Günlük Bülteni (İnfo Yatırım)

EURUSD
Paritede dün açıklanan ve Euro kanadında haftanın en önemli veri setinde Avrupa Merkez Bankası’nın faiz kararı vardı. Banka beklentilere paralel olarak faiz oranlarını 25 baz puan düşürdü ve böylelikle faizi yüzde %3 seviyesine indirdi. Ayrıca faiz indiriminin ardından ECB Başkanı Lagarde; ‘’ Enflasyonun yüzde 2’lik orta vadeli hedefi’’ olduğunun altını çizdi. Bu açıklamanın ardından ise ekonominin durgun seyretmesi halinde Ocak ve Mart ayında 25’er baz puan daha düşürmesine yönelik beklentiler oluşmaya başladı. Faiz indirimi öncesi ve sonrası sert fiyat hareketleri yaşanan parite, konsolide olarak haftanın en düşük seviyesi olan 1.0460 seviyelerini test etti. Bunun birlikte ise haftalık kaybı yüzde 1 seviyelerine dayandı. Yeni günde piyasalar Euro bölgesinden 13:00’da açıklanacak olan Sanayi Üretimi verisini takip edecek. EURUSD paritesinde 1.05136 - 1.05732 - 1.06296 seviyeleri direnç noktaları olarak; 1.04334 - 1.03902 - 1.03343 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

Petrol
Petrol haftalık kazancını korumaya devam ediyor. Haftanın son işlem gününde de pozitif seyrini sürdüren petrolde haftalık kazanç yüzde 4 seviyelerinin üzerinde seyrediyor. Jeopolitik gelişmelere bağlı olarak haftaya yükselişle başlayan petrol, haftanın son işlem gününe yatay bir seyirle başladı. Hafta ortasında piyasalar ABD kanadından gelen ham petrol stokları verisini takip etmiş ve gelen veri ile ülkede stokların 1,425M varil daraldığı görülmüştü. Ek olarak ABD’den gelen enflasyon verisi izlenmiş ve veri ile FED’in önümüzdeki hafta 25 baz puanlık faiz indirim adımı atabileceğine yönelik beklentiler de artmıştı. Takip edilen en önemli konuların başında ise jeopolitik gelişmeler yer alıyor. Geçtiğimiz hafta sonu Suriye’de Esad rejiminin düşmesi hafta içerisinde jeopolitik risklerinde artmasına sebep olmuştu. Bu konu yakından izleniyor. Crude ürününü teknik olarak inceleyecek olursak 70.67 - 71.50 - 72.66 seviyeleri direnç noktaları olarak; 69.69 - 68.58 - 67.06 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir.

XAUUSD
Piyasalar yoğun bir haftayı geride bırakmaya hazırlanıyor. Piyasalar haftaya Suriye’de Esad rejimin düşmesi ile artan jeopolitik riskler ile başlamıştı. Bununla birlikte hafta ortasında ABD’den gelen enflasyon verisi izlenmiş ve veri akışları ile FED’in önümüzdeki hafta gerçekleştireceği toplantısında faiz indirim adımı atılabileceğine yönelik beklentiler de artmıştı. Haftaya 2643 dolar seviyelerinde başlayan ons altın, haftanın son işlem gününe 2680 dolar seviyelerinde başlangıç yaptı. Haftanın son işlem gününde ekonomik veri bakımından cılız bir gün piyasaları bekliyor. Bununla birlikte Orta Doğu’da yaşanabilecek gelişmeler yakından izlenecek. Jeopolitik riskler fiyatlamalar üzerinde etkili olabiliyor. XAUUSD grafiğini teknik olarak inceleyecek olursak 2700 - 2730 - 2760 seviyeleri direnç noktaları olarak; 2675 - 2655 - 2630 seviyeleri ise destek noktaları olarak takip edilebilir


 İnfo Yatırım Menkul Değerler A.Ş.
 www.infoyatirim.com

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.



Diğer Haberler
Çin'de Şanghay Bileşik endeksi %2.0 düşüşle 3391,88 puandan kapandı
Çin'de CSI300 endeksi %2.4 düşüşle 3933,18 puandan kapandı
İngiltere'de sanayi üretimi Ekim'de aylık:%-0.6 (Beklenti:%-+0.3 Önceki:%-0.5)
İngiltere'de sanayi üretimi Ekim'de yıllık:%-0.7 (Beklenti:%+0.2 Önceki:%-1.8)
İngiltere'de inşaat sektörü üretimi Ekim'de yıllık:%-0.7 ( Beklenti:%-0.1 Önceki:%-0.4)
İngiltere'de global dış ticaret dengesi Ekim'de: -18.97 myr gbp (Önceki:-16.32 myr)
İngiltere'de AB hariç dış ticaret dengesi Ekim'de: -7.28 myr gbp (önceki:-5.31 myr)
Facebookta Paylaş