Günlük Forex Bülteni (İnfo Yatırım)

EURUSD
Geçtiğimiz hafta küresel bazda dolar toparlanma hareketleri göstermişti. Bununla birlikte Avrupa kanadında koronavirüs vaka sayılarında yaşanan artış EURUSD paritesinde aşağı yönlü hareketlenmeler yaşanmasına neden olmuştu. Yeni haftaya baktığımızda ise Amerika'da mali teşvik iyimserliğinin artması doların küresel bazda G10 paraları karşısında gerilemesine neden oldu. Dün EURUSD paritesi yaklaşık olarak %0.60 oranında değer kazanımları yaşadı. Yeni güne baktığımızda piyasalar Almanya kanadından gelecek olan ÜFE verisini takip edecek. Veri TSİ 09:00'da açıklanacak. Bununla birlikte Amerika kanadında gelecek olan İnşaat İzinleri verisi küresel bazda volatiliteyi artırabilir. Veri TSİ 15:30'da açıklanacak. Diğer yandan Avrupa kanadında koronavirüs vaka sayıları yakından izleniyor ve vakalar halen yüksek seviyelerde sürüyor. Haftanın ikinci işlem gününde EURUSD paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1.18285 - 1.18687 - 1.19193 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1.17645 - 1.17253 - 1.16866 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

USDTRY
Geçtiğimiz haftalarda gerçekleştirdiği kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler ile birlikte rekor seviyeleri gören USDTRY paritesinde aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşiyor. Özellikle TCMB'nin attığı 'normalleşme' ve sıkılaşma adımları bu hareketlenmelerin başrollerinden biri oldu. Son olarak Cuma günü bazı vergi çeşitlerinde gerçekleşen esnetme hareketleri TL kanadına olumlu yansıdı diyebiliriz. Bunlar dışında içerisinde bulunduğumuz hafta TL için oldukça önemli. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Perşembe günü biraraya gelecek ve faiz oranı kararını açıklayacak. Geçtiğimiz ay gerçekleşen toplantıda banka 'sürpriz' şekilde 200 baz puanlık faiz artış yoluna gitmişti. Ekim ayı toplantısında piyasalar bankanın tekrar bir sıkılaşma adımı atabileceği beklentisinde. Bunlar dışında bazı kesimlerde ise böyle bir adım beklenmiyor. Bu sebeple banka kanadından yapılacak olan açıklama oldukça merakla bekleniyor. Açıklama ile birlikte TL varlıklarında volatilite oldukça artacaktır. İçerisinde bulunduğumuz haftada bir miktar gevşeme hareketleri gösteren USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde 7.91246 - 7.93889 - 7.95916 seviyeleri direnç noktaları olarak; gevşemelerde ise 7.85125 - 7.80156 - 7.70313 seviyeleri destek noktaları olarak takip edilebilir.

Altın
Geçtiğimiz haftalarda Amerika kanadında ek teşvik paketine yönelik beklentiler oldukça azalmıştı. Fakat yeni hafta ile birlikte bu beklentiler bir miktar daha canlanmaya başladı. Dün Beyaz Saray'dan Meadows; Kovid19 yardım programı konusunda 48 saat içerisinde bir anlaşmaya varılacağından umutlu olduğu açıklamasında bulunmuştu. Diğer yandan Temsilciler Meclisi sözcüsü Pelosi; teşvik paketinde ilerleme için son günün Salı günü olduğunu belirtmişti. Tüm bu açıklamalar ile birlikte bu konu yakından takip ediliyor. Dolar; mali teşvik iyimserliğinin arttığı bu ortamda önemli paralar karşısında gerileme hareketleri gerçekleştiriyor. Hafta içerisinde dalgalı bir seyir izleyen ons altın fiyatları 1900 dolar civarlarında fiyatlamalarına devam ediyor. 2020 yılının en dikkat çeken ürünlerinden biri olan altın içerisinde bulunduğumuz yılda yaklaşık %35 civarlarında değer kazanımları yaşamıştı. Fiyatlar ABD Başkanlık seçimleri öncesinde dalgalı bir seyir izliyor. Gün içerisinde Amerika kanadından gelecek olan İnşaat İzinleri verisi küresel bazda hareketliliği artırabilir. Veri TSİ 15:30'da açıklanacak. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1918.83 - 1931.48 - 1954.55 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 1890.10 - 1872.71 - 1847.83 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.

Petrol
OPEC+ ve koalisyon, petrol bakanları ile birlikte 23. Ortak Bakanlar İzleme Komitesi Toplantısı'nı gerçekleştirdi. Video konferans sistemi üzerinden gerçekleşen bu toplantıda OPEC+ ve koalisyon üretim kesintisi anlaşmasına tam bağlılık vurgusu yaptı. Toplantı sonrasında yapılan yazılı açıklamada; geçtiğimiz aylarda fazla üretim yapan ülkelerin telefi etmeleri gereken oranları yerine getirmeleri gerektiği, bu hareket ile birlikte piyasalarda dengelenmenin yeniden sağlanabileceği vurgulandı. Bakanlar bir sonraki toplantılarına 17 Kasım'da gerçekleştirecek. İçerisinde bulunduğumuz haftada petrol fiyatlarının hareketlerini incelediğimizde dalgalı bir seyir yaşandığı görülüyor. Özellikle geçtiğimiz hafta Avrupa kanadında koronavirüs vaka sayılarında rekor artışlar yaşanması fiyatlar üzerinde büyük baskılar yaşanmasına neden olmuştu. Yeni hafta ile birlikte fiyatlarda bir miktar toparlanma eğilimleri görülüyor. Piyasalar haftanın ortasında Amerika kanadından gelecek olan ham petrol stokları verisini takip edecek. Brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 43.78 - 45.38 - 46.50 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 42.13 - 41.30 - 39.31 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
MOODY'S: AVRUPA SEKTÖRÜ İÇİN GÖRÜNÜM DEĞİŞİKLİĞİ, ÖNÜMÜZDEKİ AYLARDA GIDA DIŞI PERAKENDECİLER İÇİN KOŞULLARIN İYİLEŞECEĞİ BEKLENTİSİNİ YANSITIYOR
MOODY'S: AVRUPA'NIN PERAKENDE SEKTÖRÜNDE KOŞULLAR İYİLEŞECEK ANCAK ONLİNE MALİYETLER ARTTIKÇA, REKABET YOĞUNLAŞTIKÇA KAR MARJLARI DAR KALMAYI SÜRDÜRECEK
MOODY'S: AVRUPA PERAKENDE SEKTÖRÜ GÖRÜNÜMÜ TALEBİN TOPARLANMASIYLA NEGATİFTEN DURAĞANA REVİZE EDİLDİ
Facebookta Paylaş