EURUSD
Euro bölgesinden gelen Tüfe verisi yıllık bazda Ekim ayında beklentilere paralel olarak %0.7 olarak gerçekleşti. Diğer yandan bölgede işsizlik oranı arttı. Gelen veriye göre işsizlik oranı Eylül ayında %7.5 olarak gerçekleşti. Piyasalardaki beklentiler ise %7.4 seviyesi idi. Gün içerisinde EURUSD paritesinde Amerika'dan gelecek olan veriler ile birlikte volatilite oldukça artabilir. TSİ 15:30'da gelecek olan tarım dışı istihdam verisi Amerika'nın ekonomisi hakkında ipuçları verecek. Bununla birlikte aynı saat diliminde gelecek olan saatlik kazançlar ve işsizlik oranı ekonomik verileri ise takip edilecek diğer önemli veriler olarak karşımıza çıkıyor. Fed kararı ve Fed Başkanı Powell'ın açıklamaları ardından kademeli yukarı yönlü hareketlenmeler gerçekleştiren EURUSD paritesi haftanın son işlem gününde hangi seviyelerde kapanacak. EURUSD paritesinde grafiği teknik olarak incelediğimizde ilk olarak karşımıza 1.11758 seviyesi direnç noktası olarak çıkıyor. Bu seviye kırıldığı taktirde sırasıyla 1.11893 - 1.12005 seviyeleri diğer direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise sırasıyla 1.11587 - 1.11393 - 1.11255 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
USDTRY
TL kanadında piyasalar dün Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yayınladığı Para Politikası Kurulu toplantı özetini takip etti. Bu özette; enflasyon görünümünde iyileşmenin devam ettiği, enflasyon beklentilerinin çıpalanması, para politikası etkinliğinin desteklenmesi ve enflasyon-büyüme ödünleşiminin sınırlanması açısından kritik önem taşıdığı belirtildi. Diğer yandan TCMB yıl sonu Tüfe tahminini %13.9 seviyesinden %12 seviyesine düşürdü. TCMB Başkanı Murat Uysal; enflasyonun en kısa sürede kalıcı olarak tek haneye, ardından %5 olan nihai hedefe düşürmeye odaklanıldığını belirtti. Diğer yandan Amerika'dan gelen veriler takip edildi. Buna göre Amerika'da haftalık işsizlik maaşı başvuruları 26 Ekim haftasında 218K yükseliş gerçekleştirdi. Piyasalardaki beklentiler ise 215K idi. Ek olarak Amerika'da kişisel gelirler ise %0.3 oranında artarken beklentilere paralel gerçekleşti. Gün içerisinde sabah saatlerinde yurtiçinden gelecek olan PMI verisi takip edilecek. Öğleden sonra ise Amerika'dan gelecek olan ekonomik veriler volatiliteyi artırabilir. Tüm bunlar ışığında USDTRY paritesini teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 5.72043 - 5.75437 - 5.80835 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 5.69157 - 5.64699 - 5.61031 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
Altın
Altın fiyatlarında hafta içerisinde Fed'in verdiği faiz oranı kararının etkileri sürüyor. Fed'in verdiği daha fazla gevşemeye gidilmeyebileceği sinyaline karşılık yetkililer daha uzun bir süreliğine düşük faizin bir süre daha devam edebileceğine yönelik işaretlerde bulundu. Bununla birlikte küresel büyümeye yönelik endişelerin artması, jeopolitik gerilimler, ticaret savaşları gibi etkenler piyasalarda risk unsurlarını artırırken güvenli limanlara kaçışları da yükseltiyor. Bu da fiyatlarda yukarı yönlü hareketler yaşanmasına neden oluyor. Önümüzdeki ay Şili'de Apec Zirvesi olacaktı ve bu zirvede ABD ve Çinli Liderler görüşecekti. Fakat Şili Zirvenin iptal edildiğini duyurmuştu. Trump dün; Çin ile görüşmek için yeni yer aradıklarını, yeni yerin yakında duyurulacağını ve imzaların atılacağını belirtti. İki kanat birinci aşama bir anlaşma imzalamaya yaklaşırken Çinli yetkililer kapsamlı bir ticaret anlaşmasına varılacağı konusunda şüphe duyuyor. Gün içerisinde Amerika'dan gelecek olan ekonomik veriler volatiliteyi artıracaktır. Veri 15:30'da gelecek. XAUUSD'yi teknik olarak incelediğimizde yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 1517.43 - 1524.60 - 1534.15 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1507.32 - 1500.11 - 1494.69 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.
Petrol
Piyasalara düşen haberlere göre OPEC'in ham petrol üretimi geçtiğimiz ay son 10 yılın en düşük seviyelerine geriledi. Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütünün ham petrol üretimi geçen ay günlük ortalama 28.49 milyon varile indi. Söz konusu düşüşte 14 Eylül'de Suudi Arabistan'ın Aramco petrol şirketine ait tesise yapılan saldırılar önemli rol oynadı. Diğer yandan hafta içerisinde Amerika'dan gelen ham petrol stokları takip edildi. Gelen veriye göre geçtiğimiz hafta Amerika'da ham petrol stokları 5,702M olarak gerçekleşti ve beklentileri oldukça üzerine çıktı. Piyasalardaki beklentiler 0,494M idi. Ek olarak piyasalar küresel bazda yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyor ve bu gelişmeler fiyatlamalara etki ediyor. Tüm bunlar ışığında brent petrolü teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 59.95 - 60.65 - 61.25 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 59.23 - 58.78 - 58.32 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
NATGAS
Piyasalar dün Amerika'dan gelen doğal gaz stoklarını takip ettiler. Piyasalardaki beklentiler stokların 86B seviyelerinde gelmesiydi. Yapılan açıklamaya göre Amerika'da geçtiğimiz hafta stoklar 89B düzeyinde artış gösterdi ve beklentilerin üzerinde bir oran gerçekleşti. Amerika'dan gelen ekonomik veri ile birlikte natgas fiyatlarında aşağı yönlü hareketlenmeler gerçekleşti. Diğer yandan Amerika ile Çin arasında ticaret savaşları konusunda iyimserliğin bir miktar azalması natgas taleplerine yönelik endişeleri artırırken bu da fiyatları bir miktar baskıladı. Natgası teknik olarak inceleyecek olursak yukarı yönlü hareketlenmelerde sırasıyla 2.699 - 2.733 - 2.782 seviyeleri direnç noktaları olarak takip edilebilir. Aşağı yönlü gevşemelerde ise 2.598 - 2.500 - 2.404 seviyeleri destek noktaları olarak test edilebilir.
İnfo Yatırım FX Araştırma
www.infoyatirim.com
***
Yasal Uyarı
Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.