Günlük Bülten (Yatırım Finansman Menkul Değerler)


Dün güne hafif pozitif bir açılış yaptıktan sonra haber akışlarının etkisiyle gevşeyen BIST-100 endeksi %1,46 düşüşle 76.618 seviyesinde tamamladı. Yabancı yatırımcıların tatilinden dönüşte hacim tekrar güçlenerek 16 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyesi olan 3.49 mlr TL'ye ulaştı. USD/TL kurunun ise 3,60 seviyesinin üzerine kadar çıktığını gördük.
Öğleden önce beklentilerden daha güçlü gelen enflasyon verisi ile beraber satış baskısı altına giren endeks, öğleden sonra ise OHAL'in 3 ay daha uzatılabileceği haberleri sonrası iyiden iyiye geri çekildi ve 200-saatlik (üssel) hareketli ortalaması altında bir kapanış yaptı. 2016 yılı enflasyonu %7,9 beklenirken, Aralık ayında %1,64 olarak açıklanan enflasyonun etkisiyle %8,53 seviyesinde gerçekleşti. Ardından "OHAL'in kaldırılabileceği" görüşleri oluştuğu sırada, 3 ay uzatılmasına ilişkin teklifin Meclis'e gitmesiyle beraber güç kaybı sert bir şekilde gerçekleşti. Gece saatlerinde ise söz konusu teklif Meclis'ten geçti. OHAL 19 Ocak itibarıyla 3 ay daha uzayacak.
Bugünün gündemi ise zayıf. Türkyie'de 10:00'daki TCMB Aylık Fiyat Gelişmeleri raporunda, Aralıka yında sert yükselen enflasyonun gerekçeleri takip edilecek. 14:30'da ise Aralık ayı reel efektif döviz kuru verisi yayınlanacak. Yurtdışında ise 13:00'daki Euro Bölgesi tahmini enflasyonu dışında önemli bir gündem maddesi bulunmuyor. Saat 22:00'daki Fed'in Aralık ayı toplantı tutanakları ise; Yellen'in yol haritasını çizmesi ve Fed'in 2017'ye ilişkin yol haritasının genel çerçeveleriyle çizilmiş olması nedeniyle sert etki yapması beklenmeyen bir gündem maddesi olarak izlenecek.
Sabah saatlerinde en dikkat çeken durum, petrol fiyatlarındaki sert geri çekilme ve ons altındaki güçlenme ile beraber oluşan "güvenli liman" algısı dikkatlerden kaçmıyor. %4'e yakın değer kaybıyla $55 seviyesine kadar geri çekilen petrol fiyatlarına ek olarak $1.161 seviyesine doğru %1 değer kazanan Altın fiyatları ve %2 değer kazanan gümüş ile birlikte güçlenen kıymetli madenler tarafı, zayııflayan risk iştahına işaret ediyor.
Ancak kur tarafında ve borsalarda benzer hareketler görünmüyor. Japonya Borsası tatil dönüşü iyimser bir fiyatlama ile %2'nin üzerinde değer kazansa da diğer Asya borsaları ve ABD vadelileri yataya yakın seyrediyor. Avrupa borsalarında ise iyimser bir açılış beklentisi söz konusu. USD/TL kurunun 3,60'ın altında 3,58'lere kadar yeniden gevşemesi ve 5 yıllık CDS'lerin 277 seviyesine kadar geri çekilmesi; yurtiçi risklerin yönetilebilir ve iştahın canlı olduğuna işaret ediyor.
Güne hafif tepki alımları ile başlamasını beklediğimiz endekste 77.200'ü ilk direnç seviyesi olarak izleyeceğiz. Yükseliş denemelerinin güç kazanabilmesi için ilk etapta bu direnç hacim desteği birlikte kırılmalı. Bu direncin üzerindeki hareketlerde ise 77.700 üst direnç konumunda olacaktır. 77.200'ün hacimli aşılamaması durumunda tekrar güç kaybının arttığını görebiliriz. Açılış sonrasında etkili olabilecek satışlar ile 76.500 desteğinin kırılması durumunda ise oluşumunu gördüğüümüz ikili zirve formasyonu onaylanacağından bu desteğin altında dikkatli olunmalı

 Yatırım Finansman Menkul Değerler A.Ş.

***Raporun Tamamı Ekteki Dosyada Bulunmaktadır***

                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
 Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.