EURUSD
Piyasalar hafta başında Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Mali İşler Komitesi'nde gerçekleşen Parasal Diyalog başlıklı oturumu takip etti. Bu oturumda Avrupa Merkez Bankası Başkanı Mario Draghi konuşma gerçekleştirmişti. Draghi; Avrupa Merkez Bankası'nın para politikası sayesinde Euro bölgesinin ekonomik kriz sürecinden kurtulduğunu ve AMB'nın öncelikli hedefi olan fiyat istikrarını sağlamak için gerekli adımları atmakta kararlı olduğunu belirtti. Ayrıca Draghi; ekonomideki yavaşlamanın korumacı politikalar ve jeopolitik faktörlerin neden olduğu kalıcı belirsizliklerin uluslararası ticareti zayıflatmasından kaynaklandığını sözlerine ekledi. Bununla birlikte dün piyasalar Amerika'dan gelen yeni konut satışlarını takip etti. Amerika'dan gelen veriye göre yeni konut satışları beklentilerin üzerinde %7.1 oranında arttı ve 712K olarak gerçekleşti. Düşük faizlerin konut sektörünü desteklediği sinyali görüldü. Gün içerisinde Avrupa Merkez Bankası'nın aylık raporu ve Amerika'dan gelecek olan büyüme verileri takip edilecek. Tüm bunlar ışığında EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.09871 - 1.10303 - 1.11100 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.09330 - 1.08429 - 1.07710 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
USDTRY
Dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Murat Uysal'ın Ankara Sanayi Odası eylül ayı meclis toplantısında gerçekleştirdiği konuşmayı takip etti. Bu konuşmada Uysal; para politikasında oluşan hareket alanının önemli kısmını Temmuz ve Eylül aylarında önden yüklemeli şekilde kullandıklarını, para politikasında temkinli duruşun süreceğini belirtti. Ek olarak Uysal; para politikası duruşunun enflasyondaki düşüş sürecini destekler nitelikte olduğunu fakat Türkiye'de enflasyonun gelişmekte olan ülkelere kıyasla halen yüksek seviyelerde olduğunu belirtti. Bu açıklamalar ile birlikte TCMB'nin önümüzdeki dönemler için faiz indirimi konusunda son iki toplantıdaki gibi sert hareket etmeyebileceği izlenimi gerçekleşti ve USDTRY paritesinde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Bununla birlikte Amerika'dan gelen yeni konut satışları takip edildi. Ağustos ayında beklentilerin üzerinde gelen veri doları bir miktar destekledi. Gün içerisinde ise Amerika'dan gelecek olan büyüme verisi volatiliteyi etkileyecektir. USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 5.71072 - 5.75700 - 5.80129 seviyeleri direnç noktaları olarak; 5.65062 - 5.58404 - 5.53133 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Altın
Altın fiyatlarında piyasaların radarına ticaret savaşları tekrar girmeye başladı. Son haftalarda küresel bazda yaşanan gelişmeler bu konuyu geri plana atsa da son günlerde gelen açıklamalar tekrar bu konuyu gündeme getirdi. Geçtiğimiz günlerde Çin kanadında yapılan açıklamalar ABD ve Çin heyetlerinin görüşmelerinin ılımlı geçtiği yönündeydi. Dün de Amerika Başkanı Donald Trump yine flaş bir çıkış yaptı. Trump; Çin ile ticaret anlaşmasının beklenilenden daha kısa sürede gerçekleşebileceğini belirtti ve bu haber akışı ile birlikte altın fiyatlarında sert aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Bu konu halen belirsizliğini koruyor ve gelen haber akışları volatiliteyi oldukça etkileyecektir. Bugün ise Amerika'dan gelecek olan büyüme verisi fiyatlarda sert etki yaratabilir. Veri TSİ 15:30'da gelecek. Tüm bunlar ışığında XAUUSD'de 1516.12 - 1524.47 - 1535.15 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1500.18 - 1485.19 - 1475.49 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Petrol
Petrol fiyatlarında Suudi Arabistan'a yapılan saldırının etkisi tüm sıcaklığı ile devam ediyor. Bu saldırı ile arz endişeleri oldukça artmış ve fiyatlarda sert yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleşmişti. Fakat Suudi kanadından gelen haber akışları bu arz kaybının yakın zamanda toparlanacağı izlenimini oluşturuyor. Konuya yakın kaynaklara göre Suudi Arabistan'ın günlük toplam petrol üretiminin 11 milyon varilin üzerine çıktığı ve belirlenen takvimin 1 hafta önünde olduğu belirtildi. Bu haber akışları da fiyatlarda aşağı yönlü hareketlenmelerin gerçekleşmesine neden oldu. Bununla birlikte dün Amerika'dan ham petrol stokları verisi geldi ve stokların beklentilerin üzerinde arttığı görüldü. Yaşanan bu gelişmede fiyatlardaki düşüşü destekledi. Tüm bunlar ışığında Brent petrolü teknik olarak incelediğimizde 63.09 - 64.95 - 67.41 seviyeleri direnç noktaları olarak; 61.43 - 59.57 - 57.59 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
NATGAS
Geçtiğimiz hafta Amerika'da doğalgaz stoklarında meydana gelen yükseliş ile fiyatlar üzerinde baskı oluşmuş ve fiyatlamalarda aşağı yönlü hareketlenmeleri desteklemişti. Aradan 1 hafta geçti ve piyasalar bugün yine Amerika'dan gelecek olan doğalgaz stoklarına odaklandı. Piyasalardaki beklentiler ise stokların 89B seviyesinde gerçekleşeceği yönünde. Beklenti üzerinde artabilecek olan bir veri natgasdaki düşüşleri destekleyebilir. Geçtiğimiz hafta petroldeki sert yükselişten etkilenen natgas da sert yükselmiş fakat ilerleyen günlerde kademeli düşüşler gerçekleştirmişti. Natgası teknik olarak incelediğimizde 2.551 - 2.589 - 2.642 seviyeleri direnç noktaları olarak, 2.512 - 2.469 - 2.404 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
İnfo Yatırım FX Araştırma
www.infoyatirim.com
www.infoyatirimfx.com
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.