim beklentisi ile ECB’nin ilk faiz indirim beklentileri ayrışmıştı. Bu sebeple gelecek olan bu veriler oldukça önemli. Yeni haftanın ilk işlem gününde ise ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor. EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak 1.0790 - 1.0823 - 1.0864 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.0757 - 1.0725 - 1.0674 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Petrol
Petrol kanadında genel olarak son haftalarda jeopolitik gelişmeler yakından takip ediliyor ve bu konu fiyatlamalar üzerinde etkili oluyor. Fakat son günlerde jeopolitik risklerin diğer haftalara nazaran düştüğü söylenebilir. Fakat yine de gözler orada olmaya devam ediyor. Diğer yandan piyasalar dünyanın en büyük petrol ithalatçısı olan Çin’den gelen ekonomik verileri izledi. Çin’den gelen zayıf kredi ve enflasyon verileri piyasaları tatmin etmedi. Bu da petrol talebine istenilen artırmanın yapılamayabileceği endişelerini oluşturdu. Bunlarla birlikte gözler yavaş yavaş OPEC grubuna da çevriliyor. Grup 1 Haziran’da biraraya gelecek ve toplantısını gerçekleştirecek. Buradan çıkabilecek kararlarda fiyatlamalar üzerinde etkili olacak. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 78.97 - 79.97 - 80.79 seviyeleri direnç noktaları olarak; 76.91 - 75.84 - 74.65 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

XAUUSD
Geçtiğimiz hafta ons altının performansına baktığımızda haftayı yaklaşık yüzde 2.5 yukarıda tamamladığı görülüyor. Yeni haftaya baktığımızda ise haftanın en önemli ekonomik gelişmelerinden biri ABD’den gelecek olan enflasyon verisi olacak. Hafta ortasında gelecek olan veri ile birlikte FED’in ilk faiz indirim adımı konusunda ipuçları aranacak. 2024 yılına başlarken piyasalar Haziran ayında ilk indirim adımı olabileceğine yönelik beklentideydi. Fakat ABD’den gelen ekonomik veriler ve FED kanadından gelen açıklamalar ile bu beklentiler ötelendi. Fakat yine de bu yıl faiz indirim beklentisi yüksek. Yeni haftanın ilk işlem gününde ise ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2360 - 2380 - 2400 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2330 - 2300 - 2275 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.




 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Bütçe açığını tahminin daha altına indirmeyi hedefliyoruz
Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Bu paket, bütüncül bir çerçevede ortaya koyduğumuz birbirini destekler mahiyette diğer paketler ile birlikte anlam ifade ediyor
Çin'de Şanghay Bileşik Endeksi %0.2 azalışla 3148,02 puandan kapandı
Altın ve enerji hariç cari İşlemler hesabı ise 782 milyon ABD doları fazla verdi
Mart ayında aylık olarak ticaret satış hacim Endeksi %3,0 arttı,perakende satış hacmi aylık aynı kaldıi % - TÜİK
Cari işlemler dengesi Ocak-Mart döneminde -10,9 milyar dolar
Mart ayında sanayi, inşaat, ticaret ve hizmet sektörleri toplamında ciro endeksi aylık %4,7 arttı - TÜİK
Ödemeler dengesinde net hata ve noksan Mart ayında -9.56 milyar dolar
Ödemeler dengesinde net hata ve noksan Ocak-Mart döneminde -16.12 milyar dolar
TCMB, Şubat ayı cari işlemler dengesi rakamını -3 milyar 644 milyon dolar olarak revize etti (önceki: -3 milyar 265 milyon dolar)
İsviçre'de tüketici güven endeksi 2. çeyrekte -39.35 (Önceki:-43.05)
Facebookta Paylaş