Günlük bülten (QNB Finansinvest)

Beyaz Saray, ABD Başkanı Biden’ın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile dünkü görüşmesinde Finlandiya ve İsveç ile imzalanan üçlü muhtıradan duyduğu memnuniyeti dile getirdiğini ve iki ülke arasındaki yapıcı ilişkilerin sürmesini istediklerini açıkladı. Ege ve Suriye’de istikrarın korunması konusunun ele alındığı aktarıldı. Liderler hükümetler arasındaki yakın istişareler konusunda mutabık kaldı. Yakın zamanda siyasi gelişmeler takip edilmeye devam edilecek. Öte yandan Fed Başkanı Powell %2 olan enflasyon hedefine vurgu yaparken, ABD ekonomisinin güçlü olduğunu ve bankanın ekonomiyi resesyona girmekten koruyabileceğini belirtti. Bugün ABD’de açıklanacak olan kişisel tüketicim harcamaları enflasyonu ve diğer veriler öne çıkıyor. Piyasalar tarafında ise; endekste dünkü satışların ardından kısa vadeli görünüm zayıf hale geldiğinden yeni alım için dip oluşumunun beklenilmesi sağlıklı olacaktır.

   2469 olan kısa vadeli dip seviyesini aşağı kıran BIST 100 Endeksi’nde görünüm zayıfladı. Bu sabah yurt dışı borsalar karışık bir seyir izlerken, endeksin yataya yakın başlangıç yapmasını bekliyoruz. 2455 ve 2469 seviyeleri direnç haline geldi. 2383 ve devamında 2346 ana destekler olarak izlenebilir. Endekste dip oluşumu gerçekleşmeden yeni alım konusunda aceleci olunmamalı görüşündeyiz. Öte yandan volatilite yüksek kalabilir; temkinli olmakta yarar bulunuyor.

  İçeride tahvil-bono faizleri karışık bir seyir izledi. Tahvil-bono faizlerinde kısa vadeli düşük seviyeler korunuyor. TL’de son dönemde gerçekleşen toparlanma eğiliminin devamı, tahvil-bono piyasasında kısa vadeli olumlu seyrin korunması için öne çıkıyor. Gösterge tahvil faizinde %24,25, 10 yıllık tahvilde ise %19 direnç seviyeleri olarak takip edilebilir. ABD 10 yıllık tahvil faizi %3,10’a geri çekildi. Türkiye’nin 5 yıllık CDS risk primi yeniden 832 seviyesine yükseldi.

  Almanya’da enflasyon bir önceki aya göre düşüş gösterirken, EUR/USD 1,0450 desteğine geri çekildi. Paritede bu seviyenin üzerinde kalıcı olunması yeniden 1,05 ve üzerine yönelim için önemli. 1,0450’nin altına yönelim halinde ise kısa vadeli görünüm zayıflıyor olacak. Bu durumda parite 1,0360 desteğine doğru geri çekilebilir. Dolar kuru 16-17 bandındaki seyrine devam ediyor. Kurun 17 direncinin altında kalıcı olması aşağı yönlü hareketler ve TL’de toparlanma eğiliminin korunması için öne çıkıyor. 16,20 ve 16,00 ise destek seviyeleri olarak izlenebilir.

  Petrol fiyatları G7’nin Rus petrolüne yönelik yeni yaptırım taahhütlerinin küresel piyasalarda arz daralması endişelerine yol açmasıyla yükseldi. Brent petrolde 111,30 dolar kısa vadeli destek, 116 dolar ise ana direnç konumunda. Altın onsta 1800 dolar desteğinin üzerinde kalınması kısa vadeli görünüm için öne çıkıyor. 1830 ve 1850 dolar dirençler olarak izlenebilir. Gram altında ise 950 TL ana destek; kısa vadeli dip seviye olarak takip edilebilir. 992 TL ise direnç seviyesidir.

  BIST 100 Endeksi’nde kısa vadeli görünüm zayıfladı. Ağırlıklı olarak tahvil-bono ile Eurobond yatırımı yaparak belli oranda hisse senedi riski almayı isteyen yatırımcılar ise bu dönemde değişken fonları tercih edebilir.



  QNB Finansinvest
  https://www.qnbfi.com/
 
                                  ***
                               Yasal Uyarı
 
  Burada yer alan yatırım bilgi, yorum ve tavsiyeler yatırım danışmanlığı kapsamında değildir.Yatırım danışmanlığı hizmeti ; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır.Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır.Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabılır.Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir.